Quantcast
Навални: Не смятам да се самоубивам | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Навални: Не смятам да се самоубивам

Обновена
3 909
 ЕПА/БГНЕС

Руският опозиционен лидер Алексей Навални, който се намира в затвора “Матроска тишина”, разпространи обръщение, в което специално предупреждава, че не смята да се самоубива. “Аз много внимателно се придвижвам по стълбите. Всеки ден ми мерят кръвното - то е като на космонавт и е изключено да получа внезапен сърдечен удар. Не пия самогон* и не ям рафаелки**. Емоционалното ми състояние е напълно стабилно. Зная със сигурност, че в затвора има много добри хора, които ще се притекат на помощ,” написа той като своеобразна застраховка срещу “изненадващи инциденти”, които биха могли да му се случат в затвора.

Навални благодари на всички, които са помогнали за популяризирането на разкритията от филма за “двореца на Владимир Путин”. Той обръща специално внимание на учениците, които през Tik Tok са се включили в призивите за участие в протестите на 23 януари. Много от най-близките съратници на Навални, сред които адвоката му Любов Собол и говорителката му Кира Ярмиш, бяха арестувани вчера заради популяризирането на протеста. Протестът срещу властите и в частност срещу президента Владимир Путин бе обявен от самия Навални в деня, в който руският опозиционер бе осъден на 30 дни затвор заради нарушаване на изпитателния срок, получен по дело от 2014 г. Навални призова привържениците си да излязат и да протестират - "не заради мен, а заради вас".

Всъщност в цяла Русия има вълна от арести. Задържани са негови съмишленици в Краснодар, в Тюмен, в Петербург, Новосибирск. Образувано е наказателно дело за привличане на непълнолетни в протестите. Вчера в социалните мрежи опозицията разкри ботовете, които приканват деца да се включат в утрешния протест, за да компрометират акцията. 

Навални бе задържан на летище "Шереметиево" при завръщането си в Москва след 5 месеца в Германия, където бе лекуван след опит за отравяне. Десетки негови привърженици се събраха на летище "Внуково" да го посрещнат по негов призив, но властите ги изтласкаха навън и пренасочиха самолета с Навални и съпругата му Юлия към "Шереметиево". Близо 40 души са арестувани в часовете около пристигането на известния критик на президента Владимир Путин, а десетки медии предаваха сцените на хаос и сблъсъци.


 

* Силна спиртна напитка, приготвяна в домашни условия, която често е причина за алкохолни натравяния 

** Топчета от месо от раци - мезе, популярно сред руснаците и наречено на популярните бонбони. Една от кремълските версии за отравянето на Навални бе хранително отравяне с рафаелки. Оттогава се е превърнало в ироничен идиом за отравяне

41

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Премиерът на Армения: Нека народът ме застреля на площада

25.02.2021

Обновена

10117 138
2020 - годината, в която българската природа страда и тържествува
Путин към ФСБ: Да не позволяваме Русия да бъде окована от Запада

24.02.2021

17201 191

Коментари

Страници

old war horse
снимка на old war horse

баси затворника безправен дето си публикува обръщения когато си иска!😁

 

Всеки ден ми мерят кръвното - то е като на космонавт и е изключено да получа внезапен сърдечен удар. ..... Емоционалното ми състояние е напълно стабилно.

и тва след новичока, дето бил в пъти по силен от оня дето тровили скрипалите?!?😁😁😁

 

BoulevardDudukov1

Взел е пример от класиката - както казваше Жан-Пол Белмондо в “Професионалистът” пред камарата репортери (пардон, мисирки), докато тайните служби искаха да го думнат: “Je reviens de vacances, je n’ai que des amis, je n’ai donc aucune raison de me suicider” (“връщам се от почивка, обграден съм от приятели, следователно нямам сериозна причина да се самоубия”).

Veni V

 Boulevard, класика и много точно мнение. А каро го пита жена му защо ги преследва, той каза " Защото ги мразя, Жана"

BoulevardDudukov1

'"Je les hais, Jeanne, je les hais tous" ("мразя ги, Жана, всички ги мразя"). Вени, с теб трябва да пийнем някоя и друга ракия. Жив и здрав, братко!

