Quantcast
Метровлак в Мексико сити падна от надлез и уби поне 20 души | СЕГА
facebook
twitter

Чужбина

Метровлак в Мексико сити падна от надлез и уби поне 20 души

994
 ЕПА/БГНЕС

Надлез на метролиния №12 в Мексико сити рухна, заедно с преминаващ влак и ужасяващият инцидент доведе до смъртта на поне 20 души, още десетки са ранени.

По последни данни на кмета на мегаполиса - Клаудиа Шейнбаум, цитирана от медийния портал "Milenio", загиналите са 20, а в болница са откарани 49 тежко пострадали. Според нея, сред загиналите има и непълнолетни, а седмина от ранените са в изключително тежко състояние. 

Броят на жертвите обаче вероятно ще нарасне, защото, по данни на очевидци, метровлакът е бил препълнен с хора, прибиращи се от работа. Освен това има и затрупани автомобили, проминаващи във фаталния момент по шосето под моста. Спасителните екипи продължават работа по разчистването на отломките.

Влакът рухна около 22:00 ч. местно време от надлез в югоизточната част на Мексико сити, в района между станциите Оливос и Тесонко. В социалните мрежи се появи и видео от инцидента, заснето от охранителните камери. На него се вижда как мостът се прекършва по средата и цялата метрокомпозиция рухва върху шосето, по което преминават автомобили. 

Метрото на Мексико Сити е един от най-големите метрополитени в Северна Америка. Последният голям инцидент там се случи през януари, когато при пожар в централна станция в историческия център на града един човек загина а 29-има бяха хоспитализирани. Тогава метрото преустанови работа за 3 дни. След това първо бяха пуснати три от линиите, а за въстановяване на работата на още три отидоха още 20 дни.

Още

Мемоарите на покойната Ан Хеш поскъпнаха четворно

17.08.2022

65
Автобус с деца се обърна в канавка на магистрала "Тракия"

15.08.2022

Обновена

3517
Кола с нелегални мигранти предизвика серия от катастрофи

14.08.2022

2054