Quantcast
Путин призова украинските военни да извършат преврат | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Войната

Путин призова украинските военни да извършат преврат

С вас ще се договорим по-лесно, отколкото с банда наркомани и неонацисти, обяви той в обръщение към украинските военни
Обновена
6 276
 Стопкадър от екрана

Руският президент Владимир Путин призова за военен преврат в Украйна. Той предложи на украинските военни да вземат властта в свои ръце, защото щял да се споразумее по-лесно с тях, отколкото с "тази банда наркомани и неонацисти, която е в Киев и която държи целия украински народ като заложник".

Путин направи обръщение към украинските войници и ги призова да не следват примера на нацистите, за да предотвратят използването на децата и семействата като жив щит. Той направи това на оперативна среща с членове на Съвета за сигурност, на която обсъди хода на специалната операция в Украйна. Според него основните сблъсъци по време на спецоперацията не са с редовни украински войски, а с националистически формирования, "които, както знаем, са пряко отговорни за геноцида в Донбас и за кръвта на мирните граждани на народните републики".

Според "обективни данни", цитирани от Путин, милициите са с тежки ракетни системи за залпов огън, които са разгърнати в централните части на големи градове като Киев и Харков. "Те планират да провокират ответен огън от руски ударни системи по жилищни райони. Те действат, точно както правят терористите по света. Те се крият зад хората с надеждата, че след това ще обвинят Русия за цивилните жертви. Добре известен факт е, че всичко това се случва по съвет на чуждестранни съветници, най-вече американски", заяви Путин.

Той даде "най-високата си оценка за действията на руските войници и офицери", като подчерта, че действат "смело и професионално".

КОНТРАМЕРКИ

Руските генерали трябва да направят преврат срещу Владимир Путин, за да спрат войната в Украйна, предложи вчера британският министър Джеймс Клевърли, който обвини Путин, че преследва убийствената „фантазия“ за възстановяване на Руската империя. Министърът, който отговаря за руската политика, изглежда настоява началниците на в руския генерален щаб да се надигнат срещу своя президент. „Военните лидери около Владимир Путин трябва да знаят, че това е катастрофално лоша преценка... че това ще струва огромна цена. Те са в състояние да спрат това и ние ги призоваваме да го направят“, обяви Клевърли.

Още

42 държави поискаха Русия да се оттегли от АЕЦ "Запорожие"

14.08.2022

505
Украйна вкара Русия в стратегически капан
7 британски града се борят за домакин на "Евровизия" вместо Украйна

13.08.2022

133