Bahur Bahurov

Ще падне по стълбите навалното. 

Доверчивия

Естествено че няма да се самоубие в затвора, дори много да иска.

Затворът е най-сигурното място за него - там му е мястото. С най-хуманни съображения му пожелавам да остане там до 70-годишна възраст (след това мисля че ще му позволят да се самоубие).

скайспирит

Руският опозиционен лидер Алексей Навални, който се намира в затвора “Матроска тишина”, публикува обръщение,

Партнерс, какво не е наред в тази новина?

Irresistible
снимка на Irresistible

Комунетлар, нередното в новината е, че той не е в затвора, а (все още) в ареста.

Други въпроси?

old war horse
снимка на old war horse

ама ти познаваш системата на рашките от дъно ли?!?

баси спецовете тука!

а и да те светна, партията на путин не е кпрф, тя е на зюганов!😁😁😁

dobadoba

Не се заричай, Алексей!

Да не се наредиш номер едно в опашката.

⚓️

Accipiter

Съгласен съм с вас/не дай Боже да пострадат малолетни/.

Greg.

Бах тоз НОВИЧОК, след употребата на който сърцето ти е като на космонавт. Направо да го препоръчат на Европейската агенция по лекарствата. Може да действа и срещу ковидния вирус. 

Andrij

Преди малко гледах руските новини. Огромен страх тресе Путин. По няколко минути изявления и заплахи от Прокуратурата и кмета на Москва Собянин. Утре да няма демонстрации,защото тежки наказания очакват участниците.Много,много странно. От 2 години забелязвам,че Путин е абсолютно неадекватен.Срочно трябва да му намерят заместник и да има приемственост,иначе след края на Путин Русия ще започне да се разпада.

Доверчивия

Преди малко гледах руските новини

Не си искрен, бате/како. Гледал си ги не "преди малко", а много дълго, щом си чул множество изявления и заплахи към Навални.

А защо въобще гледаш руски новини? Обективната, независима и качествена журналистика на "Сега" осветлява напълно достатъчно всяко важно събитие. Вместо това ти гледаш руски новини, въпреки че "Сега" ти плаща заплатата.

И не кради идентичността на Меркел, която преди тебе заяви, че Путин е абсолютно неадекватен.

Andrij

Доверчивия, ти си от ония 50% функционално неграмотни. Умееш да четеш,но не разбираш прочетеното. Първо "преди малко' не означава "кратко", макар,че в интерес на истната беше кратко защото превключвах между руските новини и тези на БТВ.

Разбра ли -"преди малко" няма връзка с продължителност на дадено действие.

По-натам-никъде не съм споменал,че заплахите са към Навални,а към евентуалните демонстранти утре.

Гледам руските новини,защото това е езикът който мога да разбирам достатъчно добре, и защото това е информацията,която нашите медии или премълчават или изопачават.Правя сравнения и си създавам мнение по различните въпроси.

Бих се радвал да получавам заплата и от "Сега". Стар съм и не съм така принципен като преди години.Съвестта си не знам дали мога да продам,но при заплащане бих могъл да правя нужните коментарии.

ПГеоргиев

Ей, кафа от тоз мърльо. 

Няма ден без да му повишават самочуствието, като го споменават по 100 пъти.

ЕП що не взе мнение и отношение по убийството на американския ветеран в Капитолия, която бе застреляна като куче. 

Всеки ден ми мерят кръвното - то е като на космонавт и е изключено да получа внезапен сърдечен удар. Не пия самогон* и не ям рафаелки**. 

 Ако след отравяне с БОВ и две седмици на прага на смъртта няма никакви вътрешни увреждания и има такова кръвно, то или е терминатор, или е мошеник. И понеже не е доказано съществуването на терминатори, то този е изпечен  лъжец. Да го сложат на детектор на лъжата, а не да го дундуркат. Тогава ще стане ясно кой от обкръжението му го е "изпекъл" и защо, по чие нареждане.

Не трябваше да го приемат , още по-малко да го арестуват.

Трябваше още на летището да го върнат в Германия или където й да е в ЗЕ. Да му мислят "демократите", които кАта ден реват за него.

А няма как да пие вече самогон и да замезва. Все пак е в затвор.

The Pal
снимка на The Pal

Аман от тоя, бе ! Ами то Баце не е толко на показ кат тоя... И къв е Навални ?! Нещо проценти, Галъби и так далее ? Смешник, нарочен Бог знае от кого, за дисидент. И какво предлага на Русия и руснаците ?! Някой да обЯсни !?

Дяд Омраз

 

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Two_Minutes_Hate

https://www.youtube.com/watch?v=t4zYlOU7Fpk&ab_channel=freedomvids

 

На позналите се - честито!😁

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Е как може така! Най-добрият начин да навреди на Путин е да се самоубие и да каже, че Путин го е убил. Лично.

Boris65

Березовски в Лондон не смяташе... Шалчето. 

hamel

Живи Льоха! Пока😎

fractal
снимка на fractal

На запад има реваншизъм за това което е направил СССР след ВСВ в източна Европа и е изнасял революции по света и оръжие за бунтовниците които създадоха републики с помощта на СССР и сега запада не може да живее спокойно като колониална сила а трябва да се съобразява с диктатори въоръжени с руско оръжие

АлСал

...И ще трябва да си поръчват руска ваксина, вслед  Унгария, че партнеирте нещо ги отсвирват.

Trigonometrik

И Джефри "не смяташе"...

Imko1
снимка на Imko1

Притесняват се "някои" за тов. Анални...

Аз очаквам да го пазят! И да го развеждат като панаирджийска мечка!

Защо ли? Защото колкото повече го показват, толкова повече ще продължи да отвращава хората...

muscleagents bayern

Темите които обединяват българските фашисти най-здраво - русофилия, путинизъм, тръмпизъм и отвращение с дива ненавист към Невални. Други болни за българските фашисти теми са тези които са били болни теми и за фашистите в Италия, Германия и в други европейски страни в началото на 20. век. Това са цветнокожите, евреите, пе..ерасите, циганите и всякакви малцинства. Любовта им към Путлер може да се сравни с любовта към Хитлер. 

Accipiter

Навальный внушает панический ужас! Откровения Валерии Новодворской 09.12.2011 Эхо Москвы

 

В. НОВОДВОРСКАЯ: Мне Алексей Навальный внушает панический ужас как будущий лидер обезумевших толп. Да ещё и с нацистским уклоном. Мне даже не надо было дожидаться, пока он пойдёт на Русский марш, воспитывать там малолетних нацистов, которые из-за своих зиков, наверняка, не услышали бы не только Навального, но даже Вальтера, Канта, Гегеля, если бы они туда пришли. На митингах не воспитывают, на митингах зажигают.

 

https://www.youtube.com/watch?v=dFU7rXig0Zg&feature=emb_title

Чичо Гошо

Навални: Не смятам да се самоубивам

Изненадай всички, и го направи. С новичок.

😂 

fractal
снимка на fractal

Писано е въже с камък и в морето а Moscowboy далеко от море

HBK

Навални е пич. Не само с кураж, не само с интелект, но и с чувство за хумор. Запленяващо и застраховащо – Няма намерение да се самоубива. „Самоубиващите” или дори „отровителите” да си потърсят други оръжия .... по възможност не от СССР-епохата. Изветрели са.

 

Явно е, че руският Бащица се .. хм ... притеснява. Допущам – с основание. Таварищ Навални има качества доста по репрезентативни за нашите (а и за тези на отечествениците си) представи за руски Богатир.

 

Но, най-смехотворното е, че по някакви причини и родните рублофили усетиха заплахата с цялата си козина и пера (забравих как се казваше на руски). Добре синхронизирания им вой посочва за кой ли път, че родния Бащица ще падне когато падне руския такъв.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш