Quantcast
Германец ще надзирава Нова телевизия след Домусчиеви | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Медии

Германец ще надзирава Нова телевизия след Домусчиеви

Собственикът на БТК вече официално владее "Нова Броудкастинг Груп"
2 115

Бивш изпълнителен директор на германската телевизия RTL ще наблюдава медийната група на Нова телевизия след придобиването й от собственика на БТК и "Виваком" - „Юнайтед груп“. Днес от компанията съобщиха, че са завършили процеса по  придобиването на „Нова Броудкастинг Груп“. В съобщението се казва, че "като част от „Юнайтед груп“ дейностите на НБГ ще бъдат супервизирани от бившия изпълнителен директор на RTL - Дирк Геркенс, професионалист с повече от 25 години опит в сферата на телевизията". Преди дни Комисията за защита на конкуренцията даде съгласие "Юнайтед груп" да купи телевизията и останалите медии около нея от фирма на братята Кирил и Георги Домусчиеви. 

„Нова Броудкастинг Груп“ се състои от 10 телевизионни канала, включително националната Нова тв, и най-голямата онлайн платформа в България – „Нетинфо“. Също така групата управлява четири радиостанции. Главният изпълнителен директор на „Юнайтед Груп“ Виктория Боклаг заяви: “С радост посрещаме „Нова“ и нейните служители в семейството на „Юнайтед Груп“. България е привлекателен пазар за нас и като част от „Юнайтед Груп“ „Нова Броудкастинг Груп“ ще продължи да надгражда силните си страни.“ Според Боклаг „между „Нова“ и другите наши медийни операции съществува добра съвместимост. Това ни дава възможността да постигнем синергия и да разширим мащаба си, за да увеличим инвестициите си в локално съдържание, което да удовлетвори нашите клиенти.“

Придобиването на „Нова Броудкастинг Груп“ е в съответствие със стратегията на „Юнайтед Груп“ да притежава  както телекомуникационни, така и медийни компании на пазарите, където оперира, се казва още в съобщението. Медийното подразделение на „Юнайтед Груп“ - „Юнайтед Медиа“, всяка година произвежда повече от 20 000 часа оригинално съдържание и излъчва повече от 30 канала, които са на разположение за наземни, кабелни, DTH, OTT и IPTV платформи.

Със седалище  в Нидерландия, „Юнайтед Груп“ е водещ телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. Оперираща в осем държави, компанията има близо 10 млн. потребители и 11 хил. служители към края на 2020, съобщават от преслужбата й. От март 2019г. мажоритарен собственик на „Юнайтед Груп“ е BC Patners, една от най-големите глобални инвестиционни компании.

Още

Нинова: Без БСП правителство не може да се сформира

11.11.2021

ТАНЯ ПЕТКОВА

1642
Домусчиев държи 20% от концесията на летище София

05.11.2021

Обновена

4416
Проф. Герджиков отказа да отговаря за Гешев и Пеевски

07.10.2021

9694