Quantcast
Русия прехвърли 1100 войници в Нагорни Карабах само за 72 часа | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Русия прехвърли 1100 войници в Нагорни Карабах само за 72 часа

Армения призна за 2300 военни жертви
Обновена
12 831
 ЕПА БГНЕС архив

Военнотранспортната авиация на Русия за три денонощия е прехвърлила в Нагорни Карабах повече от 1100 руски миротворци. Това заяви в петък руският министър на отбраната Сергей Шойгу, цитиран от ТАСС и БНР.

"За три денонощия са извършени 73 полета, превозени са 1103 военнослужещи, 168 единици техника", каза Шойгу на съвещание за хуманитарните въпроси в Нагорни Карабах при руския президент Владимир Путин. По думите му прехвърлянето на военна техника продължава с "25 полета на денонощие".

Според данни на руското министерство на отбраната основата на контингента ще бъде формирана от 15-а отделна мотострелкова бригада (миротворческа) на Централния военен окръг. Командният пункт на миротворческата операция ще бъде разположен в района на Степанакерт.

Очаква се контингента да е от общо 1960 военни, 90 БТР-а, 380 едицини автомобилна и специална техника.

Броят на убитите при военните действия в Нагорни Карабах е надхвърлил 4000, а на ранените - 8000, заяви днес Путин на съвещание за хуманитарната ситуация в Нагорни Карабах. Той отбеляза, че броят на бежанците по различни оценки е десетки хиляди.  "Много културни обекти" и гражданска инфраструктура в Нагорни Карабах са били унищожени, добави руският президент. 

Путин каза, че приетата на 9 ноември тристранна декларация за Нагорни Карабах е "позволила да се спре кръвопролитието и да се стабилизира ситуацията. "Обстрелите и въоръжените сблъсъци изцяло са прекратени", подчерта той.

Русия по молба на ООН се договаря с Азербайджан и Армения за възможността структури на световната организация да могат да присъстват в Нагорни Карабах, заяви на съвещанието руският външен министър Сергей Лавров.

"Поддържаме контакт с международните организации, които се занимават с хуманитарна дейност. Това са преди всичко Бюрото на върховния комисар на ООН за бежанците, Службата за координация на хуманитарните въпроси на ООН и Програмата за развитие на ООН (ПРООН). Всички тези структури присъстват в региона, но не непосредствено в Нагорни Карабах. Сега осъществяваме контакти с нашите арменски и азербайджански колеги и по молба на структури на ООН се договаряме за това, те да могат да разгърнат присъствието си непосредствено в Нагорни Карабах", каза руският външен министър.

Трупове на войници, етнически арменци, бяха наредени в участъци от планински път в Нагорни Карабах, по който се придвижват камиони и бронирани автомобили с руски миротворци, след подписването на мирно споразумение между Армения и Азербайджан, разказва в същото време "Ройтерс", цитирана от Националното радио.

 

ПРИЗНАНИЕ

„Към днешна дата нашата съдебномедицинска служба е изследвала труповете на 2317 загинали военнослужещи, включително неидентифицирани“, написа в събота в социалните мрежи говорителят на арменското министерство на здравеопазването Алина Никогосян. Така актуализираният брой на загиналите от арменска страна увеличава смъртността с близо 1000 в сравнение с последната потвърдена цифра.

164

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Кремъл: Дворецът край Черно море е на предприемачи

26.01.2021

3976 138
Путин: Нямам и никога не съм имал дворец

25.01.2021

Обновена

12111 339
Навални: Не смятам да се самоубивам

22.01.2021

Обновена

3852 42

Коментари

Страници

Скрудж

А, на кого оставят Анадолни Барабах?

Дан Колов

Руснаците ПРОДАДОХА Армения на турците. Сега се правят на спасители...

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Руските миротворци остават завинаги, Нагорни Карабах пак не прнадлежи на Азебайджан, Армения е спасена от резил, азерите са наказани, че се заиграха с когото не трябва, Ердо получи шамар зад врата, че се прави на еркек в градинката на баба Меца. Който разбрал - разбрал. Който не разбрал - да вика "дий" на кобилката.

muscleagents bayern

Алелуя , Кирилов! Удари един баяришник!

Mаndalorian

 

 

 Руските миротворци остават завинаги, Нагорни Карабах пак не прнадлежи на Азебайджан, Армения е спасена от резил, азерите са наказани, че се заиграха с когото не трябва, Ердо получи шамар зад врата, че се прави на еркек в градинката на баба Меца. Който разбрал - разбрал. Който не разбрал - да вика "дий" на кобилката.

Руските миротворци остават, докато не ги изгонят, като в Косово. Всичко, което е завоювано от азерите в Нагорни Карабах (практически цялата спорна област) принадлежи на Азебайджан. Армения получава само 5-километров коридор до Стпанакерт и е спасена от резил само в очите на заслепените от русоробия. Азерите са наказани с победа във войната и възстановяване на териториалната цялост на стараната си. Ердо получи съвместна миротворческа мисия, по покана на Азербайджан, тъй като Н. Карабах си е азербайджанска територия и имат пълното право да канят когото си искат.

