Quantcast
Германците пак започнаха да се запасяват с тоалетна хартия | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Германците пак започнаха да се запасяват с тоалетна хартия

Моля ви, останете си вкъщи, зове Меркел
Обновена
2 707
 ЕПА/БГНЕС

Един от най-симптоматичните индикатори, че положението в Германия е тревожно, се прояви отново - големите вериги супермаркети съобщиха, че пак има ръст в продажбата на някои продукти като тоалетната хартия, предава "Дойче веле". Германия може да прекрачи границата от 10 000 случая на ден още следващата седмица, прогнозира председателят на Световната лекарска асоциация Франк Улрих Монтгомъри.

Сегашните показатели могат само до известна степен да бъдат сравнявани с тези от пролетта, тъй като междувременно се правят много повече тестове, респективно се установяват много повече инфекции. Въпреки това данните са тревожни и са причина мнозина да говорят както за втора вълна, така и за втори локдаун в Германия, коментира медията.

Част от магазините вече призоваха за пазаруване в разумни количества. Филиал на голям супермаркет дори въведе ограничение за купуване на един пакет тоалетна хартия на клиент. Регистриран бе и ръст в продажбите на кухненска хартия и дълготрайни продукти като брашно и консерви. От по-популярните вериги супермаркети казват, че към момента не смятат да предприемат извънредни действия, но следят внимателно търсенето, за да могат с бърза реакция да избегнат дефицита.

"Разбира се, може пак да се стигне до презапасяване с оглед на втората вълна", казва експертът по търговията Доминик Овербек от Института за пазарни проучвания "Iri". Същевременно обаче може да се окаже, че покрай опита от първата вълна потребителите ще си спестят опасенията от появата на дефицит и ще се доверят на постоянната наличност.

Меркел: "Всеки ден е от значение"

В традиционното си седмично обръщение федералната канцлерка призова сънародниците си да се срещат с по-малко хора и да избягват всяко пътуване, което не е неотложно, за да се предотврати по-нататъшното разпространение на коронавируса.

„Моля ви, останете си вкъщи винаги, когато е възможно, във Вашето населено място”, каза Меркел. "Всеки ден е от значение", подчерта канцлерът, имайки предвид, че контактувалите с някой заразен трябва незабавно да бъдат уведомени, за да се пресече веригата на инфекции.

Ръководителят на канцеларията Хелге Браун също е загрижена за капацитета за проследяване на инфекциозните вериги. Тя обяви, че ще мобилизира повече помощници в подкрепа на общините при проследяване на контакти. В допълнение към контингента на Бундесвера с до 15 000 войници ще се види дали има допълнителен кадрови резерв във федералното правителство и в местната власт.

Премиерът на Бавария Маркус Зьодер дори предупреди за провал на проследяването на контактите. „На път сме да загубим контрол в някои региони в Германия, а това е изключително опасно”, каза той.

Ако инфекциите вече не могат да бъдат проследени, както в Холандия, Франция, Испания и Чехия, контактите трябва да бъдат ограничени генерално, обясни Зьодер. Това е възможно само при заключване или подобни строги мерки.

15

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

От днес моловете и ресторантите затварят

28.11.2020

1738 8
24-те лв. на ден за локдауна ще се плащат след края му

27.11.2020

Обновена

14554 11
27 НОЕМВРИ

26.11.2020

866

Коментари

hamel

Заради Короната или Циркона? 😎

Сталкер

- Чака ли ни тежка втора вълна на COVID-19?

- Не знам, ама като гледам германците как се запасяват с тоалетна хартия...

 

Рукола
снимка на Рукола

Сега тук трябва да получите уплах и да хукнете към големите немски вериги, и да ги изкупите 😆

 

Една предколедна финансова инжекцийка 👌

Диагностик

В Германия вирусът причинява стомашно-чревно разтройство... 😉

duzov2

Мааке ма!

 

П.П. Германците са изключително дисциплиниран и  ... бих казал прост народ! Ако им сложат врата в полето и табела, че задължително трябва да се преминава през тази врата, ще минават през нея, но ако тази врата е заключена - ще стоят пред нея и ще чакат някой да я отключи!

Точно това използва Меркел.

Льо Клер

Ядат хората! Излязох към 3 часа да търся батерия и водопроводни части, но всичко е затворено около нас. Затова пък всички заведения и заведенийца за хранене и пиене бяха пълни препълнени. Такива, които сутрин, отивайки на работа, като ги видя и не вярвам някой да стъпва в тях. Но, не е така - стъпват, сядат и ядат и пият! Ще имаме и ние криза на тоалетната хартия! 📣

zumer

 И корковите тапи вършат работа 😁

марк

 

 

 

                                       Така и не можах да разбера за отношението м/у вируса и т. хартия .

KaraKoliu
снимка на KaraKoliu

Вече цяла седмица се мотая из Германия, но никъде не видях да пълнят количките с тоалетна хартия. Но щом ДВ казват, ще да е вярно. И по кръчмите има доста хора, сигурно там са пуснали тоалетната хартия.

KaraKoliu
снимка на KaraKoliu

Ако инфекциите вече не могат да бъдат проследени, както в Холандия, Франция, Испания и Чехия, контактите трябва да бъдат ограничени генерално, обясни Зьодер. Това е възможно само при заключване или подобни строги мерки.

За това подгряват публиката със съобщенията за изкупуване на тоалетната хартия  и консервите. 

Аладар

   Германия извика много мюсулмани и немците трябва да се учат от тях

да ползват ибрици.

anarhia

 Г@З глава затрива!

Моите5стотинки

платена статия с продуктово предложение...

kaily
снимка на kaily

В Европа броят заболели е много по-висок в сравнение с пролетта, като гледам графиките, обаче смъртните случаи са пък много много по-малко от пролетта.

Това какво значи? Че вирусът губи своята смъртоносност може би.

Догуша от Лъжево
снимка на Догуша от Лъжево

"„Моля ви, останете си вкъщи винаги, когато е възможно, във Вашето населено място”, каза Меркел".

 

Туй не към германците, стрино.

На ония с брадатите "ценности" да го беше рекнала, преди да ги калесаш да оправят европейския генофонд.

 

Ковидът е лятна хрема в сравнение с камиларската зараза.

Влез или се регистрирай за да коментираш