Quantcast
Рама, Вучич и Ковачевски ще ходят в Брюксел, за да критикуват България | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Рама, Вучич и Ковачевски ще ходят в Брюксел, за да критикуват България

4 471

Министър-председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски, албанският му колега Еди Рама и президентът на Сърбия Александър Вучич ще заминат за Брюксел и ще участват в срещата на върха Европейски съюз - Западни Балкани.

Албанският премиер Рама обяви в Туитър, че след взаимни консултации тримата лидери на страните, включени в "Отворени Балкани", са решили да заминат за Брюксел.

"Ще присъстваме на заседанието на Съвета на ЕС. Няма да има много какво да се чуе за нас, но ще се стремим да бъдем чути за идеята за нова европейска политическа общност, която подкрепяме - "Отворени Балкани", които насърчават духа на Европа и нашето отвличане от България, което унищожава всичко. Току що чух, че днес нещо се движи в България. „Твърде рано е да бъдем оптимисти и твърде малко да променяме частта от утрешната реч, в която България ще бъде критикувана като страна, отвлякла две страни от НАТО, докато има гореща война на европейската граница!“, написа Рама.

Ковачевски, Вучич, Рама и техните колеги от други страни от Западните Балкани бяха поканени в Брюксел за среща с лидерите на ЕС в четвъртък, преди срещата на върха на Европейския съвет през юни за обсъждане на разширяването на ЕС.

Още

ВМРО поспориха за Македония с гербери пред дома на Борисов

22.06.2022

2783
Мини "Марица изток" за първи път започва износ на въглища

22.06.2022

8782
Скопска логика: Което е добре за България, е зле за Северна Македония

21.06.2022

2880