Quantcast
Депутати със скафандри гласуваха в македонския парламент | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Депутати със скафандри гласуваха в македонския парламент

2 374

Македонският парламент прие единодушно нов пакет от икономически мерки във връзка с пандемията. На събранието присъстваха и двама депутати, положителни за Ковид-19, облечени в защитни костюми тип скафандър, които от специални сепарета участваха в работата на законодателната власт. „За“ мерките гласуваха 113 народни представители, включително опозицията, както и двамата депутати от мнозинството, носители Ковид-19.

Опозицията веднага отбеляза, че присъствието на народните представители, положителни за Ковид-19, нарушава разпоредбите, предвидени за защита на здравето на гражданите по време на пандемия и застрашава безопасността на другите присъстващи в законодателния орган.

Председателят на събранието Талат Джафери контрира, че присъствието на депутатите, положителни за Ковид-19, е било осигурено в съответствие с протокола за работата на парламента по време на пандемията, т.е. чрез допълване на протокола.

"Според измененията на протокола, депутатите могат да изпълняват функциите си при определени условия. Тази зала осигурява помещения, в които депутатите могат да влизат и излизат без да имат контакт с други", каза Джафери.

"Вие подлежите на наказателна отговорност. И не само вие, но и служителите на Министерството на вътрешните работи, които позволиха на хората, позитивни на Ковид-19, да се разхождат в парламента, вместо да бъдат в изолация", каза Мичевски.

 

Ключови думи:

ковид, Македония, парламент

Още

Индийски политик: Вирусът има право на живот!

16.05.2021

Обновена

3745
Положителните тестове за ковид паднаха под 4,5%

14.05.2021

Обновена

2773
45-ият парламент: Само 2 от 77 внесени законопроекта са приети

14.05.2021

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

946