Quantcast
Германия: Северен поток 2 остава въпреки САЩ и случая с Навални | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Германия: Северен поток 2 остава въпреки САЩ и случая с Навални

Берлин приема за сведение резолюцията на Европейския парламент и потвърждава несъгласието си с Вашингтон
6 521
 ЕПА БГНЕС архив

Германското правителство прие за сведение резолюцията на Европейския парламент, призоваваща за спиране на строителството на газопровода "Северен поток 2" поради ареста на Алексей Навални, заяви говорителят на кабинетът Стефан Зайберт. "Федералният канцлер Ангела Меркел говори по тази тема вчера (бъдещето на" Северен поток 2 "), няма какво да добавя към това. Знаем за решението на Европейския парламент", заяви Зайберт на брифинг в петък.

Ден по-рано Меркел заяви на пресконференция, че позицията й по "Северен поток 2" не се е променила. Тя отново нарече американските санкции срещу този проект неподходящи, но изрази готовността си да преговаря с новата администрация на САЩ по темата за газопровода.

Депутатите от Европейския парламент в четвъртък приеха резолюция във връзка с ареста на Навални, в която настояват Европейският съюз "незабавно да възпрепятства завършването на проекта" Северен поток 2 ", както и" разумно да засили "ограничителните мерки срещу Руската федерация във връзка с задържането му.

На практика Германия не е съгласна да спре проекта на каквото и да е основание. Независимо от силният натиск на САЩ и поредицата, включително и реални санкции, то проекта продължава. Наскоро приключи работата в изключителната икономическа зона на Германия.

"Северен поток-2" е тръбопровод под Балтийско море на стойност 10 милиарда евро и ще удвои доставките на руски природен газ до Германия, най-голямата икономика в Европа. Той отдавна е в полезрението на САЩ, и по-специално на администрацията на вече бившият американски президент Доналд Тръмп, която яростно критикуваше европейските държави за тяхната енергийна зависимост от Русия.

Не е ясно дали ще има някаква промяна в тази позиция на новия държавен глава Джо Байдън. Германия се надява на смекчена позиция, но повечето наблюдатели прогнозират, че това едва ли ще се случи. Припомня се, че още докато беше вицепрезидент, Байдън каза, че с тръбопроводи по дъното на Балтийско море Европа "ще стане още по-зависима" от руското синьо гориво. Той посочи втечнения природен газ от САЩ като най-добрата алтернатива на руските доставки.

62

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

СЗО: Шеста поредна седмица случаите на COVID-19 намаляват

25.02.2021

Обновена

866 17
Германия арестува шпионин на руското военно разузнаване в Бундестага

25.02.2021

2000 31
Зеленски и Дуда начертаха план срещу Северен поток-2

24.02.2021

5737 35

Коментари

Страници

stef959 3

Глупави шваби - нещат скъп демократичен, а евтин руски газ

HUMANOID
снимка на HUMANOID

Демокрацията (от гръцки: δημοκρατία, „народовластие“)

е форма на управление, при която държавната власт произтича от народа

-- чрез консенсус консенсусна демокрация,

-- чрез провеждане на референдуми пряка демокрация

-- чрез избрани представители представителна демокрация.

 

Каква е форма на управление в Германия ?

 

Въпрос

Така ти се струва, щото така пише в руската жълта преса, която четеш. В немската пише и други неща. Например анализ на видни икономисти, че на Германия не й е нужен повече руски газ от съществуващите вече мощности. Или за двете най-големи германски екологически организации които  спряха строителството с тяхното възражение до съда. А още по-весело е, че самият Газпром в материал до участниците в проекта не изключва възможността той да се провали. Само клакьорите викат още "ура".

old war horse
снимка на old war horse

прости тва германците, на правителство не случиха, че и на канцлер!

Германското правителство прие за сведение резолюцията на Европейския парламент, призоваваща за спиране на строителството на газопровода "Северен поток 2" поради ареста на Алексей Навални, заяви говорителят на кабинетът Стефан Зайберт. "Федералният канцлер Ангела Меркел говори по тази тема вчера (бъдещето на" Северен поток 2 "), няма какво да добавя към това. Знаем за решението на Европейския парламент", заяви Зайберт на брифинг в петък.

Ден по-рано Меркел заяви на пресконференция, че позицията й по "Северен поток 2" не се е променила. Тя отново нарече американските санкции срещу този проект неподходящи, но изрази готовността си да преговаря с новата администрация на САЩ по темата за газопровода.

