facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Учени откриха зловещи пипала на заразените с COVID-19 клетки

Броят на починалите в света от началото на пандемията надвиши половин милион, заразените са вече над 10 млн.
Обновена
10 070
 ЕПА/БГНЕС
Стотици жители на Минск отидоха в горещата събота в аква парка "Дриймленд", който е най-големият в Европа. По последни данни общият брой на заразените от коронавируса в Беларус е 61 095 души, а починалите са 377.

Учени от САЩ и Германия са установили след изследвания, че в заразени с коронавирус клетки се появяват своеобразни удължавания, които позволяват COVID-19 да се разпространява по-бързо в тялото.

Двата екипа - от Калифорнийския университет в Сан Франциско и от университета във Фрайбург стигат до извода, че тези клетъчни удължения се развиват в заразени с коронавирус клетки, съобщава в. „Файненшъл Таймс”, цитирайки доклада от проучването.

"Заразените клетки имат дълги нишки, които правят отвори в другите клетки и през (така образувания) тунел вирусът преминава от клетка в клетка. Нашата хипотеза е, че това ускорява разпространението на инфекцията", казва ръководителят на проекта - проф. Кроган, който наричи откритите удължения „зловещи пипала“.

Проучването установява, че в борбата със заразата от COVID-19 може да се използват лекарства за лечение на ракови образувания. Според проф. Кроган е "логично противораковите и антивирусните лекарства да имат общи черти".

През изминалото денонощие общият брой на смъртните случаи на хора, заразени с коронавируса по света надхвърли половин милион. Към 8 ч. тази сутрин са отчетени 501 392-ма починали.

Според данните на Световната здравна организация (СЗО) броят на заразените по света е надхвърлил 10 млн. което е "приблизително повече от заразените при обикновени грипни заболявания, регистрирани годишно".

 

Гърция обяви едва 23 нови случая на заразени

Гръцките власти обявиха 23 нови случая на коронавирус през последните 24 часа, без нови жертви.

Така общият брой на потвърдените случаи на заразени в страната е 3366, а починалите - 191. В момента 11 пациенти са интубирани в интензивните отделения, а 119 са се излекували.

 

Броят на потвърдените случаи в Бразилия надмина 1.3 млн.

Бразилия съобщава за 38 693 нови случая на заразяване с коронавируса за последните 24 часа, с което общият брой на инфектираните от коронавирус в страната надхвърли 1.3 млн. и е 1 313 667.

Според тамошното министерство на здравеопазването в последните 24 маса има нови 1109 смъртни случая, като общият им брой вече е 57 070. 

Броят на оздравелите надхвърля 715 000 души. Най-тежка е епидемиологичната обстановка в югоизточния щат Сао Пауло и едноименния мегаполис - в региона са регистрирани 265 518 случая на заразени, като починалите са 14 263 души.

 

300 души са карантинирани след зараза в нощен клуб в Цюрих

Мъж, който е бил в клуб „Фламинго“ преди седмица, е дал положителен тест в четвъртък. На следващия ден петимата човека от неговата компания в клуба също са дали положителна проба.

Чрез списъка с гости, предоставен от клуба, здравните власти са се свързали с другите присъстващи и са им наредили да останат под карантина за 10 дни, за да се опитат да спрат по-нататъшното разпространение на заразата.

Швейцарските власти заявиха, че инцидентът показва колко важно е да се спазват хигиенните и социалните разпоредби, тъй като мерките сега се отпускат. И добавиха, че ако подобни случаи зачестят в клубовете, ще трябва да ги затворят отново.

През последните 24 часа в Швейцария са регистрирани 69 нови случая на инфекция. От началото на епидемията са заразени общо 31 555 души, а 1681 са починали.

44

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Само който не е работил с коронавирус, казва: "Не носете маски!"
МВнР представя с интерактивна карта условията за пътуване в чужбина

14.07.2020

1300 2
Втори ден се вият опашки пред лабораториите за PCR тест

14.07.2020

Обновена

8043 19

Коментари

Страници

SvSophia
снимка на SvSophia

Учени откриха зловещи пипала на заразените с COVID-19 клетки

Броят на починалите в света от началото на пандемията надвиши половин ммил

Учени от САЩ и Германия са установили след изследвания, че в заразени с коронавирус клетки се появяват своеобразни удължавания, които позволяват COVID-19 да се разпространява по-бързо в тялото.