 

Всичко останало са мечти на обитаващите паралелната русофилско-тръмпанарска вселена, в която Тръмп спечели изборите в САЩ, с помощта на вселенския император Вова І Късий, гасударят на всичко видимо и невидимо...

vrana2

   Ами тов. Алиев направи ценен подарък на Путин, както повеляват източните традиции. Сгафят ли азиатските сатрапи, откупват се с подаръци. Кога огромен диамант, кога цяла област.

vrana2

 Не си измисляй. Окупираните от Арменците земи никога не са били спорна област и подлежаха на връщане..

diana

И Пашинян събира багажа си / без откраднатия парфум/за Франция.Пък може в България да дойде, по едно време беше любим герой на българската демократична общност

Boris65

Личи си че в 17 щата на САЩ разрешиха неконтролируема употреба на ..... 

Въпрос

Да обявим поражението за победа. Какво друго ни остава. Да му мисли Лукашенко, ако и на него Путин му помогне по същия начин.

Veni V

А бе колега, ти четеш ли каквото ТИ пишеш? О , забравих....ти преписваш от the orders from Козяк или ка там беше посолството на USA....абе, прочете преди да пишете ....политиката ти е слаб предмет , мИни на икономика, дано сколасаш 3....еб..ти сганта се навъди тука...от проЗд до най-проЗд.....чЕти коте книжки, полезно е и сваля кръвното

Veni V

коятоТръмп спечели изборите в САЩ,

 

🤣🤣🤣

Ма когА стана това, че у наше село телевизора и Wolf Blitz казАха друго...и доста републиканци приканват Тръмп да се примири със загубата..

Професора

Нищо не принадлежи на Азербайджан. Такава държава никога не е имало. Били са в Иран, в Турция и после в Русия. СССР ги създаде като държава. 

Армения е държава с хилядолетна история, много древна цивилизация, азбука, книжовност и е първата държава с официална религия християнството.

За съжаление, измислената мюсюлманизирана държава Азербайджан е на територия с газ и петрол, а Армения няма такива богатства. Арарат винаги е бил арменски, а мюсюлманите са им завзели тази територия. 

То не бе геноцид, то не бе кражба на свещени арменски земи и планини!

Как може да злорадствате при война и загинали толкова млади хора?!?!.

ruff

не знам по какво си професор, но твърде зле си запознат поради що и поради КОЙ Арарат е мюсулмански а не арменски. и не е арменски защото е "завзет".

dembik

Доказаха, че все още са най-силният регионален играч.

Boris65

В РЕГИОНА от МКС до океанските глъбини и от Арктика до Антаркита , от Марс до Венера - як регионален играч. 

muscleagents bayern

Алелуя Борисе! .....спри с Баяришника!

Моите5стотинки

....Доказаха, че все още са най-силният регионален играч.....

формулирай границите на региона....

whoever1

колегата е регионалист. примерно - ю-ес - в сирия, норвегия - на шпицберген, канада - южно от беринг, нипон - край курилите, естония - в балтийско море. а русия - в карабах 😃

Boris65

До МКС , Марс, Венера и океанското дъно. 

Гандю

Трагична е съдбата на кремълските съюзници

Още от времето на Мохамед Наджибула

whoever1

на теб, драги, известно ли ти е, че талибаните при наджибула, а после садам и осама беха съюзници на ю-ес?

licho

Това го кажи на арменските бежанци дето си палят къщите и бягат. Има достатъчно видео в тубата за всички дето славословят Путин и славната му победа.

Boris65

Да Соросовеца Пашинян трагична съдба. Горките (

 

Veni V

Ако тубата ти единствения източник на информация, Боже пази България от такива! Е бива простотия , ама ти хептен я надмина....ако аз сложа едно видео в тубата как жена ти си го слага с delivery boy как ще реагираш? The media has enormous capabilities.....😂

Скрудж

Или, както пеят Бони М: 

"Oh, those Russians"

 

https://www.youtube.com/watch?v=kvDMlk3kSYg

mi6osp.

Русия ще прехвърли в Нагорни Карабах, а и не само там, толкова войски, колкото  ѝ трябват, за да пресече из корен опитите на Ердоган да дестабилизира Кавказ и района и да възстанови Османската империя там и в Средна Азия .

Като допълнителна мярка Русия, чрез Асад, ще удари военно в Сирия районите, контролирани от туркоманите и ще свие сърмите на Ердоган и там.

Такъв процес върви и в Либия. 

 

bay Dragan

Ей форумци,

глейте кво става тука и обичайте Русия.

Скрудж

Обичаме я, бе бай Драгане! РАсия ни е жизнено нобходима....както слънцето и въздуха за всяко живо същество!

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Закалено в битките ЗКПЧ, нали? 

Да! 

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш