Quantcast
Тръмп за Афганистан: Преживяхме огромен, огромен срам | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Тръмп за Афганистан: Преживяхме огромен, огромен срам

2 187
 ЕПА БГНЕС архив

Доналд Тръмп определи като "позорно" решението за изтегляне на войските на САЩ от Афганистан, което беше взето от администрацията на действащия ръководител на Белия дом Джо Байдън.

Тръмп направи изявление по повод годишнината от атентатите на 11 септември. Видеопосланието на бившия американски президент беше показано в събота на митинг на християнски активисти на централния булевард на американската столица. Записът е публикуван в Twitter от републиканския прессекретар Лиз Харингтън.

"Преживяхме огромен, огромен срам през последната седмица, случи се ужасно нещо, ужасни решения бяха взети от тази администрация", каза Тръмп, имайки предвид изтеглянето на войски от Афганистан. "Но имате смелост и сте просто прекрасни, така че ще бъде възможно да компенсирате това", добави бившият президент, обръщайки се към публиката.

 

 

Митингът на християнски активисти, който показваше видеопосланието на Тръмп, първоначално не беше съчетан с двадесетата годишнина от атентатите на 11 септември.
Политическите противници на Байдън критикуват процеса на изтегляне на американските сили от Афганистан. След бомбардировката на 26 август на летището в Кабул, при която загинаха повече от 200 души, включително 13 американски войници, редица влиятелни републиканци призоваха за оставка или импийчмънт на Байдън, което го накара да позволи нападението в афганистанската столица.

Още

Пакистан ще бъде домакин нa среща относно Афганистан

30.11.2021

121
Талибаните връщат културата в Средновековието

29.11.2021

1012
Байдън не покани Турция и Китай на срещата на върха за демокрацията

24.11.2021

3495