facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Китайският посланик в Израел е открит мъртъв

4 169
 ЕПА/БГНЕС

Посланикът на Китай в Израел Ду Вей (58 г.) e открит мъртъв в дома си в Херцлия, край Тел Авив, съобщи електронното издание ynetnews.com. Причина за смъртта му засега официално не се съобщава, но се смята, че най-вероятно е инфаркт. Новината бе потвърдена от високопоставен представител на посолството.

Посланикът е открит мъртъв в леглото в жилището си от свой сътрудник. Ду Вей има съпруга и син, но в момента те не са в Израел.

Ду Вей пристигна в Израел през февруари, в разгара на пандемията от коронавирус. Преди това той е бил посланик на Китай в Украйна в периода между 2016 г. и 2019 г.

Малко след като пое поста, Ду публикува в официалната страница на китайското посолство във Фейсбук обръщение към израелския народ. "Светът е изправен през голямото предизвикателство на пандемията, от която и Израел е засегнат... Израелският народ предложи ценна подкрепа на Китай в разгара на заразата ..., сега искаме да ви дадем нашата подкрепа в битката срещу болестта", казва той. 

В петък посланикът публикува на сайта на китайското посолство съобщение, в което отхвърли обвиненията на държавния секретар на САЩ Майк Помпео, че Пекин прикрива данни за разпространението на коронавируса. Според него Помпео от години заклеймява китайските стоки, инвестиции и хора като риск за сигурността, без да подкрепя твърденията си с доказателства. "Вярваме, че нашите еврейски приятели не само са способни да победят коронавируса, но и „политическия вирус“, като избират начин на действие, който най-добре обслужва интересите им“, се казва още в изявлението на посланик Ду от петък.

 

Ключови думи:

Китай, посланик, Израел, смърт
11

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Въведоха комендантски час в няколко големи американски града

31.05.2020

Обновена

6357 97
Разрастват се протестите в САЩ, започнали след смъртта на арестант

30.05.2020

Обновена

3416 27
Китай прие спорен закон за Хонконг

28.05.2020

221 3

Коментари

segal

Защо все още няма коментари? 

Дзопино

щот форума замина на кино. отдавна . ако не си разбрал

Вова

А защо замина,бе?

Щото по стара соц.традиция се кланяхте на една посредствена персона, която изгони десетки високоинтелигентни( в пъти с повисок интелект от нея) участници.

 

KTP

Посланикът е открит мъртъв в леглото в жилището си от свой сътрудник. Ду Вей има съпруга и син, но в момента те не са в Израел.

Колко удобно... 

YMCA

Мосад? 

KaraKoliu
снимка на KaraKoliu

Инфаркт.

 

Evasion

Тцъ, 5G...

Luckbox

В света има около 200 държави. Ако приемем, че средно всяка от тях има по 150 посланика, значи има 30 000 човека, които упражняват тази професия. Т.е. един малък град. И е нормално някои от тях да умират от болести в това число и от сърдечни такива. В тази връзка, колко посланици умират всяка година? 

скът

Ами човека е на 58 и не е като да е без пари. Жена му и детето не са при него... от какво друго да умре?

Efraim Efraimov

Е? Как от какво?

 "Жена му и детето не са при него..."

VBA...

А пък в някои държави си убиват Президентите като кучета.

 Който не слушка го гонят с карабините, до пълно поразяване. Ха!---после доказвай!

Влез или се регистрирай за да коментираш

×