Quantcast
Влиятелен US конгресмен зове за военни учения в България и Румъния | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Влиятелен US конгресмен зове за военни учения в България и Румъния

Майкъл Маккол настоява и за съвместни тренировки в Полша и Прибалтика, за да се демонстрира сериозност пред Путин
3 134
 Скрийншот

Членът на Камарата на представителите на САЩ републиканецът Майкъл Маккол призова за съвместни учения в балтийските държави, Полша, Румъния и България, за да се демонстрира на руския президент Владимир Путин сериозността на намеренията на фона на ситуацията около Украйна, предава РИА Новости. 

„Важно е да предадем посланието за сдържане. Нуждаем се от съвместни учения в Полша, Балтийско море, Румъния, България, за да покажем на Путин, че сме сериозни. Той не вижда, че сме сериозни и следователно има увеличение в броя на военните. „Мисля, че всичко започна... с Афганистан и безусловната и безотговорна капитулация пред талибаните, когато видят слабост се провокира агресия“, каза Маккол в интервю за CBS.

Маккол, който е един от най-влиятелните републиканци в Камарата на представителите, изрази мнение, че президентът на САЩ Джо Байдън често прави „отстъпки“ на руския лидер. „Ето защо Путин ни чувства слаби ... Ако не осигурим сдържане, то той ще влезе“, добави Маккол.

Маккол, който е конгресмен от Тексас, е един от авторите на санкциите за Северен поток 2 и на доклад за произхода на коронавируса. 

 

Още

Войната хвана спецслужбите по зелени чорапи
И САЩ се похвалиха с успешен тест на хиперзвукова ракета

17.05.2022

1778
Двата танкера с американски газ пристигат на 8 и 23 юни

15.05.2022

Обновена

2009