Двата екипа - от Калифорнийския университет в Сан Франциско и от университета във Фрайбург стигат до извода, че тези клетъчни удължения се развиват в заразени с коронавирус клетки, съобщава в. „Файненшъл Таймс”, цитирайки доклада от проучването.

"Заразените клетки имат дълги нишки, които правят отвори в другите клетки и през (така образувания) тунел вирусът преминава от клетка в клетка. Нашата хипотеза е, че това ускорява разпространението на инфекцията", казва ръководителят на проекта - проф. Кроган, който наричи откритите удължения „зловещи пипала“.

Проучването установява, че в борбата със заразата от COVID-19 може да се използват лекарства за лечение на ракови образувания. Според проф. Кроган е "логично противораковите и антивирусните лекарства да имат общгрипчето, а.

Нещо за грипчето, а?

А за "имунитета" на стадото? А?

тютюн

Навремето имаше по-смислени коментари. 

Luis Man Gaal

Това как е?

 

През 2004г. в България, от пневмония са починали 1426 и 89327 са хоспитализирани. Тази година какви са данните знаеш ли? 

 

Не знаеш? Е, как, не виждаш ли, тази година няма.

 

P.S. Това с пипалата е като дрона на президента. Последни нАпъни и опити за психоза. Другата седмица какво ще има вируса - очи?

duzov2

Това с "...приблизително повече..." направо ме разби!

Знам от математиката, че има приблизително равно, но за приблизително повече или по-малко не бях чувал! Сигурно е журналистическа измислица.

 

Св. София, какво за грипчето? Че е обикновено грипче и смъртността му е като на останалите грипове ли те притеснява? Ами такова е! Не искат да го признаят, но е такова. Колкото има лекарства за останалите видове грип, толкова има и ще има и за този вирус.  Целта на цялата информационна атака е да се държи населението в страх и подчинение.

NEM2

Смъртността при грипа е 0.1%, а при новия вирус е 8%, защото на всеки 92 оздравели има 8 починали в световен мащаб (https://www.worldometers.info/coronavirus/). Това означава 80 пъти по-висока смъртност. Доколкото знам и заразността е в пъти по-голяма, също.  

Минувача
снимка на Минувача

Надявам се, че не сте вцепенен от страх и подчинен някому.

Тъмно пиво

Смъртността при грипа е 0.1%, а при новия вирус е 8%

 Това кой го твърди? СЗО ли?  

Хумангоид

Софето, това още професор Денев в "Двойникът" го е знаел: "Човешкият организъм - съвкупност от клетки!". А иначе умотворението на келъфоунийците е таман за любители на белина и за фенове на "Пришълеца".

SvSophia
снимка на SvSophia

Св. София, какво за грипчето? Че е обикновено грипче и смъртността му е като на останалите грипове ли те притеснява? Ами такова е

Горещ летен ден, нямам намерение да се потя допълнително 😇

Johnny B. Goode
снимка на Johnny B. Goode

Недей, ще замирише

geo_19

Това е само хипотеза. Хипотеза, следва да се натърти!

 

По словам профессора Невана Крогана, возглавляющего проект, у клеток вируса существуют "зловещие" нити, которые протыкают оболочки других клеток. "Наша гипотеза заключается в том, что они ускоряют заражение”, - отметил он.

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Нещо за грипчето, а?

 

Явно се налагат некои разяснения, за хора с претенции, дето не чуват петела. "Грип" е популярното название на широка гама вирусни инфекциозни заболявания. Всички видове грип водят до усложнения в дихателната и сърдечно-съдовата система. За нито един грип няма лекарство, а ваксини съществуват само за някои видове. Всички познати досега коронавируси са наричани такъв или онакъв грип. Короната с нищо не е по-различна от тях и за нея се знае достатъчно много от други нейни братчеди.

Shaaban_bin_Robert
снимка на Shaaban_bin_Robert

Става все по-интересно. Очаквам "учЕните" да открият начин да смаляват хора и премети, след което чиниатюрни воини с мечове да бъдат  нжектирани в заболелия и с мечовете си да отрежат пипалата на вируса. вдъхновени от Нед Ланд и неговата титанична борба с главоногото чудовище. С обединени усилия Жул Верн и Майкъл Крайтън ще победят Злото.

Жозефа
снимка на Жозефа

Короната с нищо не е по-различна от тях и за нея се знае достатъчно много от други нейни братчеди.

 

Две неверни твърдения в едно изречение:

1. Този вирус е много различен. ТОРС примерно е бил най-заразен от тежко заболелите, което е дало възможност разпространителите да бъдат изолирани, заразата да се локализира и разпространението да бъде спряно.  

2. Коронавирусите са сравнително малко изследвани, защото виреят в животинския свят и много рядко се предават на хора.  

 

Прочее спрете да се автосугестирате, щото така ви харесва. Вирусите еволюират, а човеците, освен че станахме твърде много, отдавна не живеем в затворени общности.

Nashenec

Само едно допълнение - никой не се занимава с изучаването му, защото по-евтино е да се избият животните. Пример - свинската чума, която е форма на коронавирус.

stal

Много неверни твърдения, и в единия и в другия пост.

 

"The human coronaviruses HCoV-OC43, HCoV-HKU1, HCoV-229E, and HCoV-NL63 continually circulate in the human population and produce the generally mild symptoms of the common cold in adults and children worldwide.[83] These coronaviruses cause about 15% of common colds,[84] while 40 to 50% of colds are caused by rhinoviruses.[85] The four mild coronaviruses have a seasonal incidence occurring in the winter months in temperate climates.[86][87] There is no preponderance in any season in tropical climates.[88]"

 

това са само част от известните човешки коронавируси. Сравнително рядко може да се появяват нови, т.е. животински да стават човешки, но това не означава, че "Коронавирусите са сравнително малко изследвани, защото виреят в животинския свят и много рядко се предават на хора.". Тази конструкция е логически неиздържана.

 

"Короната с нищо не е по-различна от тях и за нея се знае достатъчно много от други нейни братчеди." - и това не е баш така. Най-малкото sars-cov-2 се различава по генома:

 

"Seven type of CoVs have been identified to cause human disease [107]. The two highly pathogenic viruses, SARS-CoV and MERS-CoV, cause severe respiratory syndrome in humans. The other four human CoVs (HCoV-NL63, HCoV-229E, HCoV-OC43 and HKU1) induce only mild upper respiratory diseases, although some of them can cause severe infections in infants, young children, and elderly individuals [4,108]. The latest one is SARS-CoV-2. It has been reported that SARS-CoV-2 shared almost 80% of the genome with SARS-CoV [11]. Our results also showed that almost all encoded proteins of SARS-CoV-2 are homologous to SARS-CoV proteins (Table 2). Hence, clinical drugs and therapies for treating SARS may be used as a reference for COVID-19 treatment [74]."

 

Проблема с второто болднато е, че първата корона се спихва много бързо, с което и голяма част от изследванията по нея. И сега си късат косите, що не са използвали 17 години да я доизследват.

 

източници:

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Coronavirus

 

https://www.mdpi.com/1999-4915/12/2/244/htm

NEM2

РНК на covid-19 е около 3.5 пъти по-дълга от тази на короните дето причиняват настинки, и 2.5 пъти по-дълга от тази на грипните вируси. Това, например, го прави много по-устойчив на мутации защото има механизъм за поправяне на грешки при репликация за разлика от другите споменати.

Гочу
снимка на Гочу

Глупости на търкалета. Войнстващо невежество. Коронавирусите са открити през 60-те , пред ТОРС и МЕРС има добре проучени 4 щама коронавируси , които са патогенни и за човека (229Е , ОС43 , NL63 , NKU1a), останалите 30 тина , или повече /?/ коронавируси са по животните. Тези 4 коронавируса са добре познати от десетилетия и дават настинки , пневмонии , за изминалите четири десетилетия тези коронавируси са убили реално много повече хора от раздуханите ТОРС и МЕРС. Но никой не е чувал за това, освен специалистите. Паниките от 2004 и 2012 бяха подготовка за гигантската ПАНИКА която се натриса сега. "Работатат" с коронавирусите се оказа златна мина от която ще се изкопаят стотици милиарди , може и няколко трилиона.  

Nashenec

Коронавирусът все повече се приближава по поява в различни проби към датата на провеждането на известното учение за вирусна терористична атака, реализирано през 2018 от Бил Гейтс и компания. Преди два дни излязоха публикации в Барселона, че още в първата половина на 2019 г. в пробите на водата в водопреносната мрежа е имало ковид-19. Преди месец и повече италианлианците си казаха, че в кръвни проби на болни през периода септември-ноември вече е имало този вирус, но никой специално не го е търсел.

 

Антей

 

Става все по-интересно и ... жестокосърдечно!

 

Споделям с вас един коментар на колега от друг форум, може и да сте го чели, и ... може пък да сближи полярните мнения - има ли грип, грип ли е, или няма нищо такова. 

 

Различен поглед върху случващото се. :)

..................................

 

"Много хора са на мнение, че вируса е повод за въвеждането на нов световен ред, т.е. властта на Антихриста, Сатаната.

 

За да е наясно човек обаче, трябва да познава Светото писание, т.е. Словото Божие. Колцина са наясно?!

 

Затова атеизма е широко насаждан и пропагандиран. Който чете отдавна Библията е наясно.

 

Сбъдват се пророчествата на Исайя, Даниил, учението на Христос и други. Колко му е да кажат, че са кацнали ... извънземни.

 

Малко вой по медиите и готово.

 

За Антихриста - пише, че властта му ще бъде не много дълга, но нечувано жестока в човешката история.

 

Мисля, че към 3.5 години и ще бъде смазан от нечовешка ръка!"

.....................................

 

Ако си спомняте около Великден, ловчански митрополит Гавриил, в интервю отговори на въпроса: Това ли е Антихриста?  - Не, още не е това!

 

Може ли, да се противопоставим или да променим подобно пророчество?!

 

Би ли могло, ако няколко човека в света, преодолеят личния си ЕГОизъм!?

Като пуснат в световната практика на човешкото битие - достиженията на гениални учени лекари, електрофизици, биолози ...

 

  :)  ✌️

 

stal

И един интересен източник:

 

https://www.gisaid.org/epiflu-applications/next-hcov-19-app/

 

Това е геномното дърво на Sars-Cov-2. На линка има два раздела. Отгоре се вижда "Phylogeny", като скролнете, "Geography". Този раздел е много интересен, понеже има възможност да му се даде "Play", и да се види, как вируса мутира във всяка държава поотделно. И най-интересното е, че нас, с нашите най-велики мерки, дето ни дават за пример в цел свет, там изобщо ни няма. Изводите си правете сами, на кой както му изнася.

Антей

 

"... как вируса мутира във всяка държава поотделно!"

 

Ми такава мутация се постига на база - наличен генетичен материал на всяка народност. Къде отиде "Крио банката" със стволовите клетки от пъпната връв на колко бяха - към 1000 или повече  български деца - от София - та в Дания, в Швейцария, в Полша ... ?!

 

 

 

stal

"Ми такава мутация се постига на база - наличен генетичен материал на всяка народност." Това e flawless глупост. Останалото може и да е интересно, но няма нищо общо с темата.

Weiß

Да оставим на мира Исайя, Даниила и Христа́.

Участваме в практическо занятие.

Спокойно, събитията са по план и под контрол. 

The Event 201 scenario:

 https://www.centerforhealthsecurity.org/event201/about

Антей

 

Те не ни оставят - защото са ни предупредили!

 

:)

Su38

Та как бяха диагностицирани болните от ТОРС преди години? Може би с генетичен тест?

stal

Естествено, че не. Човешкият геном беше вкаран в разговора, само за да се вкара темата за геномната банка, което няма нищо общо с обсъжданото. Това се казва флудинг, и ето, три поста вече се пише за нещо различно от короната/темата.

Антей

 

Колега stal -

за невладеещите добре английски Гугъл преводач дава някакъв невъобразим смисъл за съдържанието.

Говори за някакви 3000 генома и за глобален анализ на до 120 генома, поради невъзможност за повече и прочие.

 

Ако можете и искате - дайте резюме на това изследване.

............

 

От онези дни от Нигерия обявиха открита ваксина с уточнението, че е валидна за ... африканските ... хъм ... как да ги наречем геноми или народи?!

 

Астра Зенека ще произвежда ваксина разработваща се в Оксфорд. Финансира се от 4 евродържави и т.н.

 

....

stal

Този линк дава графична представа за "еволюцията" на вируса. Различните щамове, и тяхното разпределение по света. Интерпретации могат да се правят много, досега статия на базата на това не ми е попадала. 

joshzack

Те, учените, според директивите и заплащането, ще открият и че вирусът има рога и копита.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш