facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

В Италия издирват български роми, избягали от карантина

Консул Ермелина Пейчева пристига на помощ на сънародниците ни в Мондрагоне
Обновена
2 843

Българският консул в Рим Ермелина Пейчева днес ще посети италианското градче Мондрагоне, северно от Неапол, за да помогне на настанилите се там около 200 български граждани, близо 1/4 от които се оказаха заразени с коронавирус, обяви самата тя в сутрешния блок на Нова ТВ. 

За заразата се разбра, след като родилка от България и придружителят ѝ дадоха  положителен резултат за COVID-19 и властите предприеха масово тестване на самонастанилите се в пет жилищни блока в изоставен комплекс заедно общо 700 наемни селскостопански работници от три континента. 

В сряда  имаше и протест на италианци, живеещи в близост до "червената зона", с искане за по-засилена охрана, а вчера  по улиците на градчето на протест срещу  наложената  им карантина,  заради която  не могат да ходят на работа във фермите, излязоха  българските роми,.

Това предизвиква недоволството на местните хора, съобщи "Ил Джорнале". Изданието разказа, че напрежението е възникнало и защото някои от заразените български роми са избягали от т.нар. "червена зона", където бе наложена пълна карантина. В отговор и като мярка за предотвратяване на евентуални безредици, властите са изпратили в квартала военни, и полиция по дирите на бегълците.

Консул Ермелина Пейчева обяви, че ще съдейства на сънародниците ни да бъде осигурено всичко,  от което имат нужда. По думите ѝ повечето от българите в града, които работят на полето, са без договори.

"Хората с положителни тестове - обясни кметът Вирджилио Пасифико - ще отидат в болницата в Мадалони, другите ще останат в Мондрагоне и ще бъдат постоянно наблюдавани. Ние знаем, че и в България има огнища и не е малка вероятността случаите на коронавирус в българската общност в Мондрагоне да се дължат на хора, завърнали се в Италия през последните дни ".

Лидерът на крайната десница Лига Матео Салвини пък разкритикува областния управител на Кампания, че не може да се справи с проблема в Мондрагоне и го призова да даде обяснения.

Случващото се с българската демонстрация по улиците на Мондрагоне е демонстрация, че някои общности явно са получили разрешение да бъдат извън закона“, е цитиран регионалният съветник в област Кампания Джанпиеро Дзиндзи. Според "Ил Джорнале" след повишаването на напрежението между италианците и българската общност, дори и националните телевизии вече следят ситуацията.

Ключови думи:

коронавирус, роми, Италия
17

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

С новите 216 заразени активните случаи на COVID-19 са 5125

29.09.2020

Обновена

2214 42
Кантарджиев: При 1500 болни на седмица заставаме нащрек

29.09.2020

Обновена

2146 24
Николова иска евтини чадъри на плажа и догодина

28.09.2020

573 3

Коментари

Testament
снимка на Testament

Истината ,че ги гонят и са ги изключили от обещетенията за вируса иначе дават от 40 000+ евро, те замъкнаха цели орди дърти сачове 👺 с ясна цел💀

Banana Joe
снимка на Banana Joe

Заформя се и втори митинг - на лаборантите дето ще искат дон Пачифико да им издири портофелите 💸

Boris65

Хайде Наште !

риболовец 5

   "Хайде Наште !"

 

  Разбра се най-накрая от кои си.

  Ром - русофил е много яко.

марк

 

 

 

                                                 Ром - русофил е много яко.

 

                      Вярвам ти , щом си го усетил вътрешно . Инак , тез дето рИват за българските тираджии сега що не рИват ? Двуличници мила моя майнольо , европеец до европееца , атлантик до атлантика .

paragraph39

/:/ Според "Ил Джорнале" след повишаването на напрежението между италианците и българската общност, дори и националните телевизии вече следят ситуацията.

..........................................................................................................................

Доколкото ми е известно, и сред италианците/италианската ОБЩНОСТ/ има цигани-италианци по Гражданство!

Така както и сред българската Общност има цигани/роми/-българи по Гражданство!

Значи, "българската Общност" в Италия НЕ са само и единствено българските Граждани от цигански Етнос!!!

Ерго, националните телевизии в Италия/ и в България и където и да е другаде!/, да НЕ внушават, "демократично" и "независимо", че "българи" са само българските Граждани-цигани по Етнос- и когато става въпрос наистина само за български Граждани от конкретен Етнос, да посочват този Етнос! КАЗАХ!

geo_19

Параграфе, обърни внимание на надписа на видеото: Mondragone rom e bulgar. Значи все пак правят разлика между българи и такива от цигански произход.

rorik

Май стигна и до наше село.

 

И то от роми .

Чух днес че на  бременна ромка са и предписали парацетамол .

Родителите и са от  село . тя е на 15 г и е омъжена на друго място .

Няма оправия с тия . Кога най после ще започнат да си плащат масрафа .

paragraph39

Италианска армия срещу протестиращи български роми край Неапол

Българските роми се разбунтували срещу наложената им от 22 юни изолация...

25 юни 2020

https://www.vesti.bg/sviat/italianska-armiia-sreshtu-protestirashti-bylgarski-romi-kraj-neapol-6111456

 

peniko

Край Неапол станало големо вървище - Това Русия, Полша. Тунис, България, Бразилия, Венецуела....малеее

inventus

Малко кютек никога не е излишен за братята роми и бързо ги вкарва във пътя.Италианците да не се ослушват ами да ги подпукват доде е време щото тия като нищо могат да станат искрата дето ще запали пожара който вече пърли американските щати и разни други европейски градове. Ако някой дето има връзки с италианците от този край да им каже та после да не кажат че не са знаели какво се прави в такива случаи!

Domi

От кога братя????

Проблема е че ще се върнат на талази, а там са по предназнчение в селско стопанството за което бяха отглеждани....

Slava
снимка на Slava

Намерили къде да протестират.👀

 

Не, драги, не са получили никакво разрешение, карат го по български - да са винаги над закона.

 

„Случващото се с българската демонстрация по улиците на мондрагоне е демонстрация, че някои общности явно са получили разрешение да бъдат извън закона“, е цитиран регионалният съветник в област Кампания Джанпиеро Дзиндзи. 

Slava
снимка на Slava

Ще ги гази мечка - войска ще им пращат

 

https://www.24chasa.bg/novini/article/8744363

it4

сега ги пуснете да си дойдат в България  и да пламне страната още повече....

vvatkov

   От Италия ако не боклук, цигани ще дойдат!

bay Dragan

Ешша бе Мангал ! Форца ! Иде помощ.

Влез или се регистрирай за да коментираш