facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Медии

Тръмп призова да бъдат отнети наградите "Пулицър" за 2020 г.

Сред отличените е българката Боряна Джамбазова в екип от журналисти на "Ню Йорк таймс"
3 337
 ТАСС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова тазгодишните награди "Пулицър" да бъдат отнети, защото са дадени за фалшиво разследване на предполагаемия сговор на щаба му с руските власти по време на президентските избори през 2016 г. В категорията за международна журналистика бе награден вестник "Ню Йорк таймс", сред чиито отличени сътрудници бе българката Боряна Джамбазова. Поредицата "Скритата война на Путин" бе посветена на действията на руските тайни служби в няколко страни – Украйна, Мадагаскар, България, Либия, Централноафриканската република.

Според Тръмп, цитиран от ТАСС, наградите "Пулицър" "трябва да бъдат върнати, защото бяха присъдени несправедливо". "Всичко това бяха фалшиви новини и всички те бяха лъжливи медии", каза американският лидер.

На 4 май журито на наградите даде "Пулицър" на "Ню Йорк таймс" за 2020 г. за поредицата "разследвания, написани с голям риск и разкриващи хищничеството на режима на Владимир Путин". Това са осем публикации и видеоклипове, излезли през 2019 г.

Пред журналисти в Белия дом Тръмп каза в четвъртък: "И всички тези писатели, така наречените журналисти, които всъщност не са никакви журналисти, а мошеници, всички тези журналисти, които са получили Пулицъровите награди, трябва да бъдат накарани да върнат тези Пулицърови награди. Защото те всички излъгаха. Защото ако вие днес видите новите документи, които бяха обнародвани, в тях ясно се вижда, че не е имало абсолютно никакъв сговор с Русия."

"Организационният комитет на Пулицъровите награди, или който и да дава тези награди, ще бъде опозорен докато не ги прибере обратно. Защото Пулицъровите награди са дадени за нещо, което накрая се е оказало лъжлива новина. Пулицъровите премии трябва да се дават на онзи, който е написал всичко вярно. И аз мога да ви дам дълъг списък на такива (журналисти)", подчерта държавният глава.

Сред публикациите в наградената серия са статии за убийството на украински служител в Ровно, секретна руска структура, която се опитва да "дестабилизира Европа", за отравянето на българския бизнесмен Емелян Гебрев, интересите на Русия в Централноафриканската република и Либия, както и за бомбардировките над болници и други граждански цели от руската авиация в Сирия. От осемте наградени статии нито една не е посветена на намесата на Русия в изборите в САЩ, но Тръмп си спомни това пред журналисти.

От своя страна, руското посолство във Вашингтон нарече публикациите, наградени с "Пулицър", колекция от русофобски измислици, които увреждат репутацията на изданието.

Тръмп направи изявлението си малко след като разговаря по телефона с руския президент Владимир Путин. Двамата обсъдиха отношенията между двете страни, сътрудничеството в борбата срещу пандемията от COVID-19 и новото споразумение за ограничаване на добива на петрол OPEC+, което влезе в сила на 1 май. Според пресслужбата на Кремъл държавните глави са обменили поздравления за 75-годишнината от Победата над фашизма.

22

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Ердоган защити башбакан Бойко от евронападките
ФБР разследва опит за отравяне на Тръмп с писмо с рицин

20.09.2020

1287 15
САЩ забраняват TikTok и WeChat

19.09.2020

Обновена

2007 20

Коментари

Бухта

Бахмааум. Почти 11 часа и нито един коментар под тая благодатна тема.

 

Форумът на СЕГА отдавна не е това, което беше. 

licho

Тръмп, какво да му коментират.

Като ти каже колко е часа си погледни часовника.

nebenebe

Как да разбираме това? Нарича журналистите мисири ли? То тука има нюанс известен. Мисирите се врат, крякат, досаждат. А неговите мисири, според него са се окъкали. Пардон!

Аз де

Наградата станала от "Пулицър" - полюция! Какво има да му коментираш!?

Само не знам как се връща полюция обратно!

БатВаню

Този другар заслужава награда Пулицър за своето пролетарско остроумие.

geo_19

Сред публикаците в наградената серия са статии за убийството на украински служител в Ровно

-----

Вероятно става дума за този:

 

Убит е един от лидерите на радикалното украинско движение "Десен сектор" - Александър Музичко

 

Музичко бе обявен за издирване от Русия. Украинският радикалист е бил отвлечен и убит вчера в Западна Украйна, близо до град Ровно. Там е координирал няколко групи, членуващи в крайно дясното движение "Десен сектор".

 

https://offnews.bg/sviat/ubiha-edin-ot-liderite-na-desen-sektor-v-ukrajna-314470.html

 

 

nottheone

поредния най-обикновен смъртен, въобразил си от кинти и власт, че е вечен

dembik

Долу Тръмп!

Долу Путин!

Ференги

Благодатна.... ама има един малък нюанс.

От една страна "Трамп наш!!"

От друга - пулицърите били русоофобски.

С две думи: когнитивен дисонанс.

Който допълнително се задълбочава от предхождащия изявлението телефонен разговор.

Та в момента пещерните кремлефилии чакат потвърждение на новата генерална линия, което обаче се бави по същата причина.

geo_19

От една страна "Трамп наш!!"

От друга - пулицърите били русоофобски.

С две думи: когнитивен дисонанс.

-----

И къде го видиш този дисонанс? Нещата са простички: Тръмп наш и щом той казва, че наградите Пулицър са сбъркани, значи е така. 

Ференги

Тръмп заяви, че журналистическите разследвания са фалшиви, а те се отнасят точно до това,, че "Трамп наш!".

Значи ако Тръмп е казал истината, то следва, че "Трамп НЕ наш".

А ако Тръмп все пак е "наш" значи лъже в изявлението си.

Та редовите кремлефилии трябва да изберат между две опасни позиции: или да нарекат "нашия" Тръм лъжец, или да потвърдят, че не е "наш".

Явно не са дорасли до такива самостоятелни решения. Затова повечето избраха третия - да разводняват дискусията с неопределености или да си мълчат и да чакат инструкции свише.

HBK

Става все по-трудно да се ориентираме в международната политика. Поради факта, че години наред бяхме зомбирани от мантрата, че САЩ и Русия са „врагове”. Това може би е било валидно за САЩ и СССР, но не и за наследника на СССР. В момента и двете страни (едната свръхдържава), а другата – (регионална сила) имат общ враг. Ясно е кой! Свръхдържавата има нужда от съюзници, а регионалната сила – от закрила. Ситуацията си е същата каквато беше по време на ВСВ.

 

САЩ и Русия са в една лодка. Макар и с различни функции и задачи. И не твърдя, че между тях има лИбов. Само общи интереси.  

HITMEN
снимка на HITMEN

а и айнщайн да му земат сичко!

 

 

Официалната наука и история представят пет на брой тезиса, изразени в пет на брой научни статии публикувани от Айнщайн като основа на съвременната физика. Ето ги:

1. Формулира коефициента на дифузията - въпреки, че формулата е изведена години преди това от австралийския физик Съдърланд. Така се и нарича - "Коефициент на Съдърланд".

2. Обявява за откриването на Брауновото движение - известно ДЕСЕТИЛЕТИЯ преди това.

3. Огласява като своя хипотезата за светлинните кванти, независимо, че това е направено две СТОЛЕТИЯ преди това от Исак Нютон. За целта изтъква като свои изчисленията правени преди него от Ленард и Лебедев относно фото-елекрическия ефект.

4. Привежда като свои формулите на Лоренц - Поанкаре, ВЕЧЕ изведени от последните.

5. На 27 Септември 1905г. привежда формулата "си" Е=mc2, въпреки, че това прави Анри Поанкаре в Сент Луис през септември 1904г. в научния си доклад - "Настояще и Бъдеще на Математическата Физика". Този доклад се е основавал на:

"Измерване на времето" - Анри Поанкаре - 1898г.

"Теорията на Лоренц и принципът на реакцията" - Анри Поанкаре - 1900г.

"Наука и хипотеза" - Анри Поанкаре - 1900г.

"Ефир и материя" - Хендрик Лоренц - 1904г.

И това не са всички подвизи на "гения". През 1907г. той публикува фомулата "си" относно енергията и масата, основана на експериментите на Лебедев и Хазенорл. Интересното е, че тези двамата с всичките си експерименти, преди това са старателно оплюти от "гениалния" двойкар.
Математическият апарат, който Айнщайн използва в ОТО, е наготово взет от теоретичната геометрия. Това е теорията на ковариантите в четиримерни многообразия, която е разработена още през XIX век от Кристофел, Ричи и Леви-Чивита.
 

sega_reader

Хитмен 👍

Ей така си мечтая да изглежда форума, но за целта трябват умни хора и интересни публикации и мнения.

Luckbox

Тръмп всъщност е един най-обикновен трол с много власт. 

 

 

Калорифер

 

Трумп, че е идиот, идиот е.
 
Ако обаче смятате, че медиите се стараят обективно да се занимават с него - значи и вие имате сериозен проблем.
 
Направете "крачка назад" и прочетете това:
 
https://sharylattkisson.com/2020/05/50-media-mistakes-in-the-trump-era-the-definitive-list/
 
И не възприемайте прочетеното като защита на Тръмп.
 

paragraph39

ПАК да го кажа/всеки път, когато става въпрос за целите и задачите на масовите медии/:

"Демокрацията е ОПИУМ за Народа? А медиите/+социолог. агенции, социолозите, политолозите и "вся остальная сволочь..."/ са СПРИНЦОВКАТА!" /§39/

sega_reader

Б Вългария всички журналисти са за Пулицър, особено тия в кафявите вестници, в сайтове като Недялковия, с ярки представителки като Булю Булю, Ива Николова, в като телевизии като трите национални, като Харизановия парцал Европа и т.н.

Закривай факултета по журналистика, децата да ходят да учат за сервитьорки, и без това в бъдеще ще се търси обслужващ персонал, но не в журналистиката, а в туризма, ако въобще го има.

Slava
снимка на Slava

Честита награда на г-жа Джамбазова!👍

 

17

Пет., 08/05/2020 - 14:50 (нов)

sega_reader

 

Пропуснал си най - големите парцали гъделнюз, bultimes, скандалнонет et cetera

Forza NATO

На 4 май журито на наградите даде "Пулицър" на "Ню Йорк таймс" за 2020 г. за поредицата "разследвания, написани с голям риск и разкриващи хищничеството на режима на Владимир Путин".

✌️ 😂 👌

 

Тъй, тъй, с голям риск от коварно грантово финансиране и безмилостно получаване на готови нишани от най-достоверни и безпристрастни източници... 

 

А КБЖ да не е изял някой от лауреатите на димитровската награда?!

Замезил със Сашко Билий, а после трябвало да се задоволи с мусака от разследващи журналисти, защото рагуто от Гебрев не се получило.

 

Ален Мак reloaded.

Meto_ot_Interneto

Да обслужваш престъпници, да лъжеш срещу заплащане и да наричаш себе си "журналист"?

Meto_ot_Interneto

https://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-52584193

Влез или се регистрирай за да коментираш