Quantcast
Кремъл намира за интересна офертата на Мъск за онлайн разговор с Путин | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Кремъл намира за интересна офертата на Мъск за онлайн разговор с Путин

4 074
 ЕПА/БГНЕС

Говорителят на руския президент Владимир Путин - Дмитрий Песков, обяви, че предложението на Илон Мъск за онлайн разговор с държавния глава е "интересно", но първо трябва да бъде проучено. Американският милиардер отправи своята оферта чрез профила си в "Туитър" през уикенда, обръщайки се с въпрос към официалния профил на Кремъл в социалната мрежа.

"Бихте ли искали да се присъедините към мен за разговор в Clubhouse", написа изп. директор на "Тесла" и SpaceX, визирайки онлайн приложението за аудио чат. Минути по-късно 49-годишният роден в Южна Африка предприемач добави на руски език: "Би било голяма чест да поговоря с Вас."

Отговорът от Москва дойде днес чрез говорителя Песков, цитиран от РИА "Новости".

"Знаете, че президентът Путин не използва директно социалните мрежи, той лично не ги употребява. Като цяло това безусловно е много интересно предложение, но трябва по някакъв начин да разберем какво се има предвид, какво точно се предлага. Така че първо някак ще проверим всичко това, а след това ще реагираме", заяви прессекретарят на Кремъл.

По-рано Илон Мъск вечеразговаря с изп. директор и съосновател на Robinhood Влад Тенев, използвайки аудио платформата, която се достъпва само с персонални покани. Милиардерът също така разкри плановете си да проведе среща в Clubhouse с певеца Кание Уест.

Още

Мъск: Фабриките на "Тесла" в Остин и Берлин губят милиарди долари

24.06.2022

5053
Кремъл заплаши Литва заради блокадата на Калининград

20.06.2022

10655
Мъск временно спира сделката за Twitter

13.05.2022

468