Quantcast
Лавров: Крим завинаги стана част от Русия | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Лавров: Крим завинаги стана част от Русия

8 355
 РИА Новости

Западните държави, начело със САЩ, не могат да изменят това, че Крим завинаги стана част от Русия. Това заяви вчера външният министър на Руската федерация Сергей Лавров пред ТВ канала "Крым-24", по случай 7-годишнината от анексирането на полуострова. 

"Съдбата и бъдещето на Крим е завинаги с Русия, нрави ли се това на някого, или не. Никакви действия на западните държави, начело със САЩ, не могат да изменят реалността - нито от международно-правна, нито от политическа, нито от морална гледна точка", каза Лавров.

Той добави, че преди 7 г. кримчани са се изказали за влизане на полуострова в състава на Русия "в пълно съответствие с международното право". 

"Такава форма на реализация, скрепена в Устава на ООН за правото на самоопределение на народите, стана единствения способ за защита на интересите, достойнството, живота на кримчани на фона на заплахата от страна на националистите и неонацистите, дошли на власт в Киев, в резултат на антиконституционен въоръжен преврат", добави Лавров.

Той обеща, че руската дипломация ще продължи "да работи енергично за закрепването в съзнанието на чуждестранните партньори на реалностите, свързани с връщнето на поуострова у дома".

Според Лавров, нараства интензивността на международните контакти с Крим, който се посещава "от представители на чужди обществено-политически, делови, научни и парламентарни кръгове".

Още

ЕС ще бъде тест за промените в руските тайни служби

18.06.2021

''Политико''

1028
Русия започва преговори със САЩ за контрола на оръжията

17.06.2021

301
В Русия ваксинираните могат да участват в томбола за апартамент

13.06.2021

Обновена

665