Quantcast
Почина генералният директор на БТА | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Медии

Почина генералният директор на БТА

4 517
 Снимка: Архив

След кратко боледуване почина генералният директор на Българската телеграфна агенция Максим Минчев. Екипът на БТА изказва съболезнования на семейството и близките. "Ще го запомним като рядко добър, работлив и обаятелен човек", пишат колегите му. Причината за смъртта не се съобщава.

Максим Минчев е роден на 5 юни 1953 г. в София. През 1972-1976 г. завършва специалност "Журналистика" във Лвовския университет в Украйна, тогава СССР. През 1983-1986 г. учи специалност "Педагогика" във Военната академия "Георги Раковски" в София. През 1993-1996 г. е стипендиант към щаб-квартирата на НАТО в Брюксел.

От 1991 г. е член на Управителния съвет и пресдиректор на Атлантическия клуб в България, членува и в УС на Евроатлантическата асоциация за международна политика и сигурност.

През 2003-а става генерален директор на Българската телеграфна агенция и оттогава неколкократно е преизбиран, оставайки несменяем на този пост. През 2016 г. става генерален секретар на NAWC (Световен съвет на информационните агенции). През 2016 г. става президент на EANA (Асоциация на информационните агенции от Балканите и Югоизточна Европа) и BSANNA (Асоциация на информационните агенции от Черноморския регион).

19

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

ГЕРБ предлагат Кирил Вълчев за шеф на БТА

15.01.2021

Обновена

2245 29
Момчето си отиде: почина актьорът Филип Трифонов

06.01.2021

10060 36
Почина театралният режисьор и педагог проф. Снежина Танковска

27.12.2020

936 1

Коментари

ДАО Ц БУМ
снимка на ДАО Ц БУМ

нищо

YMCA

R. I. P Макс, covid спечели този път. Ще те помним с твоята добрина и усмивка. 

марк

 

 

 

 

                                   нищо

ДАО Ц БУМ
снимка на ДАО Ц БУМ

образован в СССР  после америка нато атлантическото нпо...доси и т.нт  няма случайни в колонията назначения всички от козяк.

Evasion

Вестникът съобщава за нечия кончина и един куп претенциозни егоцентрици ще се изпотепат да пишат: "нищо" ... Това да не е некво преброяване на злобари и завистници?

Epikur

 

 Не мисля, че си прав. Вестникът съобщава не за нечия  кончина, а за познат медийно човек. За обикновен непознат гражданин, никой не би ни уведомил, дори той да има много повече достойнства. С това вестника  подканва читателите да изразят мнение. Тъй като е известна максимата "За мъртвите или добро, или нищо", четящите тук предпочитат второто. При това деликатно без да обиждат паметта на мъртвия.

ДАО Ц БУМ
снимка на ДАО Ц БУМ

та кой завижда на умрял!?

И що злоба в това някой да му кажеш, това което е? Доносничеството не е болест а избор предателствата също.

Но ти явно си от радващите се  преброихме те и тебе.

 

Evasion

Ми да беше му казал, докато беше жив, а не тук и сега.

pataran

Много му пъстра биографията на представилия се у Бога, много учил, за мене напълно неизвестен. Че и постът му служебен нищо не говори. Нищо, и от мене, а това дето пита що казват "нищо" да си спомни какво се препоръчва да се казва за умрели

Evasion

За мъртвите или добро, или нищо друго, освен истината. Когато няма какво да кажеш, задължително ли е да пишеш "нищо"?

Evasion

😁

Epikur

 

  Колега "Evasion", едва ли под съобщението за нечий край на живота е коректно да се спори, но все пак, в интерес на точността се налага да те поправя. Латинските сентенции в този случай са две, ще ги цитирам:

  Първата- за мъртвите нищо, освен хубаво. Втората-За мъртвите или добро, или нищо. 

  Ето ги и на латински:

    De mortius nihil, nizi bene.

    De mortius aut bene,aut nihil.

    

 

Evasion

Изразът принадлежи на политика и поет Хилон от Спарта и гласи: "За мъртвите, или добро, или нищо, освен истината". Не можах да го открия из рафтовете на паметта си ни на латински, ни на гръцки, нито дори на влашки и може да изглеждам просссс, но тва е положението...

редник

Случайни хора не се изпращаха да учат в чужбина, а след това във Военна академия и т.н... Вероятни връзки с някои от службите, но както се разбра от досиетата, мнозина от неговото поколение са били...

Предполагам, и за това някои колеги написаха "нищо"...

whoever1

не е само затова.

ти, колега, споменаваш първата част от биографията. а човека си отива с двете части.

редник

П.П.

Според 24 часа причината е ковид 19...

 

https://www.24chasa.bg/novini/article/9224866

 

Johnny2965

БТА никога не е била в случайни ръце. Поне до утвърждаването на Интернет. 

Аладар

При социализма  вярваше в комунизма, а при капитализма  в евроатлантизма.

Nickolas

Той преди БТА беше в Свободна Европа, където хич не беше лош! Следвал в СССР, жена му образована руска еврейка - една етния с него. Много общителен, с много приятели във всички интелектуални среди. Ей таквоз. От всичко по много и само хубаво. И с нищо не е заслужил да си ходи така млад. Бог да го прости!

Влез или се регистрирай за да коментираш