facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Медии

Ексшеф в Нова тв уволнена, защото не махнала Анна Цолова

Дарина Сарелска си тръгна през август 2017 г., а водещата бе свалена от екран месец по-късно
14 843
Дарина Сарелска

Договорът на бившия шеф на дирекция "Новини и актуални предавания" в Нова телевизия Дарина Сарелска е бил прекратен, след като тя отказала да свали от екран водещата на сутрешния блок "Здравей, България" Анна Цолова. Това разказа самата Сарелска в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" по TV+. Събитията се разиграват през 2017 г., когато собственик на Нова телевизия все още е скандинавската компания MTG, която вече търсеше варианти да продаде собствеността си в България. "Аз трябваше да уволня Анна Цолова и нейния партньор по онова време. Отказах да го направя и просто ми прекратиха договора. Никой не може да те накара да направиш това, което не искаш да направиш. Това, което трябваше да се случи през мен, се случи след мен", коментира Сарелска, която от известно време живее в САЩ.

Дарина Сарелска стана шеф на новинарите в Нова телевизия през 2013 година и заемаше длъжността в продължение на близо четири години. През август 2017 година тя внезапно си тръгна от медията, без да бъдат дадени каквито и да обяснения за случилото се. До идването на Вяра Анкова на същата позиция част от задачите й временно бяха поети от члена на надзорния съвет на "Нова броудкастинг груп" Силва Зурлева. Скоро след напускането на Сарелска от екрана на "Здравей, България" бе свалена и Анна Цолова. Първоначално от телевизията твърдяха, че тя ще стане лице на друго предаване, но през февруари следващата година Цолова сама съобщи, че напуска.

Междувременно стана ясно, че чуждестранните собственици на Нова тв преговарят за нейната продажба. Като желаещ да я купи срещу 185 милиона евро първоначално се появи чешкият милиардер Петр Келнер, но Комисията за защита на конкуренцията отказа сделката с изключително съмнителни мотиви. След това същата комисия одобри за рекордно кратко време през 2019 година за същата сума Нова телевизия да бъде придобита от братята Кирил и Георги Домусчиев. След това в новинарския екип на една от двете най-големи частни телевизии в България започнаха сериозни кадрови и редакционни промени. След появата на Домусчиеви в Нова тв на позицията на шеф на журналистите застана Ива Стоянова, собственичка по документи на силно приближения до Делян Пеевски Канал 3. 

10

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Българите вече са длъжни да гледат Нова телевизия

04.08.2020

СВЕТОСЛАВ СПАСОВ

134712 28
Аделина Радева напуска Нова телевизия

29.05.2020

5517 28
Депутат издейства глоба на зрители на "Нова телевизия"

22.05.2020

5016 8

Коментари

Светозар

Приливът на „свежа кръв" от Канал 3 към Нова тв и превземането ѝ от кадри от тв канала, близък до Делян Пеевски, устремно продължава. Този път на високо ниво. Управителят и програмен директор на телевизията Ива Стоянова се присъединява към екипа на Нова телевизия като генерален директор „Информация“, става ясно от официално съобщение. Досега постът се заемаше от Вяра Анкова. До момента Ива Стоянова беше управител и програмен директор на Канал 3. „За мен NOVA е поредно предизвикателство в професията. Благодаря на братя Домусчиеви за поканата да съм част от най-гледаната българска телевизия.” е цитирана да казва самата Стоянова в прессъобщението.“, 20.12.2019 г. - сlubz.bg/92052-kanal_3_vzema_na_abordaj_nova_tv

Epikur

 

 

  Не знам има ли нужда от коментар ?

stormbringer99

Има разбира се! България бавно, но методично ясе съветизира! По модела на новия съвецки съюз.

sega_veteran

Дотук добре, а после ?

Кога после ли, ами той и Божков нищо не подозираше, а я каква стана.

Та питам за после, като го подпукат и Киро Гела.

Не знам колко взеха от Божков и колко милиона му е загубата, но опраскат ли Домус ага и ще спре не само Новата му телевизия, ами Лудогорец ще заприлича в профил и анфас на един друг отбор.

Продават бразилците, пардон разтрогват им договорите като преди това им изплатят всичко, ако има пари в касата разбира се.

Питам се, Божков поне бе умен и интелигентен човек, а явно и родолюбец, той поне събираше старини и антики, а тоя Домусчиев той хоби има ли или само на футбол я кара.

На него какво ли ще му вземат.

Или ще мине метър, а ?

Evasion

Гулю-гулю-гулю и т.н.

плувецът

Сарелска преподавала в Тенеси, Сащ. Аууу ... че кък стават тия нещица? 

Светозар

Синът на Корнелия Нинова – Рафаел, не може да се върне у нас и е блокиран в Ню Йорк, където живее. Лидерката на БСП е в паника за съдбата на единствения си наследник, който се оказа в един от американските епицентъри на жестоката зараза.“ - 23.03.2020 г.

https://www.plovdiv24.bg/sport/948051.html

gayo

"ексшеф уволнена" - още един победа над българското език 😡

sega_veteran

Много им е трудно да напишат бивша управителка.

gayo

а пък съгласуването им е направо невъзможно

Влез или се регистрирай за да коментираш