Quantcast
ООН прие резолюция срещу политиката на Русия в Крим | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

ООН прие резолюция срещу политиката на Русия в Крим

2 391

Генералната асамблея на ООН прие резолюция за защита на правата на човека в анексирания от Русия Кримски полуостров, като документът влиза в сила веднага.

С резолюцията се изисква Русия да прекрати политиката на подмяна на етническия характер на полуострова чрез преселване и принудително изселване. Осъждат се арестите на кримски активисти под предлог, че подкрепят тероризма. Основно става дума за членове на обединението "Кримска солидарност". Документът призовава също така да се прекратят преследванията, да бъдат освободени задържаните заради политическите им убеждения и да се осигури връщането по домовете им.

ООНя осъжда и мобилизирането на мъже от Крим в руската армия.

Резолюцията бе приета с гласовете на 65 страни, 23 са против, а 83 се въздържаха. Сред гласувалите против са Русия, Беларус, Армения, Китай, Венецуела, Сирия, Иран.

Това е четвъртата резолюция на ООН срещу агресията на Русия в Крим.

През септември ООН публикува първия доклад на генералния секретар Антониу Гутериш за нарушаването на правата на човека в Крим. В него са засегнати ключови аспекти от нарушаването на гражданските и политическите права на жителите на полуострова.

Ключови думи:

Русия, Крим, ООН
28

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Навални е задържан на летище Шереметиево

17.01.2021

Обновена

13222 409
Руска епархия поръча маймуна-есесовец и козли-хитлеристи

16.01.2021

808 3
Франция разследва Саркози що за консултант е бил в Русия

15.01.2021

2063 18

Коментари

harmless
снимка на harmless

Крайно време е РуССия да бъде изритана от ООН.

Емил Станоев

Всъщност това ООН е само някаква карикатура в момента ! И ще ти кажа защо : Примерно защо ООН не вземе някакво решение за Незаконното пресъствие на Сащ в Сирия ? Няма нито резолюция нито каквото и да била решение на ООН за да има присъствие на Американски войски там !? А те отгора на това нагло си присвояват Нефта на Сирия !! А За крим ?! - Как взимат някакви решения  без да са посетили Крим ? - само по разкази на някакви хора ли ?

sega_reader

Само си се изложил с този коментар. Ефект нула.

vasilevil

Крайно време е оон да се занимае с човешките права на всички хора по света където е стъпал американски ботуш.

Умберто Жеко

а в косово?

inventus

Русия може да съществува спокойно и без ООН. Самодостатъчна си е.ООН е организация създадена да налага ред в междудържавните отношения което е от полза най вече на малките и слабите. Слабите са тези които се нуждаят от ред. Силните могат спокойно да се възползват и от хаоса.Що се отнася до тези които са уж репресирани в Крим на всички е ясно кой и защо ги вдъхновява и активира. Не мисля че Русия ще прояви неблагоразумието да ги остави да се развилнеят като правосеките в Украйна. Не и този път.

samurai

Където е стъпил миризливия казашки ботуш,трева не никне!

майор

Друго изречение нямаш ли на лишчетата.

Това се изтърка вече...

Дъбест

Наистина, колко сте прав! Ейджънт ориндж във Виетнам е едно добро доказателство за меките, нежни, увити в пух краченца на възпитаните и внимателни американски джендърмен.

А особено в Афганистан тревата буйна, буйна (нищо че името й е опиумен мак), чак я транспортират през "база разпределителна" - Бондстийл, в цяла Европа и С. Америка, нали?

inventus

Самурайче! Бих искъл да Ви поясня уважаеми че точно там е мястото където ги произвеждат казашките ботуши. Относно тревата за която се тревожите бих могъл да Ви кажа къде я има в изобилие та да се напасете на воля.

н16
снимка на н16

А къде беше ООН, когато бомбардираха Либия и Ирак, със стотици хиляди убити - ако не и милиони?
 

Сгугню
снимка на Сгугню

Примерно защо ООН не вземе някакво решение за Незаконното пресъствие на Сащ в Сирия ? 

Нали?

Или, пак примерно, защо Русия не инициира и не е инициирала ООН да вземе такова решение?

А?

Айде, САЩ са лоши по презумпция, ама Русия нали е бяла и добра, защо не е инициирала, в своята белота и доброта, такова решение досега?

Nashenec

Инициира няколко пъти, ама американците и англичаните спираха гласуванията. Инициираха и за убийството на хора в Афганистан, ама всеки от ООН-то живее в америка и извън сградата е директно зависим от порядките в Америка. Има даже един мног интересен феномен (още преди 5-6 г. едни латиноамерикански членове го описаха) - когато не подкрепят американската позиция започват да им лепват ежедневно глоби по колите. Тормоз, ама нали е демократиче...

