Quantcast
Тръмп нападна Китай, а Путин поиска забрана на оръжията в Космоса | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Тръмп нападна Китай, а Путин поиска забрана на оръжията в Космоса

Политизирането на пандемията ще е заплаха за цивилизацията, обяви пред ООН китайският лидер Си Дзинпин
Обновена
2 909
 ЕПА БГНЕС архив

Президентът на САЩ Доналд Тръмп нападна Китай, неговият руски колега Владимир Путин се обяви за достъпна ваксина срещу Ковид 19 и за забрана на оръжието в Космоса, а китайският лидер Си Дзинпин обяви, че политизирането на пандемията може да се окаже заплаха за цивилизацията. Тримата направиха това във видеопосланията си пред 75-ото Общо събрание на ООН, което за първи път в историята се провежда онлайн заради пандемията от коронавирус.

Фокусът в речта на Тръмп беше върху Китай, с критики към Комунистическата партия в страната за несправяне с пандемията от COVID-19, намесата в чужди избори, шпионаж в САЩ и негативно влияние върху света, предава БГНЕС. "В първите дни на разпространението на вируса Китай забрани вътрешните пътувания, като същевременно разреши международни полети от Китай, за да заразят света", каза Тръмп.

„Китайското правителство и Световната здравна организация, всъщност контролирана от Китай, са разпространили неверни твърдения, че няма доказателства за предаване на вируса от човек на човек. Китай трябва да поеме отговорност за действията си”, заяви американският президент.

„Седемдесет и пет години след края на Втората световна война и основаването на ООН, ние отново сме въвлечени в глобална война. Водим ожесточена битка срещу невидим враг - китайският вирус, отнел безброй животи в 188 държави“, каза Тръмп.

Той добави, че САЩ са започнали най-агресивната мобилизация на ресурсите си от Втората световна война насам. "Ще разпространим ваксината, ще победим вируса, ще сложим край на пандемията и ще влезем в нова ера на безпрецедентен напредък, сътрудничество и мир", каза той.

В речта си Тръмп засегна и важните преговори, осъществени с посредничеството на САЩ: между Израел, ОАЕ и Бахрейн, икономическото споразумение между Сърбия и Косово и натиска на САЩ върху членовете на НАТО да изпълнят бюджетите си за отбрана. „Знаем, че американският прогрес е основата на свободата и сигурността по целия свят. През тези три кратки години изградихме най-силната икономика в историята“, каза той. Тръмп заяви, че САЩ са похарчили 2,5 трилиона долара за въоръжените си сили през последните четири години ... "Внесохме нова енергия в НАТО.", каза той.

Американският президент беше категоричен, че за да бъде ООН ефективна организация, тя трябва да се съсредоточи върху реалните проблеми в света. Те включват борбата с тероризма, нарушенията на правата на жените, трудовата експлоатация, трафика на наркотици, трафика на хора, както и религиозно мотивираните наказания и политиките на етническо прочистване на малцинствата.

В края на речта си той благослови Америка и страните и ООН. В синхрон с неговата идея "Америка преди всичко" Доналд Тръмп заяви, че "само като се грижите за собствените си граждани, ще положите реална основа за сътрудничество”.

Руският президент Владимир Путин пък постави акцент върху осигуряване на масов достъп до ваксинации срещу коронавируса, забрана на оръжия в космоса и освобождаване на глобалната търговия от незаконни санкции, разказва още БГНЕС.  Видеопосланието на руския държавен глава продължи около 19 минути. 

Путин призова за премахване на незаконните санкции в глобалната търговия, за да се възстанови икономиката след пандемията. Той прогнозира, че това ще отнеме много време и ще изисква използването на нестандартни решения за възстановяване на глобалната икономика.

Путин предложи на служителите на ООН безплатни доставки на руската коронавирусна ваксина. Говорейки за сътрудничество в областта на здравеопазването, руският президент посочи също необходимостта от укрепване на потенциала на СЗО и призова за максимално премахване на бариерите пред партньорствата между страните в областта на медицината.

Той декларира готовността на Русия да си сътрудничи с други държави и международни структури, включително по отношение на доставките на руски ваксини в чужбина.

Путин предложи да се сключи правно обвързващо споразумение с участието на всички водещи космически сили, което да забрани разполагането на оръжия в космоса, както и използването на сила или заплахи срещу космическите обекти. Той смята, че удължаването на Договора за ограничаване на стратегическите нападателни оръжия (СТАРТ) е приоритет за Русия и САЩ. Договорът изтича през февруари 2021 г., припомни президентът.

Той обеща, че Русия ще положи всички усилия за насърчаване на мирно, политико-дипломатическо уреждане на регионалните кризи и конфликти за осигуряване на стратегическа стабилност. Путин отбеляза, че въпросите на киберсигурността заслужават особено сериозно внимание, тъй като цифровите технологии, като конвенционалните оръжия, могат да попаднат в ръцете на радикали и екстремисти.

Путин подчерта, че Хартата на ООН остава основният източник на международното право. Според президента на Руската федерация организацията „изпълнява достойно основната си мисия - да защитава света, да насърчава устойчивото развитие на народите и континентите и да помага за преодоляване на местни кризи“.

Путин изрази увереност в необходимостта да се запази правото на вето на постоянните членове на Съвета за сигурност на ООН.

В речта си пред ООН, китайският президент Си Дзинпин решително защити политиката на официален Пекин и предупреди, че неподходящият отговор и политизирането на пандемията от коронавируса може да се превърне в заплаха за цивилизацията. Пред Общото събрание на ООН Си Дзинпин заяви, че световното единство е единственият начин за преодоляване на коронавирусната криза.

Китайският държавен глава увери световните лидери, че страната му няма планове за "хегемония или разширяване на сферите си на влияние".

"Китай няма намерение да влиза в нова Студена война", каза той и настоя, че Пекин е подкрепя международните институции като Световната търговска организация. Ние настояваме за диалог, за да се преодоляват различията чрез преговорите за разрешаване на спорове", каза китайският президент.

36

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

ЕС обсъжда реципрочни мерки за визовия режим със САЩ

19.10.2020

2612 17
Седем ранени при стрелба в Аризона

18.10.2020

735 5
Путин и Мохамед бин Салман се притесниха за цените на петрола

18.10.2020

2946 8

Коментари

Страници

Sine_metu

Путин предложи на служителите на ООН безплатни доставки на руската коронавирусна ваксина.

 

И ние искаме! За всички!

Понеже сме хуманни, и за братята по разум - русофобите

gayo

И ние искаме! За всички!

Понеже сме хуманни, и за братята по разум - русофобите

ние искаме само за вас, русофилите

Светозар

„Друарю, а ти би ли си ваксината?"; „Всяка ваксина - юмрук в лицето на империализма“; „Всеки ваксиниран гражданин - стълб в строежа на социализма“; "Всяка ваксина - шамар за Сорос и трън за Тръмп."

 

Sine_metu

По радиото някой

шумно спори.

С кого?

Не знам.

А може би с народа.

Говори си и нека си говори,

нали затуй му плащат хората.

 

„Държава има,

има власт, която

неспирно бди

за ваште интереси.

Хвърлете лозунга!

Плаката на земята!

Народът е доволен,

сит

и весел.“

 

Във кафенето

някой се изсекна

и дълго три

със здравите опинци,

изгледа се и каза уж полека:

– Комай ни лъжат

тия синковци.

А и в писанието

писано е божем:

 

„Глас народен – глас божи.“

– Комай си прав –

обади се от ъгъла

един младеж

със глас от глад изстинал, –

нали така ви лъгаха

и през

петнайсета година?

 

И ако нас ни карат

да умираме,

а ако нас ни тикат

към куршумите,

то сигурно и лудия

разбира,

че ние трябва

да си кажем думата.

 

Та казвам аз,

понеже няма

олио

и хлябът е

от мъката по-чер,

един е лозунга:

Терора долу!

Съюз със СССР!

 

Платон
снимка на Платон

Позив-призива-обещание - тва ясно... а где сесерето, тавариш? 

mongol_cosmonaut
снимка на mongol_cosmonaut

Кой за кво се бори - единия иска Хамерика фърст другия благотворител го раздава с ваксини. Време е окончателно да им уврат главите на руснаците и да скъсат с тоя интернационализъм от който полза никаква нямат . Но докато не настъпи новия 22.6 явно няма да се осъзнаят. 

Дан Колов

Проблемът не е в интернационализма на руснаците. Проблемът е в надеждността на ваксината. Руснаците се съмняват във ефективността на тяхната и ако американците измислят такава и не я дадат на другите държави, сещате се за какво иде реч..

mongol_cosmonaut
снимка на mongol_cosmonaut

А защо не пише кво е казал Си на тая среща в ООНето?
Много неполиткоректни неща и то директно че САЩ са най-големия агресор и водят война срещу целия свят. 

Sine_metu

За лоботомираните:

„петнайсета година“ е 1915,

когато

прононсираният немски агент,

доказано от Държавен съд купен Фердинанд Сакскобургготски

хвърля България

в неописуема касапница и предрешена Национална катастрофа

Sine_metu

Вт., 22/09/2020 - 23:01 (нов)

mongol_cosmonaut

Кой за кво се бори

 

Кой за квото ще. Не ни интересува.

 

Ний бяхме неизвестни хора

от фабрики и канцеларии,  

 

ний бяхме селяни, които

миришеха на лук и вкиснало,

и под мустаците увиснали

живота псувахме сърдито.

Ще бъдеш ли поне признателна,

че те нахранихме с събития

и те напоихме богато

с кръвта на хиляди убити.  

 

Ще хванеш контурите само,

а вътре, знам, ще бъде празно

и няма никой да разказва

за простата човешка драма.

 

Живот ли бе – да го опишеш?

Живот ли бе – да го разровиш?

Разровиш ли го – ще мирише

и ще горчи като отрова.

Sine_metu

Вапцаров.

Най-великият български поет.

Неслучайно изроди-българомразци искаха да го забранят

 

gayo

кой е искал да забрани македонския поет вапцаров?

TheOwl
снимка на TheOwl

Путин предложи на служителите на ООН безплатни доставки на руската коронавирусна ваксина.

 

И ние искаме! За всички!

Понеже сме хуманни, и за братята по разум - русофобите

Не искаме, понеже сме разумни. Недоказани и неизследвани 'ваксини', още повече руски, не бих пожелал и на най-големият си враг.

ПламенИв

Човекът си има въздушно-космически сили, но иска забрана (на другите) да разполагат с такива. Путин условно е приет за човек (М. Горки).

Sine_metu

Вт., 22/09/2020 - 23:35 (нов)

TheOwl

„Путин предложи на служителите на ООН безплатни доставки на руската коронавирусна ваксина.“

Не искаме, понеже сме разумни. Недоказани и неизследвани 'ваксини', още повече руски, не бих пожелал и на най-големият си враг.

 

Кой си ти, бе? Или какво?

Ти ли ще ни кажеш, или българският професор Кантарджиев?

В мразенето си немате ни срам, ни очи, ни капка съвест

Джиджи

Кой си ти, бе? Или какво?

Най-вероятно – пишещ редовно в Сурат-Тефтеря ... 😂💩💨

Ти ли ще ни кажеш, или българският професор Кантарджиев?

Ами то, точно поради всевъзможните соцЯлни мрежи по целия свет, всекакви мижитурки се взеха насериозно и се възпроизведоха самостоятелно в милиони "АВТОРИТЕТИ" по света ... 👎😂👎😄👎

Джиджи

Вт., 22/09/2020 - 22:40 (нов)

@Sine_metu

 

Вт., 22/09/2020 - 22:57 (нов)

@Sine_metu

 

Вт., 22/09/2020 - 23:09 (нов)

@Sine_metu

 

Вт., 22/09/2020 - 23:20 (нов)

@Sine_metu

 

Вт., 22/09/2020 - 23:36 (нов)

@Sine_metu

 

Sine_metu, когато съпругът на моя близка приятелка и мой много добър приятел /вече R.I.P. 🌾🌾/ започваше да се напива, почваше непременно да говори в мерена реч … 😁

 

А при теб допускам, че сe получава, когато вече ти е писнАло … Както и при мен!

👌👍👏💖

Sine_metu

Въпросът стои изключително просто и остро:

 

Българите човешки същества ли сме?

 

Ако сме, защо ни лишавате от ваксина?

 

Ако не, за какво точно ни имате?

Джиджи

Българите човешки същества ли сме?

 

Ако сме, защо ни лишавате от ваксина?

Никой НЕ ни лишава от ваксина, дарлинг, щото такава няма още доказана като 100% безвредна /т.е. надеждна, но без странични ефекти!/ никъде по света.

 

И отново по повод на ваксините:

 

Доказано е в много голяма степен, че БЦЖ-то преди години е сложило край на разпространението на туберкулозата по света.

 

Същото е доказано в световен мащаб и по отношение на ваксината против различни видове ШАРКА , което не мога да презизирам, тъй като не съм специалист.

 

Така че, АЙДЕ ПО-КРОТКО с ваксините, плийз!!! 👿👽💋

Дяд Омраз

1. Кой те е лишил?

2. От какво точно те е лишил?

 

 

Само да напомня - ваксина, преминали всички нужни фази на клинични изпитания и доказала ефективност, все още няма:

 

https://www.thelancet.com/journals/lanres/article/PIIS2213-2600(20)30402-1/fulltext

 

https://www.who.int/publications/m/item/draft-landscape-of-covid-19-candidate-vaccines - сваляте табличката, гледате коя ваксина в каква фаза на клинични изпитания е. Специално за руската ваксина четем следното за клиничните изпитания трета фаза:

 

Actual Study Start Date :September 7, 2020

Estimated Primary Completion Date :May 1, 2021

Estimated Study Completion Date :May 1, 2021

Джиджи

👍

Johnny B. Goode
снимка на Johnny B. Goode

Лишили са го. По рождение. Ама не от ваксина точно.

Джиджи

А цитираното по-горе изказване на тов. Си Дзинпин мога само да аплодирам:

Политизирането на пандемията ще е заплаха за цивилизацията, обяви пред ООН китайският лидер Си Дзинпин

👌👍👏💘

Sine_metu

Ср., 23/09/2020 - 00:04 (нов)

Джиджи

Sine_metu, когато съпругът на моя близка приятелка и мой много добър приятел /вече R.I.P. 🌾🌾/ започваше да се напива, почваше непременно да говори в мерена реч … 😁

А при теб допускам, че сe получава, когато вече ти е писнАло … Както и на мен!

👌👍👏💖

 

Аз съм рационален, Джиджи. И като такъв - животно.

Но явно някакси ми е внушено неприемането да съм нечия плячка.

На красива жена - може би. Но на кръгли идиоти непрокопсани и непоръбени...

Sine_metu

Ср., 23/09/2020 - 00:37 (нов)

Дяд Омраз

Само да напомня - ваксина, преминали всички нужни фази на клинични изпитания и доказала ефективност, все още няма

 

Кво ми „напомняш“, ве дедо?

Близо двайсе години се ваксинирам срещу грип. Близо двайсе години подписвам, без да гледам, по два листа глупотевини от рода на твоите.

Наистина ли си въобразяваш, че Астро-Зенека не е изброила всички възможни и невъзможни клаузи да се защити?

Айде холан. Въпросът е прост:

имате ли ваксина или още пишете договори и листовки?

ivo kunchev

"...Въпросът е прост:

имате ли ваксина или още пишете договори и листовки?..."

Е, Путин ти е отговорил: Имаме ваксина, която ще можете да си купите евентуално догодина по някое време. Какво повече искаш? Защо излишно притесняваш руските товарищи??

 

Дяд Омраз

Малко несвързано почна да се изразяваш. Единственото смислено питане в горната каша е "Имате ли ваксина".

Не е ясно към кого точно се обръщаш, но отговорът е лесен - никой още няма ваксина. Други въпроси?

paragraph39

Пекин: Тръмп разпространява политически вирус в ООН

22.09.2020

http://www.focus-news.net/news/2020/09/22/2807757/pekin-tramp-razprostranyava-politicheski-virus-v-oon.html

 

paragraph39

Еманюел Макрон: Европа няма да направи компромис със САЩ за иранските санкции

22.09.2020

Агенция "Фокус"

 

 

paragraph39

Джиджи

/:/ Така че, АЙДЕ ПО-КРОТКО с ваксините, плийз!!!

.......................................................................................................................

Така че, АЙДЕ ПО-КРОТКО и с против руската ваксина срещу Коронавирус-19, плийз!!!

Тя НЕ е задължителна- нито за купуване, нито за употреба!

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш