facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

ВВС на Финландия премахна свастиката от логото си след почти век

Смятало се е, че пречупеният кръст носи късмет
3 414
 Министерство на отбраната на Финландия
Старото лого

Финландското командване на военновъздушните сили свали свастиката от логото си, без да съобщава за това, предаде БГНЕС. Военновъздушните сили използват символа от 1918 година, но сега страната е променила идентификационния номер на генералния щаб и логото на своето командване.

Докато новото лого е златен орел и кръг с крила, старото лого имаше свастика - символ, дълбоко свързан с нацистка Германия.

Военновъздушните сили не използват свастиката на своите самолети след Втората световна война, но въпреки това символът остава на емблеми на определени подразделения, знамена и униформи, съобщи говорител на военновъздушните сили. Той добави, че логото на командването на военновъздушните сили и това на службата към тях са изработени през януари 2017 година и включват златен орел и кръг на крилете, като свастиката е премахната.

Свастиката влиза във военновъздушните сили на Финландия чрез шведския благородник граф Ерик фон Розен. Той подарил самолет на военновъздушните сили на Финландия през 1918 г. със синя свастика върху него, смятайки, че тя е символ на късмет.

Следващите самолети на финландските военновъздушни сили продължават да използват символа, който в крайна сметка се свързва с антисемитизма, след като Хитлер го приема за символ на нацистката партия.

През 1918 г. Розен не е имал нацистки асоциации, но в крайна сметка е създал връзка с нацистка Германия чрез зет си, който е личен приятел на Хитлер.

Теиво Теивайнен, академик от Хелзинки е първият, който е забелязал промяната. Той смята, че тя е направена, тъй като свастиката потенциално може да се използва срещу финландската армия и да повлияе на отношението на младите хора към военните. Академикът добавя, че съседната на Финландия Русия също може да тълкува символа като знак, че Финландия е враг.

Логото на академията за военновъздушни сили на Финландия обаче продължава да съдържа символа на свастиката, отбелязва "Дойче веле".

Ключови думи:

Финландия, лого, свастика
15

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Финландия отменя работата от вкъщи

01.08.2020

Обновена

4154 7
Финландия остава затворена за пътници от България

13.07.2020

1039
Само за ден са отменени 150 полета до Бургас

10.06.2020

6414 24

Коментари

Минувача
снимка на Минувача

Свастиката съм среща многократно  в Индия - символизира щастие и късмет, божественост.

ddantgwyn
снимка на ddantgwyn

Дали е била същата свастика? Защото има два вида.

Dirk Struan

Ето я в двете посоки.

https://en.wikipedia.org/wiki/Swastika#Contemporary_use

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Swastika#/media/File:Swastika-seoel_(xndr).jpg

https://en.wikipedia.org/wiki/Swastika#/media/File:Swastika_Svastika_Buddhist_auspiciousness_symbol_in_Taiwan_crop.jpg

 

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/6269627.stm

 

Калпазанче

В гробницата с теракотената армия в Китай е изложена мумия на императора, завита със запазени знамена Червени с черни ивици със Свастиката. Как са запазени не е ясно, но това е една от забележителностите на тази гробница, освен теракотените войници всеки от които е индивидуалност със собствено лице старажение и облекло. Това е уникално място!

Boris65

Хубави хора и бойци. По хубави са били фините и от СС овците 

Boris65

Голям късмет донесе на Германия, Европа и Света... 

Аладар

Финландия се отказва но НАСА не се отказва

от рекламните материали с групен фюрера

от СС награждаван от Хитлер - Вернер фон Браун,

който основа ракетостроенето в САЩ и направи

ракетите Фау от които загинаха много цивилни

англичани.

https://www.youtube.com/watch?v=AYzlLhinEeQ

 

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D1%80%D0%B0%D1%83%D0%BD,_%D0%92%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B5%D1%80_%D1%84%D0%BE%D0%BD

 

 

Светозар

Разсекретиха имената на немските учени, помогнали за съветската атомна бомба:

„Държавната корпорация за атомна енергия “Росатом” публикува преди това засекретени документи за шестима германски специалисти, участвали в разработването на атомно оръжие в нацистка Германия, а след войната отишли в СССР и участвали в създаването на първата съветска атомна бомба.

Към края на Втората световна война Германия има достатъчен потенциал да създаде своя собствена атомна бомба. Научните институти, ангажирани с работата по атомния проблем, функционират в големите германски градове. Те активно провеждат експериментална работа по ядрени реактори, разделяне на изотопи, проектиране на атомната бомба.

През 1945 г., когато Червената армия навлиза в германска територия, по указание на съветското ръководство е извършено издирване на немски специалисти, работили по атомната бомба.“,  09.10.2019 г. – (bgnesagency.com/world/разсекретиха-имената-на-немските-уче/)

Аладар

Ако само една държава имаше ядрено оръжие

всички извън нея щяха да и станат роби. Затова

немци помогнаха на СССР и той да си направи

както немеца Айнщайн помогна на САЩ. Но едно е нобелист

първооткривател да ти помогне, друго е треторазряден учен.

Dirk Struan

Скоро ще махаме и месеците юли и август. Кръстени са на римски императори - робовладелци и фашисти отвсякъде.

Johnny2965

Защо да се махат. Достатъчно е да се възстановят българските им имена.

Domi

На който му пречи да гледа на другата страна...остава да забранят петолъчката, полумесеца, звездата на Давид....щото останалите не са извършвали престъпления срещу човечеството....и сега в момента......

фортинбрас

ВВС на Финландия премахна свастиката от логото си след почти век, като поредното доказателство за правилността на хипотезата на Айнщайн за – безкрайността на Вселена и Глупостта.

 

Нищо не е случайно в действията на финландците, които подобно на националсоциалистите в Германия се бяха „закичили” с част от Най-сакралната символика на Съществуването – Която нито Познават, нито Разбират, нито Практикуват.

 

По-интересни са отговорите на трите свързани въпроса: „Къде изчезна/Защо се изгуби Знанието за Свастиката?”, „Кой и защо даде Свастиката на Будизма?” и „Кой, Кога и Как ще върне на човечеството, „изгубеното” от него Знание за Свастиката?

 

Знанието нито е изгубено, нито е Будистко и се съхранява в Родовата памет и в Родовия герб на Древните българи от Рода Дуло. Това обаче е „малко” дълга и „малко” сложна тема, предполагаща Надграждане на други „изгубени” Знания.

 

Едно от тях е за „Звездата на Давид”. С нея еврейските наци(онали)сти/ционисти самоубийствено „държавно” се закичиха през ХХ в., както това самоубийствено и райхово направиха германските наци(оналсоциали)сти/хитлеристи, чрез поругаването на Свастиката.

 

Глупостта наистина е безкрайна, всеки път когато се практикува като Расизмът на „богоизбран народ” и/или на „висша раса”. А това, че ги има – е извън всяко съмнение.

Антропогенезата и МЕЧ (Ментална Еволюция на Човечеството) го доказват.

РЕВиЗОР
снимка на РЕВиЗОР

Петолъчка и звезда  не са  едно и също нещо. На американското знаме няма петолъчки, а на върха на  кремълските кули няма звезди. C`est ca! 

Starboard

Луда работа - днес бяха първите две тренировки от Гран при на Австрия - Формула 1. Мерцедес си боядисали "Сребърните стрели" - черни ))

Влез или се регистрирай за да коментираш