Въпрос

Вмешательство немецких экологических организаций, которые опротестовали выдачу разрешения Федеральным ведомством по морскому судоходству и гидрографии (BSH) на строительство газопровода "Северный поток - 2", может затормозить его укладку на неопределенное время

Хи, хи озето пак назад с материала😂

old war horse
снимка на old war horse

въх, тука двама снощи късаха ризи от кеф,

а ся кво?!? мъка, мъка!😁😁😁

Въпрос

Само за шапките се е променило нещо от снощи. Проектът е спрян. До кога ще видим. Това, че журналистите на СЕГА ти подхвърлят днес морковче, за да генерират трафик и ти подскачаш от възторг, говори само колко си некомпетентен. Както винаги.

Kerr Avon
снимка на Kerr Avon

Да сложат изхода на потока на входа на Навални, да ги захранва с г@з, та всички да са доволни...

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

въх, тука двама снощи късаха ризи от кеф,

а ся кво?!? мъка, мъка!

 

Съжалявам за тях, ама и на миньорите не е по-лека.

paragraph39

/:/ ...Депутатите от Европейския парламент в четвъртък приеха резолюция във връзка с ареста на Навални, в която настояват Европейският съюз "незабавно да възпрепятства завършването на проекта" Северен поток 2 ", както и" разумно да засили "ограничителните мерки срещу Руската федерация във връзка с задържането му...

.........................................................................................................................

КОЙ, кога и в кой Съд е доказал, че арестуването на Навални противоречи на руския Закон!

Отделно, че Русия НЕ е член на ЕС и решението/ята/ на Европарламента с нищо НЕ задължава Русия!

А и никой Парламент, президент или премиер в ЕС, САЩ и по Света, включително и в Русия/решението за строителството на "Северен поток-2" е одобрено от руския Парламент, "Думата"!!!/, НЯМА власт и право да командва НЕЗАВИСИМАТА Съдебната власт/вкл. Прокуратурата/! Още повече, пък, ако са чуждестранни! ТЧК

"Върховенство на Закона", ЕТАЦ и "Разделение на властите", бре, "демократи" и полудемократи! Нъл тъй хортувате, пискате и натискате- което НЕ е лошо, де, стига да НЕ е лицемерно, нагло и гьонсуратско/ПФУ!/?! 

 

Sleepy. J

👍

Д.А.

Параграфе, твоето е изключително некомпетентно изказване, с патоса на юрист от времето на бай Тошо. Сега Русия на диктатор Путин няма независима съдебна система, нейното ръководство се назначава от самия диктатор и за това не може  да говорим ,че в Русия има независима  от политическата власт съдебна система. Русия при диктатор Путин продължи маниера на старата комунистическа държава, да назначава ръководството на съдебната система от политическата власт. Понеже комунистите от последния елит на КПСС( от където произлиза и самия Путин) по време на Горбачовата перестройка с официална политическа линия смениха стария справедлив модел социализъм и вкараха държава та нов мотел - този на американския неолиберален капитализъм, който е пълен антипод да социализма. Социализма имаше 100%  държавна собственост в икономиката, американската неолиберална икономика е 100% частна. Със смяната на модела комунистите от последния елит на КПСС целяха  да заграбят голямата социалистическа държавна собственост, както и стана. От последния елит на КПСС пръкна новия капиталистически политически / бизнес елит. Така комунистите останаха да управляват държавата, макар да ликвидираха предишната си партия КПСС и я раздробиха на много нови партийки с имената „консерватори“, „християн демократи“, социалисти, леви, десни и прочее , всички с една обща дясна идеология на неолибералния капитализъм. Но останаха да управляват със старото си мислене, стереотипи , сталинистки маниер на управление и продължиха по старому да държат съдебната система под политическа шапка, защото с такава зависима от тяхната нова политическа власт съдебна система, те безпроблемно разграбиха икономиката и продължават да грабят.
Параграфе, ти продължаваш да  сричаш постулатите от комунистическото право на Вишински, когато си учил право през 70-те години в Съветска България. 30 години след падането на съветския комунистически в Българя( и сгромолясването на старата система)  ти продължаваш да работиш като адвокат , както и останалите ти колеги от СУ, благодарение именно на „новия“ капиталистически елит произлязъл от стария комунистически. За това и до сега българския народ не знае що е то "правова държава"! Амин!

