Quantcast
Собственикът на БТК купува Нова ТВ | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Медии

Собственикът на БТК купува Нова ТВ

Същата компания придоби по-рано тази година и мобилния оператор Виваком
4 321
 Нова тв

Телекомуникационната компания “Юнайтед Груп”, която е собственик на БТК и “Виваком”, обяви официално, че е постигнала споразумение да закупи българската медийна компания “Нова Броудкастинг Груп” от “Адванс Медиа груп”. Това съобщи Нова ТВ.

Сделката се очаква да бъде приключена в началото на 2021 г., след като се получат всички необходими одобрения от регулаторните органи.

“Юнайтед груп” е базирана в Амстердам.

Портфолиото на “Нова Броудкастинг Груп” се състои от 10 телевизионни канала, включително и националната Нова ТВ, онлайн платформата “Нетинфо”, както и четири радио станции.

Главният изпълнителен директор на “Юнайтед Груп” Виктория Боклаг е казала, цитирана от Нова ТВ: „Ние сме изключително удовлетворени от постигнатото споразумение. Купуваме успешна компания от двама уважавани предприемачи, която има голям потенциал за растеж като част от “Юнайтед Груп.” Покупката е в унисон с цялостната  стратегия  на “Юнайтед” Груп да се развива едновременно като телекомуникационен и медиен оператор на всички пазари, където присъстваме. “ Нова Броудкастинг Груп” допълва съществуващите медийни канали на групата и съм убедена, че ще постигнем много добра синергия между всички тях, което ще ни даде още по-голяма възможност да инвестираме в локално съдържание и да достигнем бързо и качествено до аудиторията.“

„Тази сделка е голям успех и чудесна възможност за NOVA, нейните зрители и клиенти. Бих искал да благодаря на всички, които ни помогнаха да развием водещата търговска медийна група в България. Сделката с “Юнайтед Груп” ще осигури последващото развитие на NOVA“, заявил е главният изпълнителен директор на “Адванс Медиа Груп” Георги Домусчиев.

Още

Христо Иванов: Изключени са коалиции с ГЕРБ, ДПС или БСП

29.03.2021

1143
И БНТ, и Нова броудкастинг груп ще излъчат откриването на Евро 2020

25.03.2021

1369
Нет Инфо придобива бившите вестници на Делян Пеевски

16.03.2021

7114