Quantcast
Стачка на "Луфтханза" засегна и полетите от София | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Стачка на "Луфтханза" засегна и полетите от София

Обновена
2 716
 Pixabay

Краят на лятната ваканция в някои провинции на Германия бе избран за идеален момент за стачка на пилотите в "Луфтханза". Стачката влезе в сила в полунощ и ще завърши в последните минути на деня. Тя засяга 800 полета на германския превозвач, като тук влизат почти всички полети от и за Франкфурт и Мюнхен в днешния ден.

Проверка на "Сега" в полетната информация на летище "София" показа, че стачката вече се отразява на полетите у нас - анулирани са и двата сутрешни полета на "Луфтханза" за Мюнхен и Франкфурт. Вече са отменени и три следобедни полета за двете ключови летища.

По оценка на авиокомпанията, стачката ще обърка плановете на 130 000 пътници и вероятно ще прелее с проблеми и в трафика през почивните дни.

Това е пореден рунд в трудовите спорове между наземен и полетен персонал и авиокомпаниите в Европа това лято. Както писахме, проблемите възникнаха заради липса на достатъчно служители след оптимизацията за намаления трафик през пандемията, което доведе до хаос с багажи, недоволство за ниско заплащане и тежки дежурства и пр.

Още

Дипломатите излизат на протест заради ниски заплати

01.12.2022

161
Стачка на машинистите блокира транспорта във Великобритания

26.11.2022

283
Добричката болница е пред ефективна стачка заради спор за заплати

07.11.2022

307