Quantcast
Лавров: Украйна поставя неприемливи условия на преговорите | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Войната

Лавров: Украйна поставя неприемливи условия на преговорите

4 750
Сергей Лавров

Русия заяви днес, че Украйна е поставила в преговорите нови, неприемливи условия, но въпреки това Москва ще продължи разговорите, предаде БНР.

„Вчера украинската страна представи проект на споразумение, който се отдалечава от най-важните положения, представени на срещата в Истанбул на 29 март“, заяви в Москва руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от световните агенции.

Според Лавров от това ставало ясно, че режимът в Киев се контролира от Вашингтон и неговите съюзници, които тласкали президента Володимир Зеленски към продължаване на бойните действия. Освен това Лавров обвини Запада, че се опитва да провали преговорите, фокусирайки се върху обвинения за военни престъпления, за които Москва отрича.

„Въпреки всички провокации руската делегация ще продължи преговорния процес, представяйки наш проект на споразумение, в който ясно и в пълен обем ще са изложени всички наши първоначални ключови позиции и искания“, заяви Лавров.

Без да уточнява какви са "новите, неприемливи елементи", поставени от Киев, Лавров заяви, че не изключва украинската страна да поставя още условия в преговорите: „Навярно в следващия етап украинската страна ще поиска извеждане на войски и ще поставя нови предварителни условия. Този замисъл е разбираем, но неприемлив.“

Още

Битката за Донбас навлезе в нова фаза

26.06.2022

Медуза

1481
Парламентът произвежда само брак и скандали

25.06.2022

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

457
България не е дала оръжие на Украйна през Полша

24.06.2022

Обновена

17583