Quantcast
Великобритания забрани най-голямата криптоборса в света | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Великобритания забрани най-голямата криптоборса в света

6 023
 Pixabay

Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, бе забранена от финансовия регулатор на Великобритания, съобщи Би Би Си, предаде БГНЕС.

Органът за финансово поведение (FCA) е постановил, че фирмата не може да извършва никаква ''регулирана дейност'' във Великобритания. Той също така издаде предупреждение за потребителите за Binance.com, като съветва хората да бъдат предпазливи от рекламите, обещаващи висока възвръщаемост на инвестициите в криптоактиви.

От Binance заявиха, че известието на FCA няма да има „пряко въздействие“ върху услугите, които предоставя на уебсайта си Binance.com.

Съществуващата борса за криптовалута Binance не е базирана в Обединеното кралство, така че въпреки решението на FCA, няма да има влияние върху жителите на Обединеното кралство, които използват уебсайта за покупка и продажба на криптовалути. FCA не регулира криптовалутите, но изисква борсите да се регистрират при тях. Binance не е регистрирана във FCA и следователно няма право да управлява борса в Обединеното кралство.

Ходът на FCA идва на фона на действия от регулатори по целия свят срещу платформи за криптовалута.

Binance.com е онлайн централизирана борса, която предлага на потребителите набор от финансови продукти и услуги, включително покупка и търговия с широка гама от цифрови валути, както и цифрови портфейли, фючърси, ценни книжа, спестовни сметки и дори кредити.

В момента Binance Group е със седалище на Каймановите острови, докато Binance Markets Limited е свързана фирма със седалище в Лондон. Фирмата има множество обекти по целия свят и Binance Group преди това е била базирана в Малта.

Ключови думи:

криптовалута, Binance

Още

Криптохакер открадна милиони и след това ги върна

13.08.2021

936
В Малайзия валяк смаза 1063 компютъра за добив на криптовалути

20.07.2021

1461
Сърбия се сдоби със своя криптовалута

07.07.2021

730