Quantcast
Шефката на Нова телевизия си тръгва заедно с Домусчиеви | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Медии

Шефката на Нова телевизия си тръгва заедно с Домусчиеви

Преди да започне работа в "Нова Броудкастинг Груп", Ива Стоянова по документи бе собственик на Канал 3
28 529

След като вчера Комисията за защита на конкуренцията разреши на братята Кирил и Георги Домусчиеви да продадат медийната група около Нова телевизия на собственика на "Виваком" - компанията "Юнайтед партнерс", днес от телевизията съобщиха и за първото напускане на висш служител.  Управителят на "Нова Броудкастинг Груп" Ива Стоянова се оттегля от компанията заедно с братя Домусчиеви и вече не е част от нейния екип, съобщиха от пресслужбата на Нова тв.

"Тя обяви днес, че напуска управлението на най-голямата мултиплатформена медия в България. Това става ден след съобщението на Комисията за защита на конкуренцията, че одобрява сделката за продажба на "Нова" на "Юнайтед Груп" – водещ доставчик на телекомуникационни услуги в Югоизточна Европа", се казва в съобщението.

Ива Стоянова бе назначена в Нова след придобиването й от фирма на Домусчиеви. Първоначално тя оглави новините, а впоследствие бе определена и за управител на цялата медийна група. Преди да започне работа за "Нова Броудкастинг Груп", Стоянова по документи се водеше собственик на телевизията Канал 3, считана за изключително приближена на депутата Делян Пеевски. По-късно Канал 3 бе продаден на медийната група около НТВ и вече се казва Нова нюз. 

„Станах управител на "Нова Броудкастинг Груп" след покана от досегашните собственици Кирил и Георги Домусчиеви и смятам, че е редно и достойно да се оттегля заедно с тях. Благодаря им за доверието, както и за приноса им за развитието на групата. Щастлива съм, че в момента медията е абсолютен лидер на пазара и по гледаемост, и по приходи. Работих с изключително мотивиран екип от професионалисти, които вярвам, че ще постигат още по-големи успехи и им ги пожелавам от сърце.“

"Господата Кирил Домусчиев и Георги Домусчиев, както и целият екип на "Нова Броудкастинг Груп" благодарят на госпожа Ива Стоянова за ползотворната и всеотдайна работа, и й пожелават успехи в бъдещи професионални начинания, се казва още в съобщението на "Нова Броудкастинг Груп".

Още

Нинова: Без БСП правителство не може да се сформира

11.11.2021

ТАНЯ ПЕТКОВА

1642
Домусчиев държи 20% от концесията на летище София

05.11.2021

Обновена

4416
Проф. Герджиков отказа да отговаря за Гешев и Пеевски

07.10.2021

9694