Quantcast
Ексшеф в Нова тв уволнена, защото не махнала Анна Цолова | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Медии

Ексшеф в Нова тв уволнена, защото не махнала Анна Цолова

Дарина Сарелска си тръгна през август 2017 г., а водещата бе свалена от екран месец по-късно
14 971
Дарина Сарелска

Договорът на бившия шеф на дирекция "Новини и актуални предавания" в Нова телевизия Дарина Сарелска е бил прекратен, след като тя отказала да свали от екран водещата на сутрешния блок "Здравей, България" Анна Цолова. Това разказа самата Сарелска в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" по TV+. Събитията се разиграват през 2017 г., когато собственик на Нова телевизия все още е скандинавската компания MTG, която вече търсеше варианти да продаде собствеността си в България. "Аз трябваше да уволня Анна Цолова и нейния партньор по онова време. Отказах да го направя и просто ми прекратиха договора. Никой не може да те накара да направиш това, което не искаш да направиш. Това, което трябваше да се случи през мен, се случи след мен", коментира Сарелска, която от известно време живее в САЩ.

Дарина Сарелска стана шеф на новинарите в Нова телевизия през 2013 година и заемаше длъжността в продължение на близо четири години. През август 2017 година тя внезапно си тръгна от медията, без да бъдат дадени каквито и да обяснения за случилото се. До идването на Вяра Анкова на същата позиция част от задачите й временно бяха поети от члена на надзорния съвет на "Нова броудкастинг груп" Силва Зурлева. Скоро след напускането на Сарелска от екрана на "Здравей, България" бе свалена и Анна Цолова. Първоначално от телевизията твърдяха, че тя ще стане лице на друго предаване, но през февруари следващата година Цолова сама съобщи, че напуска.

Междувременно стана ясно, че чуждестранните собственици на Нова тв преговарят за нейната продажба. Като желаещ да я купи срещу 185 милиона евро първоначално се появи чешкият милиардер Петр Келнер, но Комисията за защита на конкуренцията отказа сделката с изключително съмнителни мотиви. След това същата комисия одобри за рекордно кратко време през 2019 година за същата сума Нова телевизия да бъде придобита от братята Кирил и Георги Домусчиев. След това в новинарския екип на една от двете най-големи частни телевизии в България започнаха сериозни кадрови и редакционни промени. След появата на Домусчиеви в Нова тв на позицията на шеф на журналистите застана Ива Стоянова, собственичка по документи на силно приближения до Делян Пеевски Канал 3. 

Още

ДПС вещае предсрочни избори през лятото

20.04.2021

3009
Човек на Трифонов заплаши репортер с Крумови закони

14.04.2021

7391
Собственикът на Нова тв се споразумя и за вестниците на Пеевски

27.01.2021

2271