Quantcast
Русия започна внезапно учения в Източния и Западния военен окръг | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Русия започна внезапно учения в Източния и Западния военен окръг

Изчислява се дали транспортната инфраструктура позволява да се доставят навреме войски на далечни разстояния
7 224
 Скрийншот видео Министерство на отбраната

В Източния военен окръг (ВВО) започна внезапна проверка на бойната готовност в рамките на подготовката за стратегическите командно-щабни учения „Восток-2022“. Това съобщиха в петък пред журналисти от руското военно ведомство, предава ТАСС. Това се правело в рамките на подготовката за стратегическото командно-щабно учение „Восток-2022“.

От Министерството на отбраната подчертават, че „в определените райони, поделенията на Източния военен окръг ще трябва да отработят широк спектър от задачи, сред които и тактически упражнения и бойна стрелба по дистанционни цели.

По време на проверката, части и военни части на Източния военен окръг ще бъдат приведени в най-висока степен на бойна готовност с достъп до райони за концентрация, а редица формирования и военни поделения извършват марш към непознати полигони, разположени на значително разстояние от пунктовете за постоянна дислокация.

 

„Особено внимание ще бъде отделено на оценката на възможностите на транспортната инфраструктура на държавата да осигури транспортирането на войски навреме“, твърдят от руското МО. „Провежданите дейности ще позволят да се оцени готовността на войските на Източния военен окръг за изпълнение на задачите по предназначение след прегрупиране на дълги разстояния през територията на Руската федерация“, заключават от министерството.

По-рано пресслужбата на Западния военен окръг (ЗВО) съобщи, че на полигони във Воронежска, Белгородска, Брянска и Смоленска области са започнали учения по стрелба, в които ще вземат участие около 3000 военнослужещи. Също така в ученията участват около 300 единици военна техника, включително танкове Т-72Б3, бойни машини на пехотата БМП-2. Участниците ще отработят бойната координация на различни формирования и ще овладеят нови методи и тактики за изпълнение на огневи задачи „в трудната среда на съвременната общооръжейна битка“, съобщават от ЗВО.

 

Още

Русия е пред ново драматично поражение в Украйна

30.09.2022

Обновена

4452
Референдумите в окупираните територии завършиха със съветски резултат

28.09.2022

Обновена

5098
Русия анексира утре официално 15% от територията на Украйна

29.09.2022

Обновена

3269