Quantcast
Кола рани 30 души в Берлин | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Кола рани 30 души в Берлин

Шофьорът е 29-годишен гражданин от арменски произход
Обновена
2 111

Автомобил се вряза в група хора в Берлин, като в резултат от инцидента са пострадали не по-малко от 30 души. Един - учителка, която водила екскурзионна група, е починала. Пет души са с опасни за живота наранявания, осем са с тежки наранявания.

Според информацията на Focus.de, автомобил ''Рено Клио'' се е врязал в тълпа на "Ранкещрасе" в Берлин-Шарлотенбург, в центъра на Западен Берлин, след което се е забил във витрината на магазин. Това потвърдиха пред радиостанция RBB от пожарната служба на германската столица. По първоначална информация на RBB са ранени между 10 и 30 души.  

Мястото на инцидента е близо до сцената на фаталната атака от 19 декември 2016 г., когато тунизийският бежанец Анис Амри отвлича камион, убива шофьора и след това се врязва с превозното средство в препълнен с хора коледен базар, убивайки 11 души и ранявайки десетки.

Според първоначалната информация от полицията инцидентът е станал близо до Мемориалната църква и Ку'дам. Засега се смята, че превозното средство е напуснало пътя и очевидно е излязло на тротоара, като е причинило наранявания на минувачите.

Извършителят е задържан от минувачи, той е 29-годишен гражданин от арменски произход. Засега не е ясно дали става дума за терористичен акт. Знае се, че е известен на полицията заради предишни престъпления, които включват кражби с взлом, съобщава вестник Bild.

Ключови думи:

Берлин, инцидент

Още

Мъж е с опасност за живота след падане в изкоп на ВиК във Варна

15.11.2022

2499
Шофьорът на камион от инцидента в София вече е обвиняем

15.10.2022

1533
Жертвите от взрива в "Арсенал" официално станаха три

05.10.2022

Обновена

1695