Quantcast
И Фейсбук започна атака срещу Тръмп | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

И Фейсбук започна атака срещу Тръмп

Социалната мрежа изтри 88 рекламни публикации
3 067

Facebook премахна 88 рекламни публикации от три страници - официалната Facebook страница на американския президент Доналд Тръмп, страницата на вицепрезидента Майк Пенс и страницата на президентската кампания на Тръмп. 

Съобщава се, че публикациите са премахнати за нарушаване на политиката на Facebook за борба с речта на омразата.

Всички тези еднакви реклами съдържаха червен триъгълник, обърнат надолу - това е символ, използван от германските фашисти през Втората световна война за отбелязване на политически дисиденти в концентрационни лагери. Тези реклами привлякоха вниманието на някои потребители на Twitter, които подчертаха историческата значимост на символа, пише NBC News.

"Ние не допускаме символи, които представляват омразни организации или омразни идеологии, освен ако не са поставени в осъдителен контекст", заяви ръководителят на политиката за сигурност във Facebook Натаниел Глейхер по време на изслушването пред Комитета по разузнаване на Конгреса. 
Други реклами, които съдържат различни изображения, включително възклицателни знаци и знака "Стоп", все още са налични в Facebook профилите на Тръмп и Пенс.

От кампанията на Тръмп заявиха, че символа - обърнат червен триъгълник, не е в базата данни на символи на омразата. Червеният триъгълник, обърнат надолу, е символ, използван от движението Antifa, казват още хората на Тръмп и подчертават какво пише в премахнатите реклами - че „опасни банди от крайни левичари се движат по улиците и причиняват пълен хаос“.

В края на май и Туитър атакува Тръмп като свали пост, в който казваше, че мародерите на протестите в Минеаполис трябва да бъдат застреляни. В отговор Тръмп подписа указ, целящ да ограничи защитата, с която се ползват социалните мрежи. 

 

 

Ключови думи:

Доналд Тръмп, Facebook

Още

Facebook вече се поддържа от 100% възобновяема енергия

16.04.2021

102
Резултатът от изборите: Отлетяха калинките, дойдоха балеринките

05.04.2021

15173
Тръмп и републиканците се преместиха в нова социална мрежа

01.04.2021

4234