Quantcast
Според Байдън Путин има проблеми, които го правят опасен | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Според Байдън Путин има проблеми, които го правят опасен

3 013

След срещата на Джо Байдън и Владимир Путин в Женева на 16 юни САЩ и Русия продължават стратегическия диалог, насочен към стабилизиране на обтегнатите отношения между Москва и Вашингтон, предаде The Moscow Times. Тези срещи се провеждат при затворени врати и без присъствие на медии.

Очаква се днешните преговори, водени от заместник-държавния секретар на САЩ Уенди Шърман и руския заместник-министър на външните работи Сергей Рябков, да продължат през по-голямата част от деня.

Разговорите ще засегнат въпроса за контрола на оръжията и хакерските атаки.

Във вторник Рябков заяви пред руските информационни агенции, че преговорите ще позволят на Москва да "разбере колко сериозно е мисленето на нашите американски колеги по отношение на установяването на концентриран диалог в областта на стратегическата стабилност".

Именно по повод кибер атаките Джо Байдън обвини по време на вчерашния брифинг в Белия дом руския си колега Владимир Путин, че се опитва да наруши междинните избори в САЩ, които ще се проведат през ноември следващата година. Наричайки Путин ''опасен'', президентът на САЩ твърди, че неговият руски колега води икономика, която има само ядрени оръжия и ''нищо друго''.

"Путин има реален проблем", каза Байдън. "Той седи на върха на икономика, която има ядрени оръжия и нищо друго. Той знае, че е затънал в проблеми, което го прави още по-опасен според мен."

Американският президент посочи също така скорошното увеличение на кибератаките, включително рансъмуер атаките, за които се твърди, че идват от Москва. Твърдение, което Кремъл отрича. "Ако се окажем във война, това ще бъде следствие от кибер пробив", предупреди Байдън и добави, че при рансъмуер атаките хакерите обикновено криптират данните на  жертвите и след това изискват пари за възстановен достъп.

Още

Според Алексей Навални Google и Apple са съучастници на Путин

24.09.2021

92
Най-важните руснаци без Путин влизат в нов черен списък на САЩ

23.09.2021

2699
След разговор с Байдън Макрон реши да върне френския посланик в САЩ

23.09.2021

699