Quantcast
Кристалина Георгиева се оправда с персонала на Световната банка | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Кристалина Георгиева се оправда с персонала на Световната банка

2 728
 EПА/БГНЕС архив
Кристалина Георгиева

Управляващият директор на МВФ Кристалина Георгиева настоя, че фондът остава надеждна институция въпреки скандала с твърденията за манипулирани данни и заяви, че има правилните умения да ръководи и да укрепи морала на служителите си, предаде в. Financial Times след вчерашния брифинг в МВФ. 

''Служителите на МВФ са образцови в начина, по който вършат работата си и няма съмнение в достоверността на МВФ или нашите данни и изследвания'', каза Георгиева. Визирайки централата на Световната банка, тя добави, че ''проблемът - той е от другата страна, на 19 -та улица''.

24 -те изпълнителни директора на фонда, представляващи 190 държави, преодоляха рязкото разделение и решиха да запазят Кристалина Георгиева начело на МВФ въпреки скандала, при който бе обвинена, че докато е била главен изпълнителен директор на Световната банка е повлияла на класацията на Китай в доклада Doing Business. 

 Георгиева заяви, че опитът ѝ в Световната банка доказва, че има способността да се справи с недоволството сред служителите. Тя каза, че институцията се е намирала в смутно време, когато пристига като нов изпълнителен директор през 2017 г. ''Девет месеца по-късно проучването сред персонала в Световната банка демонстрира забележителен обрат в морала, значително повишаване на доверието към висшето ръководство. Асоциацията за управление на хора нарече това ''фактора Кристалина'', припомни тя.

Още

МВФ призова за либерализация на световната търговия

23.05.2022

1042
Кристалина Георгиева посочи 4 проблема пред икономиката ни

25.04.2022

3564
МВФ препоръча на България данъчни и пенсионни промени

15.04.2022

ЮЛИАНА БОНЧЕВА

5048