Сгугню
снимка на Сгугню

Русия може да съществува спокойно и без ООН. Самодостатъчна си е.

Тва форумният русофилиат никак не разбирате дълбоките чувства на тов. Путин.

Той не иска Русия да е извън ООН, да е извън другите световни организации, да си е самодостатъчна, тоест от всичко това - да е изолирана.

Никак не го иска.

Точно обратното - той иска Русия да играе по-голяма роля света, да е по-важна, гласът й да се чува повече, мнението й да тежи. 

Иска да е при големите батковци от Запада и да участва заедно с тях в голямата игра.

Яна

Колега, Русия е и както се вижда ще бъде в световните организации. Тя си е постигнала правото сама, независимо от нашето "за" или "против". Справка за неосведомените: Русия е една от петте постоянни страни-члена на Съвета за сигурност на ООН. Изхождайки от правилата на ООН, желаещият да я изключи, може би ще обясни, как точно ще стане номера. Въпросът с другите световни организации е идентичен. "Големите батковци от Запада" ако можеха да я изгонят от където и да е, да са го направили до сега. Нали за това са всички циркове с решения от сорта. Двойният стандарт отдавна е практика на "демократичните големи батковци" и то не само през 20век, а много по-отдавна. Но все пак историята, слава богу, не се повтаря или ако се повтори, се повтаря като фарс. Пожелателното мислене не води до реални резултати.

майор

А форумното стуги си сгугни едно и също ката ден.

Мисъл нема, но пък обича да дращи

dissidentbg

"преселване и принудително изселване"

 

Това е нещо ново. Интересное е как са го научили, след като има "блокада" на Крим и никой не ходи там. 

ПГеоргиев

Сега, относно кримската "анексия".

Последното издание на "Бесогон ТВ" на Никита Михалков се казва "Аннексия правды."

Човекът се абстрахира от политическата страна на въпроса и представя само документи, относно историята на Крим от 1918 г. Годината на създаване на РСФСР .

През 1921 г. се създава Кримска АССР - автономна република в съсрава на РСФСР, като през 1922 г. Кримската автономна република става съучредител на СССР и кримският представител слага подпис под договора за създаване на СССР, заедно с други представители от РСФСР като Калинин и Сталин.

Т.е. от 1921 крим е ВЪВ състава на РСФСР, като гражданството на жителите е руско, според тогавашната конституция. А при създаването на СССР хората стават съветски граждани, запазвайки и националното си гражданство.

През 1945 г. статута на Крим е изменен от автономна република в област, поради обвиненията към кримските татари в колаборационизъм с германците.

Накратко: 1954 г., без никакво правно основание, Кримската АО е предадена в състава на не Украйна, а Украинска ССР, с постановление на президиума на КПСС. като кримчани не променят гражданството си от руско в украинско.

През декември 1991 Украинската Рада обявява договора от1922г. за създаването на СССР за недействителен и недействащ, т.е. вкл. и отдаването на Крим към УССР. 

И излиза, че Украйна не признава за законен договора от 1922, а признава постановлението на КПСС от 1954 г.

Малоумие по украински!

 

https://m.youtube.com/watch?v=l-xiZpu2ijs

А ООН приема и друга резолюция. Предложена от Русия за борба с одобрението и фаворитизирането на фашизма. Против гласуват само САЩ и ... Украйна.

 

 

nanyac

ПГеоргиев

...

И излиза, че Украйна не признава за законен договора от 1922, а признава постановлението на КПСС от 1954 г.

Малоумие по украински!

Всъщност излиза, че Украйна признава за валиден последния двустранен акт, а именно: 

Договор между Российской Федерацией и Украиной о российско-украинской государственной границе

28 января 2003 года

Същият този акт подписан от Русия беше по-късно едностранно нарушен от Русия.

 

Малоумието по кремълски е заразно и се пренася чрез кремлефилии, облаци от които се забелязват в сие форум.

Яна

Моля бихте ли задоволили любопитството ми, малоумието по западен образец как точно се предава? Във взаимоотношенията между държавите са валидни всички подписани договори в историческа поредност. Денонсирането на на по-стар договор води до отмяна(недействителност) на всички следващи, подписани на база договореносттите на денонсирания. В международното право позиция "иди ми доди ми" не върви.

 

ПП Освен ако говорим за Русия, САЩ и Китай. Няма какво да се заблуждаваме. И трите държави могат да променят и променят договорките си според собствените си интереси. И това не е правилно, но не е правилно и за трите. А не да се увещаваме "под сурдинка" то това е така, а на глас да твърдим "нашите само в бяло", "чуждите - същи дяволи"(без значение кои са наши кои ваши)

майор

Яна, моите уважения за търпението.

Обаче на папуаси да обяснявате не си струва...

nanyac

Яна

....

Във взаимоотношенията между държавите са валидни всички подписани договори в историческа поредност. Денонсирането на на по-стар договор води до отмяна(недействителност) на всички следващи, подписани на база договореносттите на денонсирания....

Договорът за руско-украинската държавна граница не е продължение на никой от денонсираните договори, които са посочени.

Можеш да прочетеш на какво точно се основават страните в преамбюла:

Договор между Российской Федерацией и Украиной о российско-украинской государственной границе (Киев, 28 января 2003 г.)

Российская Федерация и Украина, именуемые в дальнейшем "Договаривающиеся Стороны",

руководствуясь целями и принципами Устава Организации Объединенных Наций, а также положениями хельсинкского Заключительного акта,

основываясь на положениях Договора о дружбе, сотрудничестве и партнерстве между Российской Федерацией и Украиной от 31 мая 1997 года,

исходя из необходимости урегулирования вопросов прохождения российско-украинской государственной границы в целях дальнейшего укрепления дружественных, добрососедских отношений между народами России и Украины,

договорились о нижеследующем:

 

Яна

Колега, Вие или не можете да четете или не разбирате руски език. А, че нямате правни познания е съвсем ясно. Сам сте си го написал:

 ...."основываясь на положениях Договора о дружбе, сотрудничестве и партнерстве между Российской Федерацией и Украиной от 31 мая 1997 года,"    Това означава, че цитирания от Вас договор за границите(2003г.) се основава на положенията, договорени с договора от 1997г.. Той от своя страна се основава на съглашението от 1992г. от Дагомис. То от своя страна на договора между РСФСР и УССР от 1990г. и т.н. Като отхвърлите първия падат всички договори след него.

н16
снимка на н16

Крайно време е РуССия да бъде изритана от ООН.

По-скоро, крайно време е САЩ да бъдат изгонени от ООН. Но от това дали света ще стане по-спокойно място? Едва ли. После трябва и да им се вземат атомните бомби и самолетите.)

nanyac

Ами да четем, щом казваш договора от 1997: 

подтверждая свои обязательства, вытекающие из положений Соглашения между Российской Федерацией и Украиной о дальнейшем развитии межгосударственных отношений, подписанного в Дагомысе 23 июня 1992 года,

Потвържвадат своите задължения описани в СЪГЛАШЕНИЕ ЗА ПО_НАТАТЪШНО РАЗВИТИЕ НА ОТНОШЕНИЯТА, което създава условия за подписване на ДОГОВОР ЗА ДЪРЖАВНА ГРАНИЦА в духа на съглашението, но то не е обвързващо със силата на договор между страните. А новият договор не се основава на съглашението.

Освен това да прочетем и заглавието

Договор о дружбе, сотрудничестве и партнерстве между Российской Федерацией и Украиной (прекратил действие с 01.04.2019)

Както виждаш този договор си е напълно в сила през 2014, когато Русия нарушава както този договор, така и договора за държавна граница.

sega_reader

Централата на ООН защо е в САЩ ?

Някакъв смислен отговор ?

н16
снимка на н16

Размещение штаб-квартиры ООН в Нью-Йорке было ошибкой советской внешней политики. Об этом "Известиям" заявил глава Комитета Госдумы по международным делам Алексей Пушков. По его мнению, из-за хороших личных отношений Иосифа Сталина и Франклина Рузвельта СССР дал добро на то, чтобы штаб-квартира ООН находилась в США.

https://iz.ru/news/590630

 

Название "Объединенные Нации" было предложено президентом США Франклином Д. Рузвельтом и впервые использовано в Декларации Объединенных Наций, подписанной 1 января 1942 года, то есть задумана будущая ООН была США. И подписание Устава ООН тоже проходило в США.

https://otvet.mail.ru/question/18156959

 

А после, Сталин като са го отстранили, Хрущов е поддържал американците в много области. Купували са и американско жито. От СССР са им платили и по техни цени, да си построят необходимите за целта - кораби.

 

Отделно и за Лунната афера. Точно руснаците на висшо ниво, не са ги разкрили, а са се съгласили с американския сценарий.

 

Официално не са могли да направят такъв завой, както при Горби. Щото е можело да бъдат отнесени. Но неофициално - са почнали още тогава.

Verbis verbis

Тоя Крим покой не ни дава.

И с никакви правни, или безправни документи не можем да илезем на чиста вода.

Другаде е заровено кучето.

https://www.youtube.com/watch?v=AjQ05d5ovAw.

 

 

Влез или се регистрирай за да коментираш