Quantcast
Домусчиев увеличи тихомълком таксите за спортните ТВ канали | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Медии

Домусчиев увеличи тихомълком таксите за спортните ТВ канали

4 199
 SPORTAL.BG

Собствениците на медийната компания "Нова броудкастинг груп" - братята Кирил и Георги Домусчиеви, увеличиха тихомълком таксата за кодираните спортни телевизии "Диема спорт" и "Диема спорт 2".

По двата канала вървят мачовете от футболните първенства на България и на Англия. Специално за българския шампионат Домусчиев е в конфликт на интереси, защото държи и правата за излъчване на мачовете чрез фирмата "Футбол Про Медия" ЕООД и по този начин е едновременно притежател и потребител на ТВ правата на първенството. Въпреки това той получи разрешение от КЗК да завърши сделката по закупуване на "Нова броудкастинг груп".

Първоначално доставчиците на кабелна телевизия информираха с SMS-и клиентите си, че от 1 юли таксата за включване на пакета "Диема екстра" се повишава с 2 лв. - от 6.99 лв. става 8.99 лв. (това е 28.9% повече). "Причината е промяна в ценовите условия на "Нова броудкастинг груп", се казваше в съобщението на един от операторите.

Промяната обаче не бе обявена официално от "Нова броудкастинг груп". И след пороя от негативни коментари, най-вече в социалните мрежи, срещу тази политика на фирмата, ненадейно таксата бе фиксирана на 7.99 лв., като от три дни това вече е видно на сайта на телевизиите.

Т.е. поскъпването на пакета "Диема екстра" вече не е с 2, а с 1 лев. Но това е доста странен ход на телевизията, като се има предвид, че от март досега дългосрочните абонати на програмите плащаха таксата от 6.99 лв., без да могат да гледат нито български футбол, нито английски футбол, които са спрени заради кризата с коронавируса. През същия период редица кабелни и сателитни фирми предлагаха безплатно други програми.

Същевременно от "Нова броудкастинг груп" никога не са коментирали възможността да компенсират своите абонати, които бяха лишени от футболни мачове, но таксата им бе удържана.

Предишното увеличение на таксата за "Диема екстра" бе на 1 август 2019 г. Преди това гледането на мачове по тези канали струваше 5.99 лв. на месец. 

14

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Братя Домусчиеви вече притежават Канал 3

13.10.2020

507
Кирил Домусчиев купува и Канал 3

01.09.2020

4707 19
Българите вече са длъжни да гледат Нова телевизия

04.08.2020

СВЕТОСЛАВ СПАСОВ

141359 28

Коментари

Epikur

 

  Жалък изрод !  Каквито са повечето български парвенюта-"бизнесмени". При милионите и стотици милиони изкрадени от българската икономика, чрез далавери, измами, подвеждащи лъжи и какво ли не, днес се цигани за някакви жалки пари!  Аз лично няма да му дам нищо, въпреки че гледам футбол. Чуждите стойностни мачове намирам на много други канали, а за българската помия наречена с отвращение "футбол", няма смисъл да се плаща на мошеници.

Предводител на ...

Готов съм да плащам с 10 лв отгоре всеки месец, ако разкарат Драгоев и Борисов и ги заменят с Камелия и Емилия.

nottheone

уефски, етрополския литекс и мултирасовото лудогорие бих гледал само ако некой ми плаща.

Stern

По включените в пакета на оператора ми 3 руски, 3 сръбски, 2 beinsport и 2 skysport в HD, мога да гледам всичко интересно в Англия, Испания, Франция, Италия и Ф1.

А за да гледам АРФГ, Домусчиеви трябва да ми плащат.

vvatkov

  Мръсник, селендур, назначен капиталист!

Testament
снимка на Testament

хахах да разчиташ на тв на мазния мошерник...е трагедия.

Добрече нямам Тв и не пребивавам/то за живот не става/ в булгаристан.

плувецът

Ъм,че той какво ли не прави тихомълком? Дори и се излекува от ковид 19. 😉

Каубой
снимка на Каубой

Кой иска гледя, Кой не иска пипа! Ай, хинин, ай търчиборец!

PlaNed
снимка на PlaNed

Събира *** ( автоцензура! ) за черни дни, като вижда какво се случва с другите назначени бизнескасички, скоро ще му потрябват и на него!

last

Човекът трябва да си избие щедро оповестените дарения. Аман от "дарители" като него и Пеевски...

last

...

mustak

Да си ги гледа.

марк

 

 

 

 

                 То какво излезе сега , че всички представители на т.н. успешен български бизнес са крадци , бандити , мошеници и кокошкари като този последният. Това ни е успеха за 30 г. демокрация и светъл капитализъм . И демократична и цивилизована Европа само ни тупа по разни места , не вижда кво става и дава пари за развитието на точно тази порочна система  . Та така ...

Peter Sokolov

Чакам с нетърпение Гелчето да омръзне на Бойко и да бъде захвърлен като ненужна играчка в посока ОАЕ. Чак тогава ще можем да видим, колко вреден е бил за България. 

Влез или се регистрирай за да коментираш