Quantcast
Руското МВнР: Новичок има в поне 20 западни страни в 140 варианта | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Руското МВнР: Новичок има в поне 20 западни страни в 140 варианта

Москва обяви, че само тя няма от токсичните химикали, въпреки твърденията на целия Запад, че тя е източника
2 230
 ЕПА БГНЕС архив
Централата на Организацията за забрана на химическите оръжия в Хага

Най-малко 20 западни страни работят с токсични вещества от групата "Новичок" и данните сочат, че в тях има около 140 варианта на такива хиически съединения. Това се твърди в разпространена в събота позиция на руското Външно министерство, предава ТАСС. Тя е по повод изявления на германския външен министър Хайко Маас, че санкциите срещу Русия по случая с отравянето на руския опозиционер Алексей Навални стават неизбежни.

В коментара на дипломатическото ведомство пише, че "що се отнася до бойното отровно вещество, което на Запад наричат "Новичок", неговата структура и масспектрометрия са представени за първи път през 1998 г. в спектърната база данни на Американския институт по стандартите" и се добавя "Впоследствие на базата на това съединение е създадено цяло семейство от токсични химикали, за които не се прилага Конвенцията за забрана на химическите оръжия. С тях са работили Съединените щати, а също така още поне 20 западни страни. Така че "Новичок" е чисто западна марка. Той е синтезиран и го има в наличност в тези страни в около 140 различни варианта. В Русия нямаме от него", се казва в изявлението на руското външно министерство.

Тезата на Русия влиза в спор с версията на целия Запад, който твърди че новичок е руска разбаротка и че е използван в отравянето на бившия разузнавач от КГБ Сергей Скрипал във Великобритания през 2018 г. и в това на Навални сега. Съществува и версията, че същото вещество е използвано още през 2015 г. при отравянето на българския оръжеен търговец Емилиян Гебрев.

Само преди дни Организацията за забрана на химическите оръжия съобщи в кратък текст резултата от експертизата си по случая "Навални". "Шпигел" съобщи, че анализът на ОЗХО потвърждава установеното от лаборатории в Германия, Франция и Швеция. ОЗХО не споменава групата вещества "Новичок", но отбелязва, че в кръвта и урината на Навални са открити подобни по структура вещества като в отровата, с която бе извършено покушението срещу двойния агент Сергей Скрипал през 2018 г. Срещу Скрипал също бе използвано вещество от групата "Новичок". "Шпигел" отбелязва, че нервнопаралитичната отрова е била доразвита. Това твърдят германските служби за сигурност. Според експертите използваната срещу Навална отрова, не е по-слаба, но действа по-бавно. Както и в предишните случаи, ОЗХО ще предостави подробен доклад от изследването си само на страните-членки. От позицията става ясно обаче, че през 2019 г. новичока, или поне варианта използван срещу Скрипал е добавен в приложението за забрана. Не става ясно дали там са попаднали всички вариации или е възможно заобикалянето на списъка.

Преди няколко седмици ОЗХО бе помолена от Германия да направи собствени изследвания на пробите на Навални, който бе настанен в берлинска болница в края на август. Германското правителство заяви на 2 септември, че Алексей Навални е бил отровен с бойно отровно вещество от групата "Новичок". По данни на Берлин, този извод е потвърден от лаборатории във Франция и Швеция.

Иначе в позицията на Москва сега се твърди, че в Русия химическото оръжие е унищожено под строх международен контрол, че този процес е бил завършен на 27 септември 2017 г. и на 11 октомври същата година Москва е получила сертификат от генералния директор на Организацията за забрана на химическото оръжие. "Всичко, което искаме, е да получим правно, техническо и организационно съдействие както в двустранен руско-германски формат, така и по линия на ОЗХО, за да бъде проведено всеобхватно, обективно и безпристрастно разследване на обстоятелствата около случилото се с Навални. Ние сме силно заинтересувани в това да разберем кой стои зад тази режисирана от самото начало антируска провокация. Вместо отговор получаваме агресивна реторика и отявлено манипулиране на фактите", заявява руското външно министерство. Министерството твърди, че четирите молби на руската генерална прокуратура за правна помощ, които към настоящия момент са оставени без отговор, не засягат само личните данни на Навални, както твърди германският външен министър Маас.

Очаква се случая "Навални" да е тема на следващото заседание на високо равнище в ЕС.

 

27

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Руските власти задържаха сподвижници на Навални

21.01.2021

Обновена

2260 110
Австрия удължи пълното затваряне до 7 февруари

18.01.2021

Обновена

1577 14
ЕС и САЩ осъдиха задържането на Навални в Русия

18.01.2021

Обновена

20766 575

Коментари

old war horse
снимка на old war horse

нищо ново, още по скрипалово време чехите например, признаха че го имат!

pasamaz

Даже казаха, че не са единствените, които го имат. И нямаха предвид руснаци.

Румен Павлов

https://in-this-together.com/how-banksters-rule-the-world/

Under_My_Thumb

👍

 

Это смутно мне напоминает индо-пакистанский ...

https://yandex.ru/video/preview?text=%D1%8D%D1%82%D0%BE%20%D1%81%D0%BC%D1%83%D1%82%D0%BD%D0%BE%20%D0%BC%D0%BD%D0%B5%20%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%B5%D1%82%20%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%BE-%D0%BF%D0%B0%D0%BA%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B9&path=wizard&parent-reqid=1602406732389630-294843594617751555700107-production-app-host-vla-web-yp-166&wiz_type=vital&filmId=10497657026069411478

 

 

https://itt002-itt.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2018/05/central-banks-reserves-300x169.jpg?x56485

Румен Павлов

https://www.zerohedge.com/markets/next-normal-central-bankism-transitioning-fascism?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+zerohedge%2Ffeed+%28zero+hedge+-+on+a+long+enough+timeline%2C+the+survival+rate+for+everyone+drops+to+zero%29

walco

Ами имат го защото е безобиден.Най много да те хване диария.

Гегата

Време е Колин Пауъл да покаже епруветката с Новичок

mi6osp.

Разследването в Русия установи (запис от скенер на багажа) , че при предполетния контрол  в  багажа на Мария Певчих не е налична бутилката 0.5 литра с минерална вода, върху която после военните лаборатории в Германия, Швеция и Британия  намериха следи от Новичок.

Същото разследване установи, че веднага след предполетния контрол Певчих купува от автомат в чакалнята въпросната бутилка (записи на камери)..

 

От болницата Шарите, потвърдено и от ОЗХО: В кръвта на Навални не бяха открити вещества от БОВ,, включително остатъци от фосфороорганичните съединения на БОВ.

 

При изписването от Шарите Навални благодари на лекаря-диабетолог, че му е спасил живота, не на токсиколозите. Новичок??? 

Flamand

Кругом враги!

inventus

Грешка правят руснаците че продължават да им се кланят на тия и да ги молят за сътрудничество! Време е да разберат че тия от молби не разбират че те не са им приятели и никога не са им били независимо че до определена степен им се явяват търговски партньори.Ако не вярват нека да попитат другарят Ким как ги накара да внимават какво им говори!

paragraph39

/:/ Иначе в позицията на Москва сега се твърди, че в Русия химическото оръжие е унищожено под строг международен контрол, че този процес е бил завършен на 27 септември 2017 г. и на 11 октомври същата година Москва е получила сертификат от генералния директор на Организацията за забрана на химическото оръжие...

..........................................................................................................................

При това, унищожаването е станало с помощта/вкл. финансова и технологична!/ и под контрола на САЩ, а, след приключването на унищожаването, голяма част/най-важната/ от технологичните съоръжения на съответните руски лаборатории са били транспортирани в САЩ и се намират там и сега! ТЧК

pasamaz

е, нЕма точка. Някои неща са отишли и в Портър Даун.

Lubomir Gavrilov
снимка на Lubomir Gavrilov

Така е. От самото начало беше ясно, че сам се е отровил, за да злепостави съветското ръководство. Обаче явно е прекалил с отровата, без малко да ритне топа. Така му се пада. Да не купува следващия път боклуци от Лидъл.

stopover

не, приятел. от самото начало беше ясно, че е - и не отровен, а натровен - от някой, който иска да злепоставя, и вътре, и навън. и каква скоростна реакция на частна немска фондация да го извозят в дойчовско.

а оназ глупачка мей още в първите дни след скрипал заговори за новичок. бахти свръх-секретната руска отрова, известна дори на такава селяндурка 😃

и да не пропусна - не съветското, а руското ръководство. та, с неколко думи - ти да не си още в джунглите кат оня японски офицер, дет продължавал да води война 40 години след кат тя свършила?

paragraph39

Lubomir Gavrilov

/:/Така е. От самото начало беше ясно, че сам се е отровил, за да злепостави съветското ръководство. 

.........................................................................................................................

Кой ти подшушна, че "сам се е отровил, за да злепостави съветското ръководство"?!

Може друг да го е /на/отровил- за да злепостави руското ръководство?!

А ако сам се е НАтровил, значи е бил сигурен, че няма да се отрови и ще остане жив?! Т.е., имал е предварителна информация, че отровата е безопасна за живота му?! 

П.П. НЕ е "отровен", който е жив- НАтровен е! Отровеният човек е мъртъв човек- за разлика от НАтровения, който е жив човек!!! Нещо като ОТхапвам и НАхапвам!

Аладар

Навални е взел от най-бавния Новичок за да има време да го спасят.

Руснаците е трябвало да запазят малко руски новичок за еталон по

който да сравняват западните ментета.

stoffm

Ако отравянето не беше руска работа, то химическото вещество щеше да бъде установено още на място. Но не беше. Следваха глупави реакции от руска страна.  

Oraсle

А хипогликемия в колко държави се хваща?

марк

 

 

 

                                                         Ако отравянето не беше руска работа, то химическото вещество щеше да бъде установено още на място. Но не беше. Следваха глупави реакции от руска страна.  

 

                  Ти не разбра ли , ''вещество '' в Русия нямаше ? ''Веществото''  беше добавено в Германия като част от геополитически ход . Инак руснаците можеха да измислят 1000 причини да не пускат този западен храненик . Ако германските военни химици се интересуваха от истината , трябваше ли да поискат от Русия части от дрехите и осраните гащи на Навални ? Те ''истината'' я знаеха още когато Русия разреши полета .

                                                                       

Oraсle

Хем е "нямало вещество" в Русия, хем в болницата веднага го инжектирали с атропин.

Не ми е известно да предписват атропин против хипогликемия, нито против осиране (дребен триумф за дребни душици - Навални постъпил непатриотично като прескочил трапа, но поне осрал гащите).

Германските лекари трябвало да поискат дрехите, все едно концентрацията на отровата по тях трябва да превишава тази в тъканни проби. Нещо по-глупаво не можете ли да измислите, като за германски военни химици?

bay Dragan

Ще има втори опит, с мухозол.

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Хем е "нямало вещество" в Русия, хем в болницата веднага го инжектирали с атропин.Не ми е известно да предписват атропин против хипогликемия, нито против осиране (дребен триумф за дребни душици

 

Ето, сега може да ти стане известно"

 

"Основният ефект на алкалоидите, който се цени в медицината, е в техните спазмолитични свойства, т.е. в това, че те потискат тонуса на гладката мускулатура. Това отдавна се използва за лечение на заболявания на стомашночревния тракт, бъбреците, жлъчката и т.н."

 

 

Oraсle

Ама ти верно се опитваш да даваш уроци? За алкалоидиТЕ? Които са към шест хиляди разнородни вещества с разнообразни и в някои случаи противоположни ефекти...

Конкретно за атропин, може сам да пробваш следващия път като имаш стомашночревно разстройство...😂

Каскет
снимка на Каскет
Те, кремълци и шайката им, не застрелват джурналисти и политически неудобни личности, не трепят с "бодливи чадъри", копринени шалчета, новичок, не свалят граждански самолети.
Журналистите се самоубиват, чадърите са дело на ЕмАй Сикс, копринените шалчета - Чайна мейд, новичокът - германски препарат за пране, издумканите самолети - чрез лазерен лъч од хамерикантски спутници, ...
От цялата история става ясно, че руснаците опять се опитват да обяснят явлението "Кой ми сра в гащите?", но диарията им винаги е много миризливи, боршова, хлъзгава и светът знае кой мирише най-зле, а най-зле мирише онзи, който постоянно се насира.
Under_My_Thumb

Те, кремълци и шайката им, не застрелват джурналисти и политически неудобни личности, не трепят с "бодливи чадъри", копринени шалчета, новичок, не свалят граждански самолети.

Забравил си за подпалването на Райхстага и покушението срещу папата в Рим?

Водещият те капрал ще ти намали надницата. 

Stefan Georgiev

Така ли процедират при вас? 

Дяд Омраз

Ние сме силно заинтересувани в това да разберем кой стои зад тази режисирана от самото начало антируска провокация.

Не сте заинтересувани, щом още в първите минути след като стана известно че нещо се случва с Навални, включихте пропагандната машина. И щом без никакво изследване обявявате този инцидент като "режисирана антируска провокация"... 

Влез или се регистрирай за да коментираш