Quantcast
Англичанин от Ню Йорк става собственик на "Левски" | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Спорт

Англичанин от Ню Йорк става собственик на "Левски"

Човекът влага 100-150 млн. евро и ще строи нов стадион, а аз оставам президент, обяви Наско Сираков
Обновена
5 256
Сираков обявява светлото бъдеще пред феновете на "Левски"

"Левски" ще има нов собственик до няколко дни. Става въпрос за английски бизнесмен, който живее в Ню Йорк и ще вложи 100-150 млн. евро, като ще построи изцяло нов стадион за клуба. Всички разговори са приключили, остава само да се подпише договорът.

Това обяви през сълзи собственикът на мажоритарния пакет акции Наско Сираков пред феновете по време на честването на 107-годишнината на "Левски" на могилката, където е основан. Самият Сираков остава президент и призова политиците и всички държавни институции да съдействат за новия стадион "за да не им се налага да се сблъскат със синята любов".

Единственото, което голмайстор №1 в историята на "Левски" не каза, е името или поне какъв е бизнесът на загадъчния англичанин от Ню Йорк. Сираков само уточни, че приключването на прехвърлянето на собствеността "може да стане до края на седмицата, максимум до 10-12 дни". 

 

Ето и речта на Сираков:

"Точно тук където е започнало всичко, е моментът да обявя едно ново начало за нашия клуб. Това са преговори, кореспонденция от повече от 6 месеца. Всичко е завършено и е в ръцете на адвокатите, които работят от 4 дни: "Левски" ще има нов собственик!

Искам първо да кажа - в момента, в който е завършено всичко, той ще излезе да ви запознае с нещата. Приоритетите - поема всички задължения на клуба, осигурява издръжка, достатъчна "Левски" да се върне там, където му е мястото. И приоритет №1: построяването на нов европейски стадион по най-бързия начин.

Изпращаме най-тежката може би година в синята история. Но аз, когато дойдох преди една година, единственото, което обещах, е, че "Левски" ще го бъде и няма да фалира. Мисля, че това сме го изпълнили. Не съм обещавал резултати, но сега ви ги обещавам. 

Човекът няма нищо общо с политика, обвързаности. Англичанин е. Бизнесът му е ситуиран в Ню Йорк, така че от тази гледна точка може нашата общност да е спокойна. Разбира се, неговото желание е, ако го питате - след три месеца да почнем изцяло строеж на нов стадион - ще бъде съборено и кабриото (б.р. - новият сектор А с козирката)

Но тук, при всички положения, ще имаме нужда от съдействие от държавните органи. Искам ясно да заявя, че нещо което сме наследили - завещание от нашите деди, които са отделяли от залъка си и са работили като кучета (просълзява се), за да го има стадион "Георги Аспарухов" - ние сега трябва да искаме позволение за нещо, което е наше. Да се молим. И искам да кажа на всичките ни политици и държавници, да не им се налага да се сблъскат със синята любов.

И оправдания от рода: "Какво ще кажат другите отбори?", тука не важат. Защото ние сме единствените, които сме си построили сами стадиона. Така че очаквам пълно съдействие от всички държавни институци и органи. И искаме до две години да имаме европейски стадион, който ще е основата на пътя на "Левски" към Европа, където ни е мястото.

По желание на бъдещия нов собственик аз ще остана като президент на клуба и ще отговарям за спортно-техническата част.

Разбира се най-нормалното нещо е - футболът е бизнес и човекът гледа на това като бизнес. Никой не идва и не инвестира 100-150 млн. евро затова, че са ми сини очите на мен. Затова акциите ще бъдат прехвърлени. Това не може да стане за един ден.

Единственото, което ме е интерсувало, е сигурността на "Левски". Така че всяка една точка (от споразумението) - инвестиционен план и т.н., ако не се спазва, акциите да се върнат при мен. Това е една гаранция "Левски" да остане за всички вас. Човекът е абсолютно съгласен с това нещо.

Още веднъж ви честитя този празник и ви обещавам наистина, че нас ни очакват много много по-добри времена!"

 

Още

ПЪРВА ЛИГА, II КРЪГ - РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ (видео репортажи)

01.08.2021

Обновена

570
Немощният "Левски" претърпя втора поредна загуба

31.07.2021

Обновена

1767
"Левски" ще се мъчи (и) този сезон