Quantcast
Жотева: Протестите удрят по свободата на словото | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Медии

Жотева: Протестите удрят по свободата на словото

И Александър Йорданов обиди демонстрантите: Абсолютни простаци
Обновена
8 721
 БГНЕС
Бетина Жотева

България ще падне още надолу от 111 място в класацията за свобода на словото заради протестите. Случващото се след "Панорама" е позор, не славен миг за протестиращите, а резолюцията на Европейския парламент е един партиен документ, написан от партийни функционери, който преследва партийни дивиденти и вероятно ще ги получи. 

Това са част от консттациите, които сподели председателят на СЕМ Бетина Жотева пред БНТ.

"Догодина, след тези изтъпления срещу журналисти по улиците, не би трябвало да заемем по-високо място", това заяви Жотева във връзка с класацията на "Репортери без граница", в която страната ни изпадна през последните години до незавидното 111-о място. "И след яйца, риба и не знам си какво си, изсипани по площадите, и след хулене на хора, защото имат различно мнение от улицата, не би трябвало да сме на по-високо място. Аз поне не го виждам така, за съжаление", обясни Жотева.

По думите й протестиращите нямат никави права да бъдат агресивни срещу жунралисти, които работят в определена медия, когато те изпълняват служебните си задължения. "Това което се случва с "Панорама" е невероятен позор и слага страшно петно на онези, които твърдят, че се борят за свободни медии и свободна журналистика.", смята председателят на СЕМ.

"Каквото е написано в доклада на ЕК за състоянието на медиите е вярно. И трябва много сериозно да се мисли по този въпрос. Вярно е, че СЕМ е независим. Там пише, че имаме нисък риск по този проблем за независимост", обясни тезата си тя.

"Страшният проблем е собствеността на медиите - има медии, които спазват закона и за тях се знае всичко, но има и такива, които не го правят. Какви са санкциите за това?", попита Жотева, според която закона не се спазва у нас и министърът на културата Боило Банов следва да каже какво е посочено в регистъра, който ведомството му трябва да води.

"Наистина собствеността на медиите се използва в много случаи като форма за натиск върху редакционната политика и самите журналисти. България има специален закон за собствеността на медиите, моля спазвайте го.", призова председателят на СЕМ.

В същото време Жотева нарече резолюцията на ЕП "партиен документ, написан от партийни функционери, който преследва партийни дивиденти". Тя подчерта, че тези резолюции се пишат от партийни хора, а не от експерти. 

 

ОЩЕ ЖУПЕЛ

Евродепутатът Александър Йорданов (ГЕРБ - СДС) също обиди протеста. "Всичко е нормално в България! А че протестират 100-200 души, ами нека си протестират! Това е нормално. Нали ги видяхме снощи пред Българска национална телевизия. Абсолютни простаци бяха това, а не протестиращи. И трябва да се наричат нещата с истинските имена! Това са лумпени“, заяви той, цитиран от БНР. 

78

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Разреждат на 2 кв. м посетителите в заведенията

22.10.2020

Обновена

4890 126
"Отровното трио" не счита БСП за алтернатива на ГЕРБ

19.10.2020

Обновена

7052 48
Горубляне блокира "Цариградско шосе" заради тротоар

18.10.2020

Обновена

2663 6

Коментари

Страници

noooo1

Протестиращите били виновни за 111-то място... тая спешно да ходи да се прегледа при доктора си. Почти навсякъде са сложени жалки и нагли човечета, които определят съдбата ни.

Светозар

И тая си е хапнала от мисира на Бойко ...

Avertas

Според ЕК и Херо Мустафа протестите са доказателство, че в нашата страна има истинска демокрация. Как така заради доказателството за наличие на демокрация ще паднем в рейтинга по свобода и независимост на медиите. Обгазените журналисти не намират място в паметта на председателката и на водещия, защото и двамата са осъзнали степента на своята свобода.

 

Guro Gurov

България ще падне още надолу от 111 място в класацията за свобода на словото заради протестите. Случващото се след "Панорама" е позор, 

Нищо повече не може да се добави, освен оня стар виц-

В автобуса, късно вечерта на насрещни седалки пътува човек и един пияндурник.

Човекът не се сдържал и казал на пияндурника:

- Вижте се на какво приличате!

Оня се присегнал, издрайфал се върху човека и му отговорил:

-А сега виж се ти на какво приличаш!

--------------------------

Отврат!

 

Джиджи

👍

Neymar

Позорно уволнение за тази нагла мисирка.

Hasta la vista

Я па тая! Ми то и преди протестите си бяхме там с тенденция надолу, ама някои са се вторачили в протестите като причина за всичко лошо, ставащо у нас...Нещо като сламката, гредата и очите...

Джиджи

Я па тая!

😲👏👏😅💋

Under_My_Thumb

Жотева: Протестите удрят по свободата на словото

Женурята МУ са чели "Nineteen Eighty-Four)"? 

hamel

А как дишаше! 😎

nebenebe

Що да не диша жената? Ти дан' се женомразец? Дай право на всеки да ... такова ... .

Veni V

Hamel, изби рибата! Повним, ного беше секси! 🔥

randevu

Изключително ловко.

Льо Клер

"Дишайте дълбоко! Вие сте развълнуван/а!" 😌

Г-жата от снимката прилича на Винету.

Swako
еми дай снимка тебе да те видиме как изглеждаш, киликанзер тип орел с ориз?
Льо Клер

Обещавам, с надпис: "Лика си скромен, дарявам ти за спомен". Ще си я увеличиш и ще има, пред какво да се молиш! 😇

bobb2003

Олигофренско изказване от една олигофренка, която не става и за чеп за зеле 💩 Тази е сред доайенките -калинки : цял живот да разчиташ на междукрачието си, за да просперираш!!

Alanon

Тази що така  лошо гледа? 👎

AliBabah

На протестите в Гърция и Франция има много повече от яйца и домати.

Бети да види къда с класацията на РбГ.

Светозар

Ето къде отиват парите на Божков:

67 млн. лева в брой за Борисов и Горанов" - Божков чака прокуратурата да му се обади“ - https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/06/17/4079735_67_mln_leva_v_broi_-_vasil_bojkov_chaka_prokuraturata/comments/

За повече подробности - търсете Шехерезада. За златни ритони – Иван Гешев, за поцинковани кофи, кухи лейки и килими – председателя на НС Цвета Караянчева, за луксозни широкоплощни апартаменти в центъра на София за без пари – Цецо, Цецка и Пацо, за български паспорти, рекламни торбички на търговски вериги и диети за отслабване – Шкембе Войвода, за родната казарма – Ангел Джамбазки, Иван Николаевич Портних, Волен Сидеров (и тримата не са ходили войници), за плажни концесии – Веска Марешка, за нагънати и друсащи магистрали - Лиляна Павлова, внучка на член на ЦК на БКП, за уроци по английски - министър на туризма Марияна Николова (секретарка на Валери Симеонов), за бахур - Живко Мартинов Суджука, за филии с маз и „Шменти Капели“ – Бойко Борисов.

Антоан Савов

Да си прост при ГЕРБ е предимство и дава шансове. Хубавото е, че скоро няма да ги има и ще си станем пак нормална държава

Антоан Савов

грешка

 

Антоан Савов

Да си прост при герб е предимство, хубавото е, че скоро ще ги махнем и държавата ще си стане нормална.

Светозар

С БСП, ДПС, "ОП", "Воля" в управлението няма как да сме нормална държава.

walco

Тоест само с гроб сме "нормална държава"?

Светозар

Ако ГЕРБ не управлява, не означава автоматично, че сме нормална дължава. Какво нормално има в БСП, ДПС, „ОП", "Воля"?

walco

И обратното .Това са лозунги от бай Тошово време.Не знам дали си давате сметка колко сте назад с този болшевизъм.

bilbotorbins

Протестиращите пред Панорама имат голямо желание да общуват с управляващите, които напоследък се крият от тях, а срещу Бойко Василев и предаването му едва ли имат нещо против.

Ама явно е нужна е голяма дълбочина на мисълта и високо АйКю за да го проумееш.

mi6osp.

Класика: сламката и гредата. 

Азбукарче

Петте от СЕМ!

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш