Quantcast
Противоракетна система причинявала рак, според израелски военни | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Противоракетна система причинявала рак, според израелски военни

3 551
 Уикипедия
Противоракетната система "Железен купол".

Военнослужещи от израелската армия твърдят, че са заболели от рак, като следствие от обслужването и боравенето с противоракетната система "Железен купол", съобщиха местни медии, цитирани от БГНЕС. Това е израелската отбранителна система, действаща в южните райони на страната, която прихваща ракети с малък обсег и ракети, изстреляни от палестински групи за съпротива от Газа.

Вестник "Йедиот Ахронот" пише, че група войници, които са служили в частите, които оперират системата "Железен купол", са се разболели от рак в края на службата си или малко след това. Те твърдят, че има връзка между работата им по системата за противоракетна отбрана и диагнозата. Според войниците, радарното устройство на "Железен купол" излъчва радиация и топлина, които именно са причинили рак. "Йедиот Ахронот" обяви, че ще публикува истории за 10 войници, получили онкологични заболявания по време на служба.

Ежедневникът отбелязва, че един от войниците на име Ран твърди, че една година след освобождаването си от военна служба е бил диагностициран с рак на костите.

Още

Три важни урока след 9 месеца ваксини
Десетки загинаха в Израел по време на религиозен празник

30.04.2021

Обновена

3594
Иран се закани да отмъсти на Израел за атака по ядрен обект

12.04.2021

2108