Quantcast
Илон Мъск: Изтрийте "Фейсбук" | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Илон Мъск: Изтрийте "Фейсбук"

6 401
 ЕПА/БГНЕС архив

Роденият в Южна Африка американски милиардер Илон Мъск се присъедини към публичните критици на социалната мрежа "Фейсбук". В отговор на публикация в "Туитър" на холивудския актьор, режисьор и продуцент Саша Барън Коен, който призова съдържанието във "Фейсбук" да бъде контролирано, основателят на "Тесла" и SpaceX написа #DeleteFacebook It’s lame (б. р. - Изтрийте "Фейсбук". Сакат е)

Самият Коен е известен като отявлен противник на "Фейсбук".

"Не позволяваме на един човек да контролира водата за 2,5 милиарда души. Не позволяваме на един човек да контролира електричеството за 2,5 милиарда души. Защо позволяваме на един човек да контролира информацията, видяна от 2,5 милиарда души?", написа в "Туитър" комикът, добавяйки, че "Фейсбук" трябва да се контролира от правителствата, а не от "император".

Миналата година Коен заяви, че социалните мрежи представляват "най-голямата пропагандна машина в историята".

През последните няколко години компаниите на социалните медии са подложени на интензивен контрол заради редица значими инциденти, включващи онлайн кампании за дезинформация, използване на лични данни и намеса в изборите. Много активисти обвиниха социалните мрежи като "Фейсбук" и "Туитър", че не са действали достатъчно бързо, за да спрат разпространението на вредно съдържание.

Ключови думи:

Илон Мъск, Фейсбук

Още

Бойко Борисов се ваксинира на живо във "Фейсбук"

27.07.2021

Обновена

6467
Съдилища в държавите от ЕС могат да разглеждат жалби срещу Фейсбук

15.06.2021

171
Протест срещу застрояването ядоса Иван Портних във "Фейсбук"

10.06.2021

5922