Quantcast
НАТО репетира ядрена война в Германия | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

НАТО репетира ядрена война в Германия

Немски медии съобщават за военни маневри в базите Ньорфених и Бюхел
3 590
 ЕПА БГНЕС архив

В Германия, в условията на засилени мерки за сигурност, се провеждат учения на НАТО за изработване на взаимодействие в случай на ядрена война. Холандски, белгийски и италиански бойци също участват в тях. Организаторите не разгласяват сценария на маневрите, пише вестник Bild, цитиран от Агенция Фокус.

Според немският вестник, в авиобазата в село Ньорфених (Северен Рейн- Вестфалия) военните тренират безопасна доставка на американски ядрени оръжия от подземни бункери и ги инсталират на изтребители. За целите на учението обаче самолетите излитат без бомби.

Като част от "размяната на ядрени удари", планиран от НАТО, водородните бомби B61 могат да бъдат хвърлени  от германските изтребители Tornado. Такива оръжия има в Италия, Белгия, Турция и Нидерландия. Ньорфених може да се използва като алтернативно място за съхранение на бомбите B61.

По същото време в Бюхел (Рейнланд-Пфалц) се провежда учението Resilient Guard, по време на което ВВС на ФРГ практикуват сценарии за отбранителни действия, включващи атака от потенциален враг. В базата край Бюхел, по неофициални данни, все още се съхраняват до 20 американски ядрени глави от тип B61, които остават в рамките на стратегическата концепция на НАТО за сдържане на потенциални противници.

Германските военновъздушни сили участват, заедно с партньорите от НАТО, в тайни маневри, които разиграват сценарий за ядрена война. Това съобщава агенция DPA, като се позовава на свои неназовани източници и е цитирана отново от Фокус. Според информацията, ученията, с име Steadfast Noon, са започнали през тази седмица. По време на маневрите, наред с други неща, се практикува използването на самолети, способни да носят ядрено оръжие, посочва още агенцията. 

Зелените остро критикуват  ученията в Нервених и Бюхел. „Има явно противоречие в това, че, от една страна, федералното правителство се е ангажирало с идеята за свят, свободен от ядрено оръжие, и в същото време германските пилоти се обучават в транспортирането на ядрено оръжие от Германия до зоната на употреба“, заяви говорителят по въпросите на разоръжаването Катя Койл. „Размяната на ядрени удари не се явява адекватен отговор на настоящите предизвикателства пред политиката за сигурност. Никой в Европа не живее безопасно благодарение на взаимната заплаха от ядрени оръжия", твърди експертът.

49

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Германия влиза във втори локдаун, но по-лек от пролетния

28.10.2020

Обновена

3430 11
Русия намекна, че все пак ще разположи войски в Беларус

28.10.2020

5285 90
Българи в Германия протестираха срещу Борисов и Гешев

18.10.2020

1151 8

Коментари

Страници

inventus

Ако до сега тези две села някак си са били пропуснати да бъдат заложени в навигациите на руските нападателни средства това вече няма да бъде така.Тези германци! Седят седят си мирно ...и току измислят някоя простотия!

Доц.Трътлев

Не са германците, които измислят простотиите.

Дан Колов

Защо в Германия - те ти Украйна, Литва, Латвия -, па и Беларус вече. По - близичко да бърлогата на мечката...

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Кво толкова имат да тренират? То е ясно : взимат по един бял чаршаф и тръгват към гробищата. Бавно.

аман бе

...И ръцете с пушките изпънати напред, да не им капе метал по бомбетата на обувките. Както се казваше във вица.

 

ПП "Чичо Гошо" ме е изпреварил. 👍 😁

 

ИлияНиколов

Шкумбата. Фътьо Тъпанчев.

TheCrusader
снимка на TheCrusader

Одобрявам. Повече пот в ученията, по-малко кръв в боя.

Boris65

Така е ! Както при Императора и Фюрера - Победа след Победа до Париж и Берлин !

 

Платон
снимка на Платон

Врякни по-подрочно за отбранителнио русский план за превземането на Париж и Берлин. Ся, знаем трубата как труби - партенки у атлантическио гьол ша плакнем и богатирски мечтателен взор че мятаме къмто Брайтонбийчнаш, ма раздуй на коя точно провокация че отвърнем с остъкляване на кво падне - да не е законна отбрана срещу бегството на тенисисто от матушкина бальница? 

fractal
снимка на fractal

НАТО има в Европа 100 ядрени реактора в АЕЦ и с този корона вирус след някоя година няма кой да обслужва АЕЦ и ще стане като с Чернобил и Европа ще се качи на корабите между Ванкувър и Владивосток 

usmivko

военните тренират безопасна доставка на американски ядрени оръжия от подземни бункери и ги инсталират на изтребители. За целите на учението обаче самолетите излитат без бомби.

 

Имат опит от изгубените ядрени бомбии в Гренландия, Испания и САЩ. Още едно такова загубване на ядрено оръжие и край с НАТО.

mick

Уж само 5 държави са ядрени , пък то се оказа, че и други държави имат на територията си ядрени оръжия.

