facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

СЗО: Най-лошото с COVID 19 тепърва предстои 

Шефът на световната организация обяви, че изпращат екип в Китай, за да търсят произхода на коронавируса
Обновена
9 484

Шест месеца след избухването на новия коронавирус, пандемията все още не е приключила, заяви в понеделник Световната здравна организация, като предупреди, че "най-лошото тепърва предстои", съобщава Франс прес, цитирана от БГНЕС.

Когато броя на смъртните случаи надмина 500 000, а броят на потвърдените инфекции надхвърли 10 милиона, СЗО заяви, че е моментът да се поднови в борбата за спасяване на живота.

"Преди шест месеца никой от нас не можеше да си представи как светът ни - и животът ни - ще бъдат хвърлени в смут от този нов вирус", каза шефът на СЗО Тедрос Адханом Гебрейесус на виртуален брифинг.

"Ние всички искаме това да приключи. Всички искаме да продължим с живота си. Но тежката реалност е, че това дори не е близо до свършване. Въпреки че много държави постигнаха известен напредък, в световен мащаб пандемията всъщност се ускорява. Ще ни трябват още по-големи запаси на устойчивост, търпение, смирение и щедрост през следващите месеци. Вече сме загубили толкова много, но не можем да загубим надежда", каза още той.

Тедрос обяви и, че пандемията е извела наяве най-доброто и най-лошото от човечество, цитирайки актове на доброта и солидарност, но също така и дезинформация и политизиране на вируса. "В атмосфера на глобално политическо разделение и фрактури на национално ниво "най-лошото тепърва предстои. Съжалявам, че го казвам", натърти той и добави: "С този вид среда и състояние се страхуваме от най-лошото."

Световната здравна организация обяви и, че изпраща екип в Китай следващата седмица във връзка с търсенето на произхода на вируса, който предизвика глобалната пандемия от COVID-19. „Познаването на източника на вируса е много, много важно“, заяви генералният директор на СЗО Тедрос Адханом Гебрейесус. „Ще изпратим екип през следващата седмица в Китай, който да се подготви за това и се надяваме, че това ще ни позволи да разберем, как е започнал вирусът“, добави той.

27

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Случаите на COVID-19 по света надхвърлиха 13 милиона

14.07.2020

Обновена

678 1
Само който не е работил с коронавирус, казва: "Не носете маски!"

14.07.2020

СИЛВИЯ ГЕОРГИЕВА

1830 14
МВнР представя с интерактивна карта условията за пътуване в чужбина

14.07.2020

1801 2

Коментари

DIMM

Като ги слушам тези от СЗО, започвам много да се плаша, какво ще стане, ако се случи епидемия от някой наистина опасен и смъртоносен вирус. Тези ли ще ни спасяват ?? Та те не знаят какво правят ! 

Amsterdamus

Целта не им е да лекуват, а да властват. Те искат психо пандемия, не вирусна. Това, че не знаят какво правят само им помага да лъжат искрено. Затова Тръмп им спря финансирането. Защото, са само клакьори на демократите и глобалистите.

Каубой
снимка на Каубой

👽

Сироко Леванти

Хайл.

Каспър

0,13 % от световното население за 6 месеца или повече дори...мъка, мъкааа, явно няма да доживея да видя края😄, дано някой от правнуците..

Ruby Tuesday

Поне 112 от „заразените” се оказаха здрави

https://19min.bg/news/8/135790.html#135790

Масово се пропуска извършването на контролни проби на пациентите с първи положителни резултати за Covid-19, които се вписват в статистиката. Отписват ли се обаче доказалите с 2-ри и 3-ти тест негативност за корона? Сред тях е и общинският съветник в София Николай Николов, който е един от 4-мата в БСП с позитивен тест от седмица. „Притеснително е, че трябваше от РЗИ да ми направят втори тест, който да потвърди първия, но това не се случи за 7 дни”, заяви с недоумение той в свое видеообръщение на страницата си във Фейсбук. ...

ppipi7766

Какъв втори тест?

Ние едва го докарваме до 100 човека сега и да отпадат.

"Европа дава пари!"

Кофти материал останахме, сечено Му играем.

Бронщайн
снимка на Бронщайн

У нас по дефиниция най-лошото винаги предстои. Намерили кого да плашат!

Дзопино

когато СЗО имах шанса да препоръчат спиране на всички пътувания за китай те си затраяха и казаха засега няма нищо. Когато имаха шанса да препоръчат затваряне на границите те казаха че нямало смисъл да се затварят. От тук нататък не виждам смисъл от тяхното съществуване още по-малко да ги цитират. 

Китайците каквото можаха направиха за да ограничат заразата. СЗО разреши тя да плъзне по света. Като че ли им беше и това целта...

levent

Междувременно най- важната препоръка на СЗО беше  че носенето на маски било безполезно и ненужно. Като лекар не можах да повярвам, как може една физическа бариера да бъде ненужна и безполезна?Това беше върха в глупостта и некадърността на СЗО. Сега Гедрос нека не дава повече съвети, а да си даде оставката заедно с цялата платена чиновническа клика, човек със знание и логика може да предвиди долу-горе какво може би предстои...

Epikur

 

  Вероятно коронавирусът е опасен,едва ли можем да го приемем като обикновена настинка. Но също така от цялостната си досегашна информация разбрахме, че надали е по опасен от рак, ХИВ, Ебола, Свински грип, Птичи грип, Луда крава... Разбрахме също че се търси бясно ваксина срещу него, но още я няма. Няма и лекарство, но 90 % от хората се самоизлекуват. Така че от нас остава да се пазим, самосъхраняваме и пазим близките си. Това е ! Вероятно огромното количество хора от нас няма да се разболеят, или ако се заразят, няма да разберат. Напълно възможно е както внезапно се появи, така внезапно да изчезне. Но изглежда има нещо друго, което не сработи и не изплаши човечеството във времената на предните пандемии. Сега успя, планетата изтръпна. А дали трябваше така да стане, дали на някого не беше нужно, едва ли ще научим.

usmivko

Само за днес естествения прирарст на световното население е 205 000. За първите 6 месеца населението се е увеличило с 40 276 000.Разбира се този прираст не е равномерен, ЕС е със застаряващо население, а България е на първо място по смъртност.

Спрямо изминалата година няма раззлика, освен в коефициента на раждаемост.

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Да ви го обЯсня. Ако за 80% утре е по-добър от вдруги ден в перспектива рационалният избор е да се живее вчера.

С което няма смисъл да се тревожат за несигурното бъдеще дори след месец когато е сигурно че нямат настояще.

 

kaily
снимка на kaily

Тия откъде си получават заплатите, след като Тръмп им спря сащските пари?

Amsterdamus

Сега заплати получават от филантропи(;

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Публично -частно партньорство. Международната бюрокрация бичи на частно като публични. Авторитети. Трипер. Медии. Епидемия. Червен фенер.

Гочу
снимка на Гочу

https://www.theglobeandmail.com/world/article-questions-surfacing-about-history-of-whos-director-tedros-adhanom/

usmivko

В началото на април СЗО искаше 1 милиард за разработка на ваксини, на 26. 06 поиска 31.3 милиарда.

http://www.focus-news.net/news/2020/06/26/2785145/afp-szo-obyavi-che-sa-nuzhni-nad-30-mlrd-dolara-za-razrabotvaneto-na-efektivno-lechenie-i-vaksina-za-covid-19.html

joshzack

Чудех се къде ми е кристалната топка... Тя била в Тедрос.

levent

Топката а Тедрос явно дава погрешни пророчества. До сега каквото не казал Тедрос излезе невярно. Казвашече вирусътне е под контрол и Китай се справя много добре; Да вярваме на информацията от Китай, да не спират полети, да не затварят граници, да не се носят маски...щом топката е показала влошаване на ситуацията- значи скоро ще има ваксина.

Weiß

Някога по протокол са убивали носителите на лошите вести.

На пръв поглед изглежда жестоко и неразумно,

но само си представете колко по-хубав би бил светът сега,

ако  бяхме убили СЗО още в началото. 

SvSophia
снимка на SvSophia

глобално политическо разделение и ФРАКТУРИ на национално ниво

В редакцията проявяват доста специфично чувство за хумор.

На нашто си национално ниво грешката е вярна.

😇

Evasion

Шефът на световната организация обяви, че изпращат екип в Китай, за да търсят произхода на коронавируса

Икипчиту шъс води от другаря Джоунс. Индиана Джоунс. 

vasilevil

Това значи че боку ще мине бай тошо по продължителнаст на управление.

joshzack

Ще търсят произхода на вируса след 6 месеца?😆 Кристалната топка на шамана да не се счупи?!

Гочу
снимка на Гочу

Произходът отдавна е ясен , обясниха го топ-експерти като откривателя на СПИН вируса Монтание. За любопитните линка https://www.youtube.com/watch?v=bZNXmja6kgo&t=1990s   Отивате на зъбчатото колелце "настройки" , искате списък със субтитри , избирате български. Преводът е машинен , но се разбира достатъчно добре смисъла на интервюто. Вирусът е изкуствен и е създаден на базата на някакъв природен коронавирус , в чийто геном е включен участък от РНК на вируса на СПИН. Това довежда до създаване на вирус - химера , който много бързо се "хармонизира" от Природата до непатогенен вирус чрез разрушаване на внесения фрагмент /"делеция"/ От май насам нямаме никакъв патоген. Поддържа се само психозата и се лее пропагандата.

н16
снимка на н16

Разбрахме също че се търси бясно ваксина срещу него, но още я няма. Няма и лекарство, но 90 % от хората се самоизлекуват.

А тия които са се само/ излекували, дали са носели маски ?)

Влез или се регистрирай за да коментираш