facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Еврокомисията даде България на съд

Държавата се е отнесла небрежно към две предупреждения от Брюксел
27 446
 Европейски съд
Съдът на ЕС в Люксембург

Европейската комисия подаде жалба срещу България в Европейския съд в Люксембург заради неизпълнение на задълженията по Рамковата директива за морска стратегия (Директива 2008/56/ЕО). Целта на тази директива е да се постигне по-ефективното опазване на морската среда в цяла Европа. В нея е предвидено задължение за държавите членки до 15 октомври 2018 г. да представят на Комисията актуализирана информация относно изготвените от тях първоначални оценки, определянето на добро екологично състояние и напредъка в изпълнението на екологичните цели.

В съобщението на Ек за медиите се напомня, че целта, заложена в Рамковата директива за морска стратегия, е до 2020 г. да се постигне добро екологично състояние на морските води в ЕС и да се осигури защита на ресурсите, от които зависят свързаните с морето икономически и социални дейности. Тази директива представлява първият законодателен инструмент на ЕС, насочен към опазването на всички аспекти на морското биологично разнообразие (биологични видове, местообитания и екосистеми), тъй като съдържа изрична регулаторна цел за поддържане на биологичното разнообразие като основен фактор за постигане на добро екологично състояние.

За да се постигне добро екологично състояние, всяка държава членка е длъжна да разработи стратегия за морските си води (морска стратегия). Морските стратегии трябва редовно да се актуализират, като на всеки шест години те се преразглеждат и съответната информация се докладва на Комисията.

Комисията призова българската страна да изпълни задължението за докладване съгласно Рамковата директива за морска стратегия в два случая: с официално уведомително писмо, изпратено до българските компетентни органи през март 2019 г., и с мотивирано становище от октомври 2019 г. Тъй като това задължение все още не е изпълнено, Комисията реши да отнесе случая до Съда на ЕС, се казва в съобщението от Брюксел.

11

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Гърция приближава българските нива на новозаразени с Covid 19

12.08.2020

Обновена

1512 7
53-ма новозаразени и двама починали от коронавирус в България

10.08.2020

Обновена

4087 20
И вторият задържан за сбирката на ГЕРБ си отива вкъщи

10.08.2020

2245 13

Коментари

Epikur

 

  "Еврокомисията даде България на съд" !!   Само че България не е онзи мърльо министър на Боко, онзи негов заместник, подчинен на друг, той на трети... България не е онези мърльовци с тежки дебели дупета, които по няколко часа на ден пият кафета, разхождат се, топлят столовете на офиси и канцеларии и мислят от къде да засмучат незаслужени пари...България е чичо Пенчо от Луковит, на бай Коста от Смолян,  на Герасим от Петрич, на бай Осман от Хасково.... Това е България и ние хората от тази държава трябва да плащаме и страдаме заради посочените тежки думбази. Сега ще започне бързо оправдаване, прехвърляне на отговорността докато всичко се размие и ...няма виновен !

   Това обаче не е България. Това е ГЕРБ, който докара България до дъното !

словата МИ

Хм! Английско морско право.

Те ще ни казват какво да правим в акваторията си.

sega_veteran

Държавата това нали беше ТОЙ.

Да вади пачки от чекмеджето и да плаща глобата.

Ние нямаме нищо общо.

Калпазанче

Леле па ще ни е@ат с "200  у дупарата..." Само Бургаския "Люлин" на Слънчака, Варненското езеро  и  подпорната стена Алепу са достатъчен пример за невероятната грижа за Черноморието.  Може и без съд. Направо да си вземат от шкафчето Му , не от държания в бедност и страх народ.

тодор георгиев1...

Да,герберските калинки не проумяха,че когато си на държавна служба от време на време трябва и да поработваш.Единственото им усилие е да изтеглят заплатата си от банкомата,с което се изчерпва всичко свързано с работата им.

Калпазанче

Пропуснах един колосален пример- Новоизградената гора от вятърни перки на Калиакра, на пътя на птиците! Биоразнообразие ли? Бошлаф...

sega_veteran

Добре де, пропуснал си пропуснал, ами иди на първото си мнение и направи редакция.

 Няма нужда да пускаш нов текст, по прегледно става.

Solace

Тоя Орешарски лошо наследство остави, тиквофилите не смогват да изринат...

Guro Gurov

В нея е предвидено задължение за държавите членки до 15 октомври 2018 г. да представят на Комисията актуализирана информация относно изготвените от тях първоначални оценки, определянето на добро екологично състояние и напредъка в изпълнението на екологичните цели.

Ама аллооуу, комисията!

Ми ний сни от Симионуву, аре сига, кво искате, да станем на кълбета ли?

S luncho6
снимка на S luncho6

>>><<
Ми замислете се бе,.....една магистрала няма през Чeрно море!

Елемент Э
снимка на Елемент Э
Явно от чатове на Правителството не му е останало време да си свърши работата

Влез или се регистрирай за да коментираш