 

Та тия другите първо трябви да изгорят до основи, след като са се продали да са първи.

Светозар

Изстрелването на атомни бомби срещу Германия е добър метод за изравняване на германския жизнен стандарти с руския. Зелените ще останат много доволни.

Чичо Гошо

Задължително да се наблегне и на носенето на личното оръжие изнесено максимално напред, пред тялото. Като се топи, да не каре по краката.

 

https://youtu.be/tXX-1MIMr2E

Рукола
снимка на Рукола

Тия наистина си мислят, че Путин манипулира изборите в САЩ, та се чудят как да му разсейват вниманието 😂

mi6osp.

Реакцията от Русия , Константин Сивков : "Можете да си играете на ядрена война с малки ядрени заряди, но при нападение от територията на Германия Русия отговаря с цялата мощ - със залп от подводница Калмар 4  - 16 ракети с по 10 бойни глави всяка. 160 ядрени взрива на територията на Германия я превръщат задълго в ядрена пустиня. "

TheCrusader
снимка на TheCrusader

70% от руските ракетки ще фейлнат. 

Чичо Гошо

Направо се чудя, при тази допотопна армия и въоръжение, защо NAT🐑🐑🐑 не са изнесли жужето до сега???

Sine_metu

Пропусна да одобриш. Не е зле, но все пак се консултирай със специалист.

Изнадал се е да те чака, а това вече е зле

Boris65

Както танковете им ! Едвам се добраха до Берилн ( Мулитки - а ла Холивуд.  Абе както Аполо лунната афера.

pasamaz

Кръсте е звездата на тоя форум ! Винаги записва ....Много ни уважава !

Under_My_Thumb

Допълнение към материала на Кеворк Кеворкян в БОКОфейс:


https://twitter.com/Ciyager_A/status/1316720021939400704
18+

Фесовете не са животни. Животните не убиват заради удоволствието.
Фесовете са нечовеци!

https://colonelcassad.livejournal.com/6247262.html

Источник: https://rusvesna.su/news/1602772565
 

old war horse
снимка на old war horse

абе, натото нали е отбранителен пакт,

що тренира нападение, че и ядрено?!?

не са ли чели руската военна доктрина?!?

или ще се пробват на иран?!?😁😁😁

pasamaz

Те не четат ! Само тренират пък квот стане 😂

Картечар
снимка на Картечар

👃

 

https://cdn.fishki.net/upload/post/2020/10/15/3447408/7-19.jpg

 

 

Banana Joe
снимка на Banana Joe

Добре е, че репетират - не може да се разчита само на Ваксината.

HBK

Никой в Европа не живее безопасно благодарение на взаимната заплаха от ядрени оръжия", 

 

Всъщност, логиката е точно обратно – никой във Европа (или където и да е другаде) не би бил в безопасност, ако нямаше равнопоставеност във притежаването на ядрени оръжия.

 

... но при нападение от територията на Германия Русия отговаря с цялата мощ - със залп от подводница Калмар 4  - 16 ракети с по 10 бойни глави всяка. 

 

Въх. Чакайте, бе гаспада/другарета, че кой твърди, че Европа се кани да напада Русия (или когото и да било) и още по-важно – кой твърди, че Европа се защитава непременно от Русия, а не от когото и да е друг.

 

P.S. A пък за горецитираните „калмари” и други играчки, дали някой се заблуждава, че Русия е единствена, която притежава (и се наслаждава) на подобни (и дори по-софистикирани) играчки-плачки.

mi6osp.

Вярно е, че и други имат подводни лодки с мощно въоръжение, но имат и голям проблем -  ако го ползват и оцелеят , на местото на САЩ ще намерят радиоактвна пустиня, негодна за живеене следващите 15 века.

 

Защо САЩ са разположили  ядрено оръжие в поне 5 европейски държави ?

За да могат да го използват максимално бързо срещу Русия, но и да не бъдат само те радиоактивна пустиня след ядрена война. 

 

Най-големият проблем на САЩ в момента се очертава, че вече са уязвими не само за руските ядрени оръжия, а и за тези на Китай и Северна Корея. и че нищо не могат да направят, за да станат отново неуязвими. 

 

 

 

old war horse
снимка на old war horse

ногу си прав, не е срещу рашата, а срещу иран,

то друг наоколо нема! само в едно си в грешка,

не европата, а натото, пък то все едно щатите!😜

марк

 

 

 

                              . Чакайте, бе гаспада/другарета, че кой твърди, че Европа се кани да напада Русия (или когото и да било) и още по-важно – кой твърди, че Европа се защитава непременно от Русия, а не от когото и да е друг.

 

                                      А защо е необходимо някой да твърди нещо ? А и да твърди кой е длъжен да му вярва ? След епруветката с белият прах или още по рано , от Глайвиц всеки трябва да вярва само на пръста си стоящ на спусъка . Това и правят .

 

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш