Quantcast
Собственикът на Нова тв се споразумя и за вестниците на Пеевски | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Медии

Собственикът на Нова тв се споразумя и за вестниците на Пеевски

Очаква се прехвърлянето на дяловете на дружеството "Вестник Телеграф" да приключи до края на март
2 349

Компанията - собственик на "Виваком" и Нова телевизия - „Юнайтед Груп“ се съгласи да придобие издателството „Вестник Телеграф ЕООД“ от дружеството Интръст ЕАД, става ясно от официално съобщение на "Юнайтед Груп". "Водещият доставчик на телекомуникационни услуги и медии в Югоизточна Европа днес обяви, че е постигнато споразумение за придобиването на „Вестник Телеграф ЕООД“, се посочва още в него. Под шапката на дружеството, чийто реален собственик е депутатът Делян Пеевски, са вестниците "Телеграф“, "Монитор“, „Мач Телеграф“, „Политика“, "Europost“и регионалният великотърновски „Борба“.

„Развълнувани сме да обявим тази сделка. България е привлекателен пазар за „Юнайтед Груп“ и бизнесът с „Телеграф“ добре допълва другите ни медийни активи тук, давайки ни липсващия компонент – печатни медии“, каза изпълнителният директор на „Юнайтед Груп“ Виктория Боклаг.

„С „Телеграф“ като част от дейността ни, „Юнайтед Груп“ ще предлага пълния спектър от медийни услуги в България. Добавяме липсващото парче към пъзела, за да създадем 360-градусов бизнес тук. Виждаме възможност за бъдещо подобряване на всички издания в групата на „Телеграф“, както и за преминаване към дигитално съдържание, което ще засили дигиталното ни портфолио в България“, казва още Боклаг. Очаква се сделката да приключи през  първото тримесечие на 2021 г.

„Юнайтед Груп“ навлезе на българския пазар, когато през 2019 г. спечели търг за придобиването на "Виваком", се казва още в съобщението. Последва придобиването на най-голямата мултиплатформена медийна компания в България – „Нова Броудкастинг Груп“, което бе завършено през януари 2021 г.

Още

Прокуратурата разпита Пеевски заради "Магнитски"

22.07.2021

2702
ИТН размисли – ще преговаря с партиите на протеста за проектокабинета

20.07.2021

Обновена

10312
Съдът: Списъкът "Магнитски" не действа, докато се обжалва

06.07.2021

Обновена

3815