Quantcast
Собственикът на БТК купува Нова ТВ | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Медии

Собственикът на БТК купува Нова ТВ

Същата компания придоби по-рано тази година и мобилния оператор Виваком
4 253
 Нова тв

Телекомуникационната компания “Юнайтед Груп”, която е собственик на БТК и “Виваком”, обяви официално, че е постигнала споразумение да закупи българската медийна компания “Нова Броудкастинг Груп” от “Адванс Медиа груп”. Това съобщи Нова ТВ.

Сделката се очаква да бъде приключена в началото на 2021 г., след като се получат всички необходими одобрения от регулаторните органи.

“Юнайтед груп” е базирана в Амстердам.

Портфолиото на “Нова Броудкастинг Груп” се състои от 10 телевизионни канала, включително и националната Нова ТВ, онлайн платформата “Нетинфо”, както и четири радио станции.

Главният изпълнителен директор на “Юнайтед Груп” Виктория Боклаг е казала, цитирана от Нова ТВ: „Ние сме изключително удовлетворени от постигнатото споразумение. Купуваме успешна компания от двама уважавани предприемачи, която има голям потенциал за растеж като част от “Юнайтед Груп.” Покупката е в унисон с цялостната  стратегия  на “Юнайтед” Груп да се развива едновременно като телекомуникационен и медиен оператор на всички пазари, където присъстваме. “ Нова Броудкастинг Груп” допълва съществуващите медийни канали на групата и съм убедена, че ще постигнем много добра синергия между всички тях, което ще ни даде още по-голяма възможност да инвестираме в локално съдържание и да достигнем бързо и качествено до аудиторията.“

„Тази сделка е голям успех и чудесна възможност за NOVA, нейните зрители и клиенти. Бих искал да благодаря на всички, които ни помогнаха да развием водещата търговска медийна група в България. Сделката с “Юнайтед Груп” ще осигури последващото развитие на NOVA“, заявил е главният изпълнителен директор на “Адванс Медиа Груп” Георги Домусчиев.

10

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Германец ще надзирава Нова телевизия след Домусчиеви

22.01.2021

1922 3
КЗК позволи на Домусчиеви да продадат Нова телевизия

18.01.2021

Обновена

3068 13
Собственикът на БТК официално поиска да купи Нова ТВ

14.12.2020

5226 9

Коментари

ppipi7766

След като руските парламентаристи изкупиха черноморието беше време и американската дълбока държава да придобие нещо на територията.

azsxdc

В предишния материал за продажбата на Нова ТВ  имаше коментар, кой точно от "дълбоката държава" стои зад Юнайтед груп  - бившия шеф на ЦРУ ген. Дейвид Петреъс. Потърсих го отново, но там коментарите са силно редуцирани !?

Може да съм се объркал, но горната връзка е добре "раздъвкана" в интернет ;)

fractal
снимка на fractal

Горбачов предаде цялата руска империя 

dealfor
Горби беше най-готиния - спаси много хора от комунистическата проказа, вечна признателност за него!
fractal
снимка на fractal

Никой не е пророк в собствената си родина

ppipi7766

Но може да е евангелизатор в нецивилизованите територии.

дундуль
снимка на дундуль

Не мога да разбера защо НОВА върви винаги с ВИВАКОМ ? От край време.

Нафарфор

ако не виждаш очевидното, как ли ще видиш по-малко видимото..!?

пенико

Може на някои да прозвучи тъпо, но остана ли нещо в БГ дето е собстевеност на българи? Нямам предвид Божков и Арабаджиеви.....

Мариана Кълвачева

Една камара алабализми за да ни заблудят, че не Шиши е купил телевизията.

Влез или се регистрирай за да коментираш