Quantcast
Кирил Домусчиев купува и Канал 3 | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Медии

Кирил Домусчиев купува и Канал 3

"Нова броудкастинг груп" иска да придобие още четири радиостанции и музикална програма, свързани с Делян Пеевски
4 723
 Илияна Кирилова

 

Компанията-собственик на Нова телевизия-"Нова броудкастинг груп", е подала искане в Комисията за защита на конкуренцията да закупи Канал 3, радиостанциите "Веселина", "Витоша", Magic FM и "Дъ Войс", както и музикалната телевизия "Дъ Войс Ти Ви", личи от обява  на сайта на КЗК.

Всички изброени медии се считат за тясно свързани с депутата от ДПС Делян Пеевски. През 2015 г. неговата майка Ирена Кръстева дори получи официално разрешение от КЗК да придобие Канал 3, но впоследствие синът й, който междувременно получи контрола над общата им медийна компания, се отказа да финализира официално сделката. Въпреки това фирми, за които е известно, че са под контрола на бизнесмена-депутат, останаха основни рекламодатели в Канал 3.

Желанието за сделка между "Нова броудкастинг груп" и изброените медии става факт малко повече от година, след като Нова телевизия бе придобита от председателя на КРИБ Кирил Домусчиев и от неговия брат Георги. След сделката в Нова тв започна стремителна поредица от трансфери на кадри на Канал 3. В края на м.г. за управител на "Нова броудкастинг груп" бе назначена Ива Стоянова, която преди това се водеше собственик по документи, управител и програмен директор на Канал 3. Преди нея и след продажбата на Нова телевизия на Домусчиеви дотогавашният директор на новините в Канал 3 Миляна Велева се премести на същата позиция в Нова ТВ. Малко по-късно  журналистът Васил Иванов от Канал 3 се завърна на предишното си работно място, като това стана с изричната покана на Кирил Домусчиев. Впоследствие и още няколко журналисти от Канал 3 преминаха на работа в Нова.

 

Раздяла

В същото време доскорошният светски репортер и снаха на хазартния бос Васил Божков - Ива Софиянска, се е разделила с Нова телевизия, стана ясно днес. Информацията затова се появява дни, след като Божков обвини Кирил Домусчиев, че извърша нелегален трафик и контрабанда, а пък Домусчиев отговори, че завежда дело за клевета.

18

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Пеевски стана оръжие във войната между Радев и Борисов

13.01.2021

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

4936 49
Жената на Лозан Панов до Борисов: Пеевски ви е само смокиново листо

08.01.2021

ДОРОТЕЯ ДАЧКОВА

21226 34
Пеевски нае лобистка фирма за помощ при "проблеми в САЩ"

18.12.2020

Обновена

3157 9

Коментари

shipka3

Едва ли някой ще плаче за Канал 3, още по- малко ще са тези, дето ще плачат за "супер хипер голямата" светска репортерка Ива, известна с това, че е дъщеря на баща си и снаха на свекър си.

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Домуса яко го нахендриха да кешира губещите и непопулярни бизнеси на Шиши, и да му узаконява милионите. Ще бъде ощавен, издоен, обезкостен, обезкосмен и предаден на Гешеф да си играе на прокурор с него.

скайспирит (непроверено)

Точно... Има една неустойка от 52 милиона за БМФ, бумагите за която отлежават в нечия каса и чакат да видят бял свят. А и Черепа нещо мецна за контрабанда към ОАЕ, Катар, Оман и т.н. (всичкото вожд на ГЕРБ, воглаве с БХ направиха пътека до там). 😁

ppipi7766

Домуса уверено върви по пътя на Цветан Василев и Васил Божков, да видим кога ще влезе в плейлистата на Гешеф или като се казва тогава прокурора.

Политика с ДПС и бизнес с Пеевски са бързите писти към дъното.

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Куче-касичка, шлем-касичка, Домус-касичка. Не казва "мама".

Johnny2965

Радвам се да прочета мнения на явни инсайдери. Според тях излиза, че Домусчиев е силно зависим човек. Но кои са доказателствата за подобни тези?

ppipi7766

ПоВним всички независими.

Няма как да ги забравим, Гешефт още ги издирва с червен бюлетин и всички по някое време са дялкали бизнес с Пеевски.

nebenebe

Ша го хване тоя запека скоро. Лесно може бъде фалиран при добро желание. Макар да са навързани.

..............................

А пък щом е мераклия нека изкупи всички телевизии. Ще направи добро дет' се вика, ще ни откаже напълно от всякакви български телевизии.

..........................

Ма каква Тръмповска поза моля ви се, а?

Азбукарче

Да очакваме ли скоро реплика на репликата,:Да си купиш фабрика на 8: септември"?

Solace

В събота като се кача в колата, първата работа ще е да изтрия MagicFM от запаметените станции. домус ага е*ава майката на всичко...

nebenebe

И аз ще поразчистя. Много е мазен.

АдМин

Не ме интересува какво купува Гела докато не посегне на Радио 1 Рок, че и него ше го ос@ре

Скитник-1

Почти се научих да не включвам телевизора, сега ще видим и радиото в колата. Ще останат само предаванията по кабела.

марк

 

 

                                         , да видим кога ще влезе в плейлистата на Гешеф или като се казва тогава прокурора.

 

 

                                        Дали е образувал със цялото си семейство ОПГ ???

                                                      

nebenebe

Туй рекламата много проста работа. Ми то чиста лъжа, бе. За стил какво да говорим. Много претенциозен ли съм станал, ама не я понасям, дразни ме и сменям канала. Рекламата въобще не си струва парите и само оскъпява доста стоките. Какво спокойствие беше едно време. Реклами в 19:30 до 19:50. 

SvSophia
снимка на SvSophia

За Пеевски вой, за туй лице (джиросани пристанища, затворена цяла болница за реклама на съмнително безопасни и съмнително  ефективни лечения на ковид фармапродакшъни, напазаруване на килограм на медии, диктуване на законодателство в тристранката, опростени едни милиони, етцетера) ни гък.

Ако ще се продължава деленето на правилни и неправилни олигарси/мутри/ОПГ, кому е нужен вече над 50-днвният основателен иначе отвсякъде протест?!

Peter Sokolov

Киро Гела, пералнята на властта. 

На тъщата зетя

Ама как кефи само самочувствието му, че е некъв незаобиколим фактор... Киро Гела!!? ЛудоИЗгорец!

Влез или се регистрирай за да коментираш