Quantcast
Байдън събира шефовете на Apple, Microsoft и Amazon | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Байдън събира шефовете на Apple, Microsoft и Amazon

Срещата в Белия дом е за киберзаплахите
4 578
 ЕПА БГНЕС архив

Изпълнителните директори на Apple, Microsoft и главният изпълнителен директор на Amazon ще се срещнат с президента на САЩ Джо Байдън в Белия дом, за да обсъдят усилията, които частните компании могат да положат за подобряване на киберсигурността, съобщава БГНЕС като се позовава на Bloomberg. Вероятно срещата ще е още в сряда. 

На събитието ще бъдат обсъдени и стъпките, предприети в банковия, енергийния и водния сектор за подобряване на киберсигурността и засилване на сътрудничеството с правителството. Освен това е вероятно да бъде повдигната темата за повишаване на сигурността във веригите на доставки със софтуер. Представители на трите технологични гиганта отказаха да коментират информацията за предстоящата среща.

Според Bloomberg се очава да участват главният изпълнителен директор на Amazon Анди Джаси, главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук и колегата му от Microsoft Сатя Надела. Изпълнителните директори на големи технологични компании, банки, енергийни компании и други, включително тези на Google, International Business Machines (IBM), Southern Co и JP Morgan Chase, също били поканени.

Темата за заплахите в киберпространството придоби особено значение през последните месеци в САЩ. В началото на май хакери от групата DarkSide проникнаха в системите на американската тръбопроводна компания Colonial Pipeline. Според разузнавателните служби на САЩ DarkSide може да се базира на територията на Руската федерация или Източна Европа. На 31 май последва атака срещу мрежата на американското подразделение на месопреработвателната фирма JBS. Според пресслужбата на Белия дом компанията смята, че зад атаката стои престъпната организация REvil, която вероятно се намира в Русия. Приписва й се и медийната атака в мрежата на софтуерната компания Kaseya.

Още

САЩ и Франция ще подкрепят Украйна толкова дълго, колкото трябва

02.12.2022

574
Apple и Twitter са пред тотална война

29.11.2022

3285
Китай разкритикува ядрените заплахи на Путин

14.11.2022

Обновена

7230