Quantcast
Сърбия алармира ЕС, че се гради Велика Албания | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Сърбия алармира ЕС, че се гради Велика Албания

5 825
 ЕПА/БГНЕС
Александър Вучич

Сръбският президент Александър Вучич обяви, че ще изпрати писмо до всички държавни и правителствени ръководители с молба за обяснение и отговор на въпроса - как е възможно Албин Курти да говори за обединение на Косово и Албания и всички в Европа да мълчат за това и дали биха мълчали за подобни изявления, ако дойдат от Сърбия. Според Вучич нито една политическа инстанция в Европа досега не е реагирала на факта, че премиерът на Косово многократно е заявявал това ясно и точно, предаде БГНЕС.

„Нито т. нар. докладчици за Косово и Метохия, нито каквито и да било други докладчици, нито от Европейската комисия, нито от Европейския парламент, нито държавните, правителствени ръководители, министрите на страните-членки на ЕС. Никой не реагира“, каза Вучич.

Той посочи, че поради тези причини в писмото му ще има прост въпрос - означава ли това, че ще мълчат и няма да реагират, ако някой от Белград говори за обединение с някой друг.

„Или щяхте да реагирате в същата секунда, като веднага ни докладвате за безотговорни изявления, или щяхме да се окажем на кладата, както през Средновековието... На какъв принцип? На албанците им е позволено всичко ли, а на сърбите всичко забранено?“, пита Вучич.

Ключови думи:

Вучич, Велика Албания, ЕС

Още

Строгите европравила за личните данни донесоха рекордни глоби

18.01.2022

2037
Франция се зае да координира ЕС за бойкот на игрите в Пекин `22

06.01.2022

2132
ЕС дава 7 млн. лв. за студенти от уязвими групи

07.01.2022

199