facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Финландия отменя работата от вкъщи

Австрия отваря летищата си за полети от и за България
Обновена
4 155
 ЕПА/БГНЕС
Министър-председателят на Финландия Санна Марин.

Считано от днес, Финландия отменя въведената заради пандемията от коронавирус препоръка към работодателите за дистанционна работа и разрешава да се провеждат мероприятия с участието на над 500 души, съобщи пресслужбата на местното правителство, цитирана от ТАСС.

Разрешават се мероприятия в закрити помещения с участие на повече от 500 души, както и на открити пространства, но при спазване на другите препоръки срещу разпространението на коронавируса. Правителството ще продължи да следи положението и при необходимост ще взема нови решения, предава БГНЕС.

Броят на заразените в скандинавската страна към 31 юли е 7432. Смъртните случаи са 329. По последни данни, ситуацията с коронавируса във Финландия е стабилна, макар средно броят на новозаразените тази седмица да е по-висок от предишните седмици на юли. Миналата седмица броят на новите случаи е бил по-малко от 20 души на денонощие.

От днес Австрия премахва забраната за кацане на територията ѝ на самолети от 18 държави, сред които и България. Тя се заменя със стриктни наредби за предотвратяване на зараза с коронавирус.

Пътниците с австрийско гражданство, гражданите на Европейското икономическо пространство и Швейцария, както и гражданите с постоянно местожителство в Австрия, пристигащи от България, ще трябва да представят преведен на немски или английски отрицателен PCR тест, направен до 72 ч. преди влизане в страната. Който не притежава такъв тест, има възможност да го направи в Австрия в срок от 48 ч. До представяне на теста гражданите са длъжни да спазват домашна карантина.

Освен за България, тези изисквания важат и за пристигащите от Албания, Бангладеш, Беларус, Босна и Херцеговина, Бразилия, Египет, Еквадор, Индия, Индонезия, Иран, Косово, Мексико, Молдова, Черна гора, Нигерия, Пакистан, Перу, Португалия,Румъния,Русия, Северна Македония, САЩ, Сенегал, Сърбия, Турция, Украйна, Филипините, Чили, Швеция, Южна Африка и провинция Хубей в Китай.

В Германия много собственици на ресторанти и барове и техните клиенти изразиха безпокойство от съобщения, че данните, които те предоставят за проследяване на контактите заради коронавирусната пандемия, са използвани от полицията за разследвания, предаде БНР.

Посетителите на заведения трябва да съобщят име и телефонен номер, което ще позволи да бъдат проследени, ако някой клиент се окаже с коронавирус и е бил там по същото време с тях. Но агенция ДПА съобщи, че няколко полицейски участъка са използвали данните, за да намерят свидетели за съдействие в разкриване на престъпления.

Според представители на браншовите организации ако информациите се потвърдят, то това няма да насърчи собствениците на заведенията да изпълняват правилата, въведени заради коронавируса. Според клиенти това е злоупотреба с доверие.

7

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Заразените с COVID-19 по света прехвърлиха 20 милиона

10.08.2020

Обновена

563 5
Автобусите тъпчат пътници без маски в разгара на ковид-кризата

10.08.2020

МИЛА КИСЬОВА

2968 10
53-ма новозаразени и двама починали от коронавирус в България

10.08.2020

Обновена

3748 18

Коментари

Johnny2965

Пак се наредихме в поредната престижна група страни.

В крайна сметка, въшката излезе на челото ни.

Поне разходите за помени ще намалеят заради 9-процентния ДДС.

stal

Разбрахте ли сега, защо сме толкова зле? Защото за разлика от МП на Финландия, нашичкия изглежда и се държи като липсващото звено от еволюцията.

randevu

Санна не може да Му стъпи  на малкото...

 

Nickolas

Цитат: Посетителите на заведения трябва да съобщят име и телефонен номер, което ще позволи да бъдат проследени, ако някой клиент се окаже с коронавирус и е бил там по същото време с тях. Край на цитата

Човек вече не може да отиде и на обяд с някое старо гадже! Опасно стана.

Джиджи

Финландия отменя работата от вкъщи

А Швеция не я ли потвърди, и то само преди 2-3 дни❓❓

 

Ако случайно греша, нека някой ме поправи, защото в момента не ми се рови ...

воденичарЯТ

Не грешиш. И на мен ми стана чудно различния подход на две съседни държави.

Джиджи

С поведението си, тази "корона" ошашави целия свят ...👊👊👊

 

Затова ми се струва, че не трябва да се сърдим за мерките "идѝми-додѝми", даже и у нас!

Влез или се регистрирай за да коментираш