Sleepy. J

жал ми е за русофоби те. тия ги побъркаха - един ден радост, един ден мъка. пустиня му Фриц не ще да се отказва от не демократичния газ 

Въпрос

  

жал ми е за русофоби те. тия ги побъркаха - един ден радост, един ден мъка. пустиня му Фриц не ще да се отказва от не демократичния газ 

 

Типично изказване на русофил. Сочи другите с пръст и забравя, че останалите пръсти сочат към него. Фрицска поговорка😁. Циркът  с потока насам-натам, напред-назад ви изкривява и на вас погледите да следите тая Фортуна от кое пристанище излязла и след два дена пак влязла. Това танго не предизвиква ли жал и в теб? Колкото за путиновия газ никак   не е сигурно, че всички германци го искат, както звучи днешната опорка. Факт е , че в момента потока е спрян. За кой ли път. 

ЛАФЪРДИЕВ

За 2019-та ЕС е използвала 390 млрд. куб.м. на година от тях 170 млрд. са от Путин.
За реализация на плана на ЕС за „Зелена Европа“ до 2027-ма година тя ще се нуждае от по 500 млрд. на година. За да се пусне повече газ трябва по-високо налягане в тръбите. А 60-70 годишните тръби в Украйна дали ще го издържат?
И какво постигна Майдана? Наследи един газопровод от времето на СССР. Продаде го на синчето Байденово. Синчето Байденово случайно да взе, че инвестира 10 милиарда долара в подмяна на тръбите от 60-70 години ли? Щото толкова са нужни на Украйна за модернизацията му.
Кой ще гарантира доставки за Германия до 2035-та година да спре въглищните си централи и АЕЦ-и?
Защо не си видите как Германия реши да вложи 1 млрд. евро в LNG-терминал за газ от Мексиканския залив. И колко газовици оттам се явиха да закупят капацитет в терминала. Та се стигна до спиране на строежа.
Това е имала предвид Меркел като преди ден каза – “ Германия не променя своето мнение за санкциите, които налага САЩ по отношение на „Северен поток 2“, става ясно още от думите на германския канцлер. В Берлин гледат на ограниченията като „екстериториални санкции“ и ги определят като недопустими.“
Германският канцлер коментира, че дори и САЩ и Русия не са спрели отношенията си в петролния и газовия сектор. С чий тежък нефт в САЩ се замени вноса от Венецуела през 2019 и 20-та г.
Та Русия ли не иска силен ЕС.. ИЛИ САЩ???
Кой не иска европейската промишлена продукция да е по-евтина от американската?
Да спрем СП 2.. Та кранчето в Украйна за ЕС да пуска синчето Байденово.. Тава е целта..

Дзопино

от мен палче - кратко и ясно. Украйна се използва за извиване на ръце - преминавайки през украйна газът се оскъпява заради транзита. американците се надяват че така хем украйна /байдън ще смуче от таксите хем ще напраят ЛНГ конкурентен по цена. Далаверка от всякъде. 

 

https://www.youtube.com/watch?v=BQQ97ZK9XbE

 

https://baricada.org/2019/04/10/ukraine-joe-biden/

vrana2

  Нищо не е продадено на синчето Байденово от украинската тръба. Улави няма. Синковецът е в друг, мнго по-доходен бизнес. Тръгна ли СП-2, първата работа на САЩ ще е да унищожат тръбата през Украина.

known

Херо да раздава t-shirt-ки, защото дрането им започва ... СЕГА

HUMANOID
снимка на HUMANOID

Каква е ДЕМОКРАЦИЯТА (формата на управление) в ЕС и в Германия ?

 

Демокрацията (от гръцки: δημοκρατία, „народовластие“)

е форма на управление, при която държавната власт произтича от народа

 

-- чрез консенсус консенсусна демокрация,

-- чрез провеждане на референдуми пряка демокрация

-- чрез избрани представители представителна демокрация.

 

 

Мариана Кълвачева

Колкото по-рано си тръгне Меркел, толкова по-добре за Германия.

HUMANOID
снимка на HUMANOID

Германското правителство

прие за сведение резолюцията на Европейския парламент,

но не признава върховенството на представителната демокрация

 

Възниква въпроса

Има ли ДЕМОКРАЦИЯ в ЕС?

mi6osp.

Резолюциите на ЕП за СП-2 и за Навални нямат правна стойност. 

Санкциите на САЩ срещу фирми от съюзни държави само ще предизвикат контрасанкции на съюзните държави срещу американски фирми. 

Така само  преебават двустранно съюза.

 

Независимо от американските санкции, СП 2 ще бъде завършен максимално бързо, защото в Германия предстоят избори и следизборни промени във властта. 

paragraph39

САЩ сами си издърпват килимчето, върху което седят!

И, вместо приятели и съидейници, ще печелят все повече НЕприятели! 

Апропо:

Американската мечта вече губи сили
Силно отслабнало е социалното издигане в абсолютно изражение

dnes.bg

Американската мечта е започнала да губи сили, сочи проучване, според което по-малко от половината хора, родени през 1984 година, имат по-високи доходи от своите родители, докато 40 години преди това този дял е бил 90 процента, информира Франс прес...

Социалното издигане в абсолютно изражение силно е отслабнало в цялата система на разпределение на доходите, като най-голям е спадът в семействата от средната класа", уточнява водещият автор на проучването Радж Чети, изследовател в университета Станфорд в Калифорния.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/usa/2017/04/25/amerikanskata-mechta-veche-gubi-sili.339081 

 

paragraph39

 

HUMANOID

/:/Каква е ДЕМОКРАЦИЯТА (форма на управление) в ЕС и в Германия ?

Демокрацията (от гръцки: δημοκρατία, „народовластие“)

е форма на управление, при която държавната власт произтича от народа

-- чрез консенсус консенсусна демокрация,

-- чрез провеждане на референдуми пряка демокрация, 

-- чрез избрани представители представителна демокрация.

.........................................................................................................................

Пропуснал си една съществена Подробност: 

Робите в прародината на Демокрацията-Гърция НЕ са били считани за хора и "народ", а за живи "ПРЕДМЕТИ"- Средства за производство!!!

HUMANOID
снимка на HUMANOID

– пряка демокрация

– представителна демокрация

– спонтанна демокрация

 

Има ли ДЕМОКРАЦИЯ в ЕС?

 

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

Още навремето Платон е споменал, че Демокрацията не може да съществува без да има роби.

Ако ги наместиш в уравнението, може и да стигнеш до верния отговор.

☺️

mi6osp.

Не се тревожи толкова за демокрацията в ЕС -има я поне в техните конституции. 

В конституцията на САЩ такова нещо като демокрация не си споменава. 

bugar
снимка на bugar

"It's the economy, stupid."

------------------------------------------

 

Гледай си икономиката ако не искаш да станеш като България.

 

Европейския Парламент лае щото е на издръжка ама като им обяснят на дупетатите че няма да има заплати от 12 000 евро, а от по 1000 лева и те ще сменят песента. 😂

Мариана Кълвачева

Дойде време пак да припомним, че демокрация не идва от демос и кратос.

Състав на обществото в древна Елада:

1 - роби

2 - охлус /не са роби, но не са и демос/

3 - демос /не е народ/. Това са мъже, само мъже, които имат право да носят оръжие и които имат най-малко 10 роби !

Тоест демокрацията е военна диктатура, сексизъм и робовладелство.

Власт на хора, имащи оръжие, за да могат да удържат тази власт.

----------

А всички онези приказки за власт на народа са алабализми и прах в очите на стадото.

Бе-е-е-е.

paragraph39

HUMANOID

/:/Има ли ДЕМОКРАЦИЯ в ЕС?

..........................................................................................................................

Има, ама, май, "старогръцка"!?

Или "новоамериканска"?!

По-скоро, има в управляващите органи в ЕС/ЕК  самозабравила се и самовъзпроизвеждаща се "Политическа Класа"- "Брюкселска"!

НЯМА "Демокрация" в ЕС- защото в ЕП решения се вземат с мнозинство на НАДнационални партийни формирования и съюзи там! Вероятно и против позиции на националните Парламенти!

Ти ми кажи: "Демокрация" ли е, ако, например/хипотетично!/: Народът в държава "Х" от ЕС иска и е избрал на национални Избори да бъде управляван от АНТИкомунисти, които да водят Антикомунистическа Политика и управление в държавата "Х", а в ЕП Мнозинство имат комунисти- и, съответно, ЕП/ЕК провежда комунистическа Политика, против желанието и въжделенията на Народа в държавата "Х", член на ЕС!

Според мен, НЕ може да е и НЕ е "Демокрация", щом и ако НЕ се зачита Волята и Желанията на Мнозинството от Народа в държавата! ТЧК

 

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш