Quantcast
САЩ разположиха 4 стратегически бомбардировача до руската граница | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

САЩ разположиха 4 стратегически бомбардировача до руската граница

B-1B Lancer са в Норвегия под кодовото "за съвместни учения", а Москва протестира
6 895
 U.S. Air Force

Американски стратегически бомбардировачи B-1B Lancer пристигнаха за първи път в Норвегия за провеждане на съвместни учения в Европа, предава РИА Новости като се позовава на изявление на командването на американските военновъздушни сили в Европа и Африка.
По-рано в европейските онлайн медии беше публикувана информация, според която американските ВВС планират да прехвърлят четири стратегически бомбардировача B-1B Lancer в Норвегия през февруари.

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че Москва разглежда намерението на Осло да разположи американски стратегически бомбардировачи в своята авиобаза край Трондхайм като поредната стъпка към увеличаване на военната активност в региона.

Американските бомбардировачи B-1B Lancer от 7-а ескадрила от военновъздушната база Dyce в Тексас пристигнаха в понеделник в норвежката военновъздушна база Erland в Тренделаг "като част от дълго планирана учебна мисия" и полети в Европа. "Очаквам с нетърпение възможността да демонстрираме способността си да провеждаме операции от това ново място и да изпълняваме мисия в нова среда. Ученията със съюзници като Норвегия ни позволяват да усъвършенстваме способностите си за възпиране и отбрана, както и да укрепим стабилността в региона ", обяви ген. Джефри Харигиан, командващ американските военновъздушни сили в Европа и Африка.

Още

Опит от САЩ: Случаите на Covid-19 растат при отворени ресторанти

08.03.2021

1971
Колко дълга е каишката на Борисов?
Русия приветства плана на САЩ за връщане към ядрената сделка с Иран

06.03.2021

706