Quantcast
Тръмп бе отблокиран във Фейсбук и Инстаграм, но не и в Туитър | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Тръмп бе отблокиран във Фейсбук и Инстаграм, но не и в Туитър

2 070
 Фейсбук
Отблокираният профил на Доналд Тръмп във "Фейсбук", в който той е определен като политически кандидат.

Две от големите социални мрежи облекчиха наказателните си мерки срещу президента на САЩ Доналд Тръмп. Както е известно, преди около седмица профилите му бяха блокирани заради негови статуси, нарушаващи правилата. Това стана след нахлуването на негови привърженици в сградата на Конгреса на 6 януари.

Сега "Фейсбук" и "Инстаграм" възстановиха акаунтите на Тръмп. Стъпката е изненадваща, тъй като основателят на "Фейсбук" Марк Зукърбърг бе обявил, че блокирането ще бъде в сила до изтичането на президентския мандат на 20 януари. Все още не е ясно дали той има право да публикува. Но пък е видно, че във "Фейсбук" под името на Тръмп не стои президент на САЩ, а "политически кандидат".

"Туитър" обаче оставя в сила забраната върху профила на Тръмп. Той в момента дори не може да бъде открит при търсене в тази социална мрежа. А именно в "Туитър" настоящият американски президент бе най-активен.

В същото време следващият държавен глава на САЩ Джо Байдън получи официален президентски акаунт в "Туитър" - @PresElectBiden, който стартира с нула последователи.

Идеята е той за започне на чисто, за разлика от Тръмп, който се сдоби с 13 млн. последователи, след като наследи от Барак Обама профила @POTUS (абревиатура от President of the United States). На 20 януари, при встъпването на Байдън в длъжност @PresElectBiden ще се трансформира в @POTUS. Джо Байдън обаче започна много бързо да набира последователи в @PresElectBiden и до момента има 834 000. Иначе в неговия си личен профил в "Туитър" той има 24 млн. последователи.

Още

Мъск временно спира сделката за Twitter

13.05.2022

423
Байдън се разтревожи, че Доналд Тръмп ще се върне в „Туитър“

26.04.2022

Обновена

4999
„Туитър” започва борба с подвеждащи твърдения за климатичната криза

23.04.2022

583