Quantcast
Осем души загинаха при самолетна катастрофа в Милано | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Осем души загинаха при самолетна катастрофа в Милано

Сред жертвите са румънски милиардер и семейството му
Обновена
2 890
 ЕПА/БГНЕС

Туристически самолет с осем души на борда се разби в Милано. Всички са загинали, предаде БНР.

Едномоторната машина "Пилатус" е изпълнявала частен полет от летище "Линате" в посока Олбия на о-в Сардиния. Паднала е върху двуетажна сграда в реставрация недалеч от метростанция "Сан Донато".

По-късно стана ясно, че сред жертвите е един от най-богатите румънци - Дан Петреску (68 г.), който лично е пилотирал машината. Сред загиналите са съпругата му, 30-годишният му син Дан Стефано, както и петима техни приятели. Петреску бе собственик на голяма строителна фирма, притежаваше редица хипермаркети, търговски центрове и множество недвижими имоти.

Според очевидци двигателят на самолета горял и той паднал вертикално надолу върху сградата, която  била празна. Тя се възпламенила, както и паркираните на улицата пред нея автомобили. Намиращият се наблизо многоетажен паркинг към метрото останал невредим.

Районът е отцепен. Въпреки това третата линия на миланското метро работи, като гражданите могат да ползват само определени изходи на спирката в съседство с трагедията.

Граждани, живеещи в близост, чули стъклата на прозорците им да треперят. Поглеждайки навън, видели голяма димна колона, изпитвайки усещане "като при филм на ужасите".

Още

Парламентът засекрети изслушването за самолета нарушител

17.06.2022

Обновена

4410
Малък самолет прелетя незаконно над 7 държави, сред които и България

09.06.2022

Обновена

14274
Властите още не знаят дори кой е пилотът на самолета беглец

13.06.2022

4414