Quantcast
Туитър: Ще прехвърлим на Байдън акаунта на президента на САЩ | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Туитър: Ще прехвърлим на Байдън акаунта на президента на САЩ

1 943
 Pixabay

"Туитър" ще предаде контрола над официалния акаунт на президента на САЩ в тази социална мрежа на демократа Джоузеф Байдън в деня на неговото встъпване в длъжност - 20 януари 2021 г., дори и ако настоящият държавен глава Доналд Тръмп продължава да не признава неговата победа на изборите. Това заяви, цитиран от CNN, говорителят на социалната мрежа Ник Пасилио.

"Туитър"-акаунтът на американския президент е @POTUS (President Of The United States) и бе предаден по подобен начин в ръцете на Тръмп, след като преди това бе използван от предшественика му Барак Обама. Съобщенията на самия Обама са архивирани и могат да се намерят в акаунта @POTUS44.

Всъщност Доналд Тръмп използва много повече личния си профил в "Туитър", но все пак в някои случаи използва и официалния президентски.

Ник Пасилио уточни, че "Туитър" ще постъпи по същия начин и с още дузина други институционални профили на администрацията на САЩ. "Ние активно се подготвяме за прехвърлянето на ведомствените акаунти на Белия дом на 20 януари 2021 г. Както го направихме през 2017 г., този процес ще стане след тесни консултации с Националния архив", допълни Пасилио.

Сред популярните акаунти на американската администрация са тези на първата дама - @FLOTUS, и на прессекретаря на Белия дом - @PressSec.

 

ПОТВЪРЖДЕНИЕ

Доналд Тръмп ще участва в срещата на Г-20, която започва онлайн днес и ще завърши в неделя. Това личи от публикувания работен график на президента. 

Групата на 20-те държави, под прдседателството на краля на Саудитска Арабия Салман бен Абдел Азис ал Сауда, ще обсъжда много теми, сред които иновациите и възстановяването на икономическия ръст след кризата с коронавируса.

Г-20 са 19-те държави с най-развита икономика в света, плюс Европейският съюз, който се представлява от държавата, която е временен председател на ЕС (в момента това е Германия). Останалите 19 страни са: Австралия, Аржентина, Бразилия, Великобритания, Германия, Индия, Индонезия, Италия, Канада, Китай, Мексико, Русия, Саудитска Арабия, САЩ, Турция, Франция, Южна Корея, ЮАР и Япония.

Още

Тръмп, Навални и Грета Тунберг са номинирани за Нобел за мир

01.03.2021

1208
Байдън: САЩ никога няма да признаят Крим за руски

27.02.2021

Обновена

9643
Републиканци вдигат духа на Тръмп с негова позлатена статуя

27.02